Как да си направим светещ течност самоделно у дома

Всички онези, които някога съм гледал фантастичен филм, да ги вижда като различен светлинен течност. Сигурно сте се чудеха как да се направи блестяща течност самоделно и дори дали е истински. Възможно е, че вие ​​ще успеете!Как да си направим светещ течност

химически сияние

Не само виртуозни химици могат да създават различни светещи вещества. В действителност, те назаем идеята от природата. Животните и растенията с биолуменесцентния, могат да светят в тъмното. Защо те нужда от него? Например, светулки тяхното сияние привличат женските. Някои видове от дълбоководни риби по този начин привличат плячката. Други животни използват, за да изплаши или светят за камуфлаж. Това луминисценция е сложен физико-химична реакция, в резултат на което химическа енергия се превръща в светлина.

Как да си направим светещ течност

И можете да използвате блясък и развлекателни цели - да се създаде атмосферно партия или боядисайте стените с светлинен боя. Ние ви предлагаме да научите няколко рецепти за създаване на светещи течности в домашни условия.

Как да си направим светещ течност

предотвратяване на големи аварии

Не забравяйте и за такъв важен аспект, тъй като безопасността при работа с химикали. Въпреки, че рецептите, които Ви предлагаме в тази статия няма да съдържат корозивни и токсични вещества все още трябва да спазват някои мерки за безопасност:

 • Ястия, в която се смесват веществата трябва да бъдат такива, че да не съжалява след това се изхвърлят.
 • Защитете вашето тяло чрез използване на ръкавици, очила и рокля или други видове синтетични за дрехи.
 • Работното място трябва да бъде добре проветрено.
 • Не позволявайте на деца да работят.

Как да си направим светещ течност

лесна рецепта

Като цяло, всички рецепти за светещи течности са разделени на два типа: рецепти, използвайки луминол и рецепти луминол безплатно. Защото, за да получите тези неща може да бъде само в специализирани магазини за продажба на химикали, помислете рецепти да го използвате, ние няма.

Опита да направи светлинен течност от вода, пероксид, сол и оцет. За да се приложи този експеримент ще ви трябва:

 • Обикновената вода 500 мл;
 • Хранителна сол 2 супени лъжици;
 • Оцет 4 супени лъжици;
 • Водороден пероксид 3% 4 супени лъжици.

Всяка къща в града, можете да намерите всички тези съставки, и ако нещо липсва, просто купуват повече в аптеката или магазина. Всичко, което трябва да се направи - е да се смесват тези компоненти в съд с плътно затварящ се капак.

Shake трябва да бъдат много внимателни, за 10-15 минути, така че моля бъдете търпеливи.Как да си направим светещ течност

С кафяво и тоник

За подготовката на светлинен течност с помощта на боракс, ще ви трябва:

 • Вода 140 мл;
 • Три капачка три процента водороден пероксид;
 • Половин чаена лъжичка боракс (натриев тетраборат);
 • Една чаена лъжичка сода за хляб.

Сонди и пероксид е свободна продажба. Тайната на тази рецепта е точните пропорции и алтернативен смесването. Нека да започнем!

боракс прах за разтваряне във вода. След това добавете към сода. Това започва химическа реакция с отделяне на въглероден диоксид - разтвора ще започне да разпрашени вещества и пяна. Остава да се добави водороден пероксид, смесване на съставките и изключване на осветлението. Светещата течност готов!

Как да си направим светещ течност

Обичайната тоник, в който съставът има хинин, могат да светят. Това е достатъчно, за да го излее в една чаша и да се подчертае UV лампа. Течността има хубава униформа син оттенък.

Просто бъдете сигурни, за да се подчертае най-добре - стъклото не предава ултравиолетови лъчи.

Как да си направим светещ течност

Маркери и щеки

В свободния пазар може да се намери светят пръчки и флуоресцентни маркери. На които просто не отиват в името на заветната нажежен течност! Ние го направите от маркера. За да направите това, трябва да се вземат флуоресцентен маркер, тя свети под ултравиолетова светлина. Това дава блясък фосфор материал. Той се използва широко за промишлени и развлекателни цели. Такъв маркер, можете да напишете тайни съобщения, които не могат да се видят, без специална лампа. Или пък може да се използва при заваряване. Трябва да премахнете този материал от маркера. За тази цел, малко усилия и умения и отстраняване на маркер мастилото напоена прът.

Как да си направим светещ течност

Премахване на материала от вълна като прът, и поставя в чаша с обикновена вода.

Естествено, толкова повече вода приемате, толкова по-малко ще свети, така че или се увеличи броят на консумативи жетони или по-малко да отнеме известно вода.

Как да си направим светещ течност

Оставете течността за около един час, багрилото е напълно прехвърлени на водата. Изцедете памук - няма нужда да пропуснете една капка мастило магия!

Как да си направим светещ течност

Сега изключите светлината и осветява стъклен плот UV лампа. Невероятната красота на нажежен течен готов! Маркерите са на разположение в различни цветове, така че винаги може просто да експериментирате с цветове.

Как да си направим светещ течност

По-лесно да се разтвори, отколкото светят пръчки във водата и излезе с нищо не е невъзможно. Не забравяйте само право разтваряне - по-ниска е концентрацията на изходния материал (фосфор), толкова по-слаба луминесценция. Към този разтвор се приготвя няколко прости първокласен светят пръчки и съдържанието се налива в чаша с вода. За подобряване на луминисценцията се добавят някои водороден пероксид.

Как да си направим светещ течност

Ами много просто! Посещавайте Handstitched магазин и купи боята с фосфор, той свети в тъмното. Вие със сигурност може да го постави на стена, боядисване, облекло, или дори върху тялото, но можете да го разтваря във вода и да получите нажежен течност.

Как да си направим светещ течност
Как да си направим светещ течност