администраторски права и управление на сметката в Windows 7

За първи път се сблъскват с операционната система Windows 7, потребителят разбира, че той има няколко "ограничен" в някои прости действия в сравнение със същия Windows XP. Например, не отваряйте много приложения, които инсталирате, а след това се опитват да се изпълнява. Освен това, най-важните настройки в "Control Panel" е налична само когато промяна в пълните права в профила си. И въпреки че новите стандарти за безопасност са доста полезни, но начинаещ потребител прави нещо много по-добре да не ходи, всичко е нормално да използва системата, не заобикаляйки тези ограничения, не е възможно.Приложенията, които могат да се изпълняват само от администратор, определени тук с тази икона на "щит":

Как да се даде администраторски права

Същото важи и за всички видове системни настройки:

Как да се даде администраторски права

Как да се даде администраторски права

Това означава, че тя трябва да се даде възможност да извършвате никакви операции, притежаващи "superadministratorskimi" привилегии.

Докато при основния си, "Български и бяло" писмен запис "Администратор".

Как да се даде администраторски права

Как да се даде администраторски права

Включване на сметка "администратор"

За това ние трябва командния ред. И тичам то ще трябва да бъде администратор.

С натискане на "Старт", предписано в търсенето на кутия ПМС. Сега кликнете с десния бутон върху програмата се появява "cmd.exe" и изберете "Run като администратор"

Как да се даде администраторски права

Open Command PromptКак да се даде администраторски права

Как да се даде администраторски права

Сега, в "Control Panel" в дирекция "Управление на профила", изглежда е необходимо да ни с името на "Администратор":

Как да се даде администраторски права

Как да се даде администраторски права

Как да се даде администраторски права

И тук е правилният "администратор" не може да се промени.

Как да се даде администраторски права

Внимание: бъдете внимателни! Ако, след като сте добавили профил "Администратор", че сте поставили в първия си uchetki "Нормално достъп", тогава не трябва да изключите линия влизане "администратор" команда, ако не ви uchetki вече нямате администраторски права. В противен случай, след това просто не може да се даде администраторски права или на някой от профилите си. Вие не можете да след това и отново да активирате профила "администратор" на командния ред. Извън тази ситуация, аз не можах да го намеря и трябваше просто да преинсталирате системата. В крайна сметка, дори и процедура система намаление на цените изисква администраторски права.

И най-накрая. За да се гарантира безопасността, е необходимо да се излезе с една силна парола за администраторския акаунт. Или само от време на време да включва - за собствените си нужди, и веднага я изключите.

Е, нека не сравняваме ", тогава" и "сега". Това е, всъщност, два различни свята. По-рано, компютри са били един от друг, и техния капацитет, в сравнение с днес, бяха доста ограничени. Споделянето на файлове между машини се извършва от пет-инчов флопи диск, и думата "Интернет" е известна само на доставчиците. Сега, почти всеки компютър е свързан с глобалната мрежа, от които във всеки един момент може да започне атака. И на компютрите сега, не само на плодовете от преумора се съхраняват, но и пароли от електронни портфейли и банкови клиенти. А загубите малко пари, който иска да. Ето защо, "сега" на безопасна работа на компютър, трябва да се обърне много повече усилия и внимание.

Права за достъп, като, наистина, и създаването на мулти-потребителски интерфейс - е адекватен отговор на исканията potrebiteley.TO "преди", на която се говори е мястото да бъде, докато бях opredelnie "каста" - ". Той е способен да работи на компютъра" Сега компютърът знае как да "работи" дори някой, който знае как да отида "vkontaktik" и "отпечата в Word." И когато такъв майстор изкачва в настройките - всичко! Light спирала - хвърли граната! - дори и опитни системи анализатори след това признават, че е по-лесно за носене и достави всички novoy.Dobavte тук увеличил броят на децата пред компютъра. Искам да кажа, дори и тези, които презрително нарича "shkolotoy" - имам предвид истински деца 6-7 годишна възраст. Сега има огромен слой от софтуер, базиран на публиката - просто игра уроци. Ето им нещо игриви ръце може да предизвика максимална вреда на системата - те не само премахване на програми и файлове, но след това също ни казват, че те не могат да го направи!