Как да си направим една котка надраскване пост за стъпка по стъпка със собствените си ръце технологията, идеи и снимки къщи

Дърво за котки
Днес котки поведение учил достатъчно, така че собствениците на личен опит са запознати с навика си да се изострят нокти. Но не мисля, че те го правят само за да дразни техните собственици. Това се случва, инстинктивно. Това е необходимо, по своя характер. Да не забравяме, че котките - са хищници, въпреки че те се различават по размер от дивите си роднини. Това обяснява и спешната необходимост да се изострят нокти. Собствениците, които знаят какво ще се сблъскате, преди старт в домашната котка, не забравяйте първо да придобие чесане пост, така че той помогна да се запази мебелите в къщата.Защо котенца?

Дърво за котки
Живеещи в дивата природа, котки и техните близки за заточване на нокти, използвани стволовете на дърветата. Тъй като ноктите им стават все повече, а също и на по-висока скорост, те трябва да ги изострят, в противен случай ще бъде трудно да се движите по време на лов. В някои животни, ноктите могат да растат в крака, което е и причината котките да се чувстват болка. Ето защо, те се нуждаят от твърда повърхност, така че те да могат да се изострят нокти и да не се чувстват дискомфорт.

Домашни любимци в това отношение са ограничени, но ако къщата се разраства декоративни дървета, а след това те могат да използват на повърхността за заточване на нокти. Въпреки това, ако по подходящ обект в къщата има, собствениците трябва възможно най-бързо, за да решите този проблем и за придобиване или производство на котета.

Каква е целта на това устройство? Много собственици на котки погрешно впечатление, че техните любимци ще скъсат килими или дивани умишлено. Въпреки това, в действителност това не е така: котката просто следвайте призива на природата, запазвайки ноктите им в добро състояние. Промяна, че човек не може да направи. Ние можем да направим всичко възможно, за да може да ръководи само котки "маникюр", без вреда за домашна обстановка.

Ако сте наясно с неотложната необходимост от котенца, не трябва да се бърза с магазин за домашни любимци и да изберете подходящо устройство за заточване на нокти. Всеки собственик може да направи своя собствена простата версия на това устройство. Това ще му позволи да спести много, и да получите допълнителна причина да се гордеем с тях самите.

Защо е по-добре да се направи къща на котка със собствените си ръце?

Ако ние считаме, kogtetochek проектиране магазин, тяхната стабилност се осигурява от прибираща се опора. С други думи, повечето от тези устройства имат формата на малка къща, която е разположена между vraspor пода и тавана. Виждайки такава тръба, младите котки определено имат желание да се изкачи по него. Въпреки това, ако ще го правят прекалено често, а след това с течение на времето на устройството започва да се клати и да падне в някакъв момент.

За производството на надраскване мнения поддържа използването на пластмасови тръби, но не е в състояние да осигури достатъчна здравина за тази адаптация. В допълнение, много устройства са предназначени за използване в домовете със стандартна височина на тавана. Те са оборудвани с фокус строго определена дължина. Апартаментът с високи тавани използва подобни устройства няма да работят, така че собственикът ще трябва да се мисли за това как да си купите чесане пост по поръчка. Разбира се, неговата цена ще бъде много по-високи крайни модели. Въпреки това, харчат много пари за това устройство не е задължително, както котка къща може да бъде себе си и да спести много пари и време.

Острене на нокти за котки със собствените си ръце

За да започнете, не боли да се запознае с надраскване мнения за котки. Трябва да знаете, че къщата на котка трябва да има определени характеристики. че да може да изпълнява ефективно своите функции:

 • Дърво за котки
  Стабилност. Устройството трябва да съдържа резултатите от тяхната работа, че няма да се преобърне, когато са подложени на една страна на животното, което е често желание да се изострят нокти. Следователно, трябва да се направи чесане пост с оглед на теглото на животното;
 • Компактността. Като се има предвид, че много от апартаментите са с малка площ, а се дават пари за масово производство на устройства, които няма да всеки собственик, че има смисъл да се направи компактен котка къща;
 • Дълготрайност. Най-добре е да се направи чесане на трайни материали. Това ще му даде необходимите якостни характеристики, които ще спомогнат за опазване на мебелите от животното, което постоянно ще се стреми да донесе "маникюр".

планиране на проекти

Преди да започнем да произвеждаме свои острене на нокти, трябва да се реши на следните въпроси:

 • направи дизайн оформление;
 • да се подготвят необходимите инструменти;
 • закупуване на строителни материали.

Бъдете сигурни, да се реши въпроса за коя версия на къща на котката ще направите: преносим или стационарен. Ако къщата ви живее активно млада котка, се препоръчва да се определи структурата на пода, за да му се даде по-голяма стабилност.

Важно е да се обърне внимание на цвета и покритието на къщата на котка. За тази цел, като се ръководи от стила на помещението, където възнамерявате да монтирате устройството за заточване на нокти. Уверете се, че тапицерията не е само изглеждаше красиво, но също така се различава достатъчно сила. В предварително, пресмятане на височината на устройството, то корелация с характеристиките на животното. Размери за острене на нокти трябва да бъдат достатъчни, за да се гарантира, че вашият домашен любимец е в състояние да протегне в цял ръст, когато той иска да се изострят нокти.

Ако живеете в апартамента на един малък площад. можете да изберете един от следните варианти на къщата на котка:

 • въже колона;
 • личен мат на стената;
 • Covert;
 • ъгъл.


Как да си направим чесане пост за котката със собствените си ръце: вземане на материали

На първо място, трябва да се подготви материали за домашна котка:

 • Дърво за котки
  дървени плоскости 2 бр. - 40 до 40 см;
 • пластмасова тръба - 15 см;
 • плат за тапицерия или мокет;
 • пяна;
 • въже коноп;
 • кът;
 • бормашина;
 • винтове и отвертка;
 • малки нокти;
 • лепило.

Циклене ръце: стъпка по стъпка ръководство

След необходимите инструменти и материали са готови, можете да започнете да се съберат за острене на нокти за котки със собствените си ръце. Майсторски клас, за да направим дома котка със собствените си ръце може да се опише чрез следните стъпки:

 1. Основата на структурата. За това ще изисква дървена дъска, дължината на която се изчислява като се вземе предвид размера на домашния любимец. Ако направите чесане пост за маломерни животното, можете да използвате дъската 40 х 40 см. За по-големи котки е удобно да се изострят нокти, по-добре е да се вземе на борда 50 х 50 см. Вземете подготвени дамаски, като килим, и се разпространява по пода, спомняйки че грешната страна трябва да бъде с лице към тавана. Тя постави на борда. След това се отбележи, необходимото количество тъкан: за тази борда трябва да бъдат подредени с интервал от ръба 5 см допълнително лечение на лепилото модел и след това се прилага на борда .. За да се запази добрите неща, освен това я закрепете с нокти.
 2. Вертикална колона. Тук имаме нужда от зоната за сядане. С тяхна помощ, ние ще се инсталира в основата на пластмасова тръба. Но първо трябва да се провери размерите на тръбите и да ги коригира, ако е необходимо. При определяне на височината на тръбата е необходимо да се придвижат от размера на животното, но не трябва да бъде по-малко от 50 см. Когато се монтира на тръбата, той се навива върху долната коноп въжето. В началото на свободния си край, за да се определи за всеки ъгъл. Към момента на прекратяване на въжето трябва да прилепва плътно, колкото е възможно да се тръбата, това е гаранция за нейната цялост в използването на животни. В другия край на въжето трябва да се осигури в една дупка, която ще се извършва в горната част на тръбата.
 3. Кресло. Направете по-функционален kogtetochku възможно чрез организиране на тръбата в горната част на шезлонга. Тя се прави по аналогия с основата. Разликата се състои в това, че пространството между борда и тъканта е пълен с пяна. На тази база животното ще бъде удоволствие да лъже. Когато пейката е готов, той е фиксиран към края на горната тръба използване зоната за сядане, която е монтирана на винтове или гвоздеи.

интересни възможности

Можете също така предлага много други идеи, които произвеждат за острене на нокти със собствените си ръце.

въже колона

Дърво за котки
Ако не искате да се притеснява за производство на по-горе описаната котка къщата, можете да направите по-лесен вариант - колона въже. Майсторски клас на създаването му е, както следва: имаме нужда от дървени греди, пластмасова тръба или борда. Въз основа на нужда да се навива въжето. Това трябва да се направи много внимателно, така че всеки ред от най-плътно долепена до друг. За по-голяма здравина на въжето се определя с нокти, извозването им на разстояние 10 см един от друг.

В резултат на тези сравнително прости стъпки, ще имате един чудесен инструмент за заточване на нокти. Животното да започнете да използвате колона, той се монтира на тежка стабилна основа и го оправя. Това ще ви позволи да не се притеснява, че котката ще бъде в състояние да се превърне в устройството по време на заточване на нокти.

Ако е необходимо, в края на тръбата, можете да добавите рафт мека. След като свири, животното ще започне да търси подходящата работа за останалата част.

Лично килим на стената

Дърво за котки
Можете достави радост на вашия домашен любимец, ако го правиш за версия на надраскване мнения като личен бележник, монтиран на стената. Този дизайн ще заинтригува тези собственици, които нямат време или желание да се занимава с производството на обемисти устройства за заточване на нокти. За да се произведе една черга, просто защото за него трябва много достъпни материали: дървена дъска, килим, филц или други здраво тапицерии и винтове.

Така че, отидете в майсторския клас. На първо място, ние се плата и изрежете от него капак, който виси на стената, фиксиране на коланите. Те са фиксирани от всички страни, така че дизайнът е приел формата на квадрат или правоъгълник. Когато сте подправен вкъщи малко котка, лесно можете да я научи да използва това устройство. Ако направите чесане пост за възрастно животно, а след това да стане ясно му се, че това е, че е възможно, ако процесът на килим любимия домашен любимец миризмата на.

скрит

Също така, можете да го направите още по-лесно, без да харчите много време и усилия за производство на специални инструменти за заточване на нокти. По време на разходката, опитайте се да намерите изсъхнало дърво без листа или дебел клон, които имат голям брой от клонки и клони. Клонът ще послужи като отличен материал за производството на острене на нокти, което може да се превърне в зона за фитнес за животното.

ъглови котенца

Тази версия на къщата на котка за заточване на нокти може да изпълнява функцията на стена, която може да се изкачи на вашия домашен любимец.

За по-голяма яснота, ние описваме майсторски клас, за да направим това устройство. За да го направи, се нуждаете от съвет, който трябва да съответства на ширината на вратата. На всичко отгоре от тях е свързан с дебел плат за мебели или да се озоват на въжето. Когато kogtederke е готов, той е прикрепен към едната страна на рамката на вратата. Обикновено това отнема по цялата височина на отвора. Достъпът до такова устройство, котката ще бъде в състояние да се изострят нокти, както и извършване на други необходими за развитие на движението - да се изравнят, се изкачи нагоре и надолу по рамката на вратата.

Цената на една домашна острене на нокти

Дърво за котки
Усилия за домашно острене на нокти е много изгодно, тъй като разходите в този случай са 3 пъти по-малко, отколкото ако сте закупили устройството в магазин. Освен домашно kogtederke надминава аналог крадец и в представянето си. Той се отличава с такива характеристики като подобрена функционалност, стабилност и надеждност.

заключение

Всеки собственик на котка знае, че домашният му любимец редовно има желание да се изострят нокти. Животното не е причинил вреда на мебели в къщата, се препоръчва да се грижи за присъствието в дома на специално устройство - надраскване мнения. И това не е задължително да отидете в магазин за домашни любимци, тъй като тя може да се направи със собствените си ръце. Ако следвате инструкциите стъпка по стъпка създаването на това устройство, е възможно да се разходите и ефективно получаване на функционален и надежден инструмент за вашия домашен любимец. Ако собственикът не разполага с достатъчно време, той може да избере и по-опростени варианти за острене на нокти, които ще му позволят да спестите още повече.

Циклене с ръцете си

Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки
Дърво за котки