Как да се засадят кедър на ядки в страната

Cedar - наистина е царят на сибирските гори. В много отношения, популярността на тази гора мразовит терен завладява благодарение на това дърво. И това на чист въздух и аромат, който го дава.Cedar е много красива борова дървесина, който е устойчив на студ, така че често искате да имате едно растение в градината си, превръщайки го в част от дома си в Сибир. Реалистично ли е да расте кедър дома? Как да расте кедрови ядки от дома? Или може да е по-добре да се използват специални семена за засаждане от магазин озеленяването на? Всички тези въпроси имат отговори. Но първите неща, на първо място.

Как да расте кедър дома

Характеристики на завод кедър

Cedar - доста мощен и голям завод с дебел ствол. Най-естественото местообитание на иглолистни дърво височина може да достигне до 40 метра. И ако до тази височина, добавете и пищна корона на дървото, възниква въпросът, какво трябва да бъде зона за сайт, за да се даде възможност сами да се грижим кедър? Да, ако използвате разсад от естествен вид, трябва да се отбележи, че дървото ще вземе малка площ. Не всеки може да си го позволят.

Статии за стаята и декоративни растения

Как да расте кедър дома
Китайска роза или Хибискус (цвете на смъртта): грижи у дома

Как да расте кедър дома
Как да расте от глоксиния на семена в домашни условия

Как да расте кедър дома
Как да расте бонсай от семена у дома

Как да расте кедър дома
Как да расте финикова палма от камък у дома

За такива случаи, породата е бил отгледан закърнели кедри, които ще се съберат на компактен сайт, както и ще нарасне с не по-малко красив и луксозен от дърво в сибирски гората.

В природата има 5 вида сибирски кедър. Декоративни сортове също много повече, а някои от тях са в състояние да дават плодове - кедрови ядки. Става въпрос за тези класове продължат и ще бъдат обсъдени.

Как да расте кедър дома

Защо искам да расте кедър вкъщи толкова много

Cedar - необичайно декоративно растение, което ще зарадва привлекателен външен вид, лятото, така и през зимата. Това е една от причините, поради която толкова страстни градинари искат да растат на дърво в своя район. През зимата, кедър се откроява със своя зелен венец от бели пясъчни наноси, което прави сайта необичайно естетичен вид.На второ място, кедър дава плодове - кедрови ядки, които са не само вкусни храни. От кедрови ядки могат да направят кедър масло, което има лечебни свойства. Също така, дървесна смола стимулира зарастването на раните. Е, много от вас знаят от първа ръка за ползите от иглите. От иглите могат да се правят различни тинктури, вдишване, или просто да се насладите на аромата на борова, почивка в сянката на едно дърво.

Имайки предвид всички тези предимства и ползи, които дава на дървото, много хора искат да растат от кедрови ядки у дома.

Как да расте кедър дома

Как да расте кедрови ядки от дома?

За няма да работи на растежа на кедрови ядки, закупени в магазин за хранителни стоки или на пазара, тъй като те са готови за консумация варене в кипяща подсолена вода. Най-добре е да се намери гладка, приятна миризма борови шишарки, без признаци на мана или остаряла.

Как да расте кедър дома
Как да расте джинджифил му вила в открито поле

Как да расте кедър дома
Как да расте син смърч от семена в домашни условия

Как да расте кедър дома
Как да расте финикова палма от камък у дома

Грижа за млади дръвчета кедър

През лятото, е необходимо да се извърши адаптиране на младите растения във въздуха и слънцето. За да направите това, те влизат в градината. След това те постепенно могат да бъдат засадени по лесен, в насипно състояние и питателна почва. Младите кедри успешно прехвърлени процедура трансплантация. Те могат да бъдат засадени близо един до друг. След кедри трансплантация ще прехвърлят на възраст до три. Тази процедура се препоръчва да се извършва през пролетта. Възрастните растения се присаждат, е много рядка. Тази част от процедурата, може да доведе до изсушаване на корените. В резултат на това на кедрите не могат да се успокоят.

Ако, обаче, е необходима трансплантация на възрастни растения, първо трябва да се създаде корен топката. Преди разсаждане, около година, около дървото се реже с диаметър 1 m. Само врязани хоризонтални корени. Дълбочината на кореновата система не е засегната. Трансплантация на дървета произвеждат предимно в началото на пролетта, есента, тъй като трансплантация оцелява само половината от разсад.

Как да расте кедър дома

Само по този начин можем да чакаме плодните.

Дървета са навършили една година се изисква сянка. Най-доброто място за засаждане на млади растения ще pritenonny част на градината. Също така може да разсад pritenyat чрез покритие или друг материал. Що се отнася до поливане, кедър - водолюбиви централата, но прекомерната излишната влага може да доведе до смъртта му. Ето защо, тук е важно компетентни грижи. Възрастните разсад също се нуждаят от медицински грижи. На първо място, е необходимо да се извърши мулчиране на почвата около растенията. Стволовете на дърветата трябва да бъдат zamulchirovat. Както можете да използвате дървени стърготини, борови иглички и листа opavshuyu.

Как да расте кедър дома
Как да съхранявате зеле у дома си в един апартамент

Как да расте кедър дома
Резитба на дървета и храсти през есента

Как да расте кедър дома
Как да расте Calla у дома

Как да расте кедър дома
Как да се справим с wireworm на картофи