Как да се трансплантира лимон у дома, ми дача

Цитрусовите плодове са един от най-любимите сортове стайни растения: те не само изглеждат красиви и приятни светли зелени листа, но също така може да даде една красива плодове с приятна миризма. Ако решите да се заселят в апартамента му на гости от далечни тропически страни, е необходимо да знаете как да се засади лимона в дома, и как да се развива този прекрасен растение.Когато дойде време да се пресаждат лимон

Необходимо е да се определи правото, когато можете да се засади лимона в дома. Фактът, че растението се нуждае от ново гърне, обикновено се говори корени, които стават видими в дренажни отвори на пота. Citrus коренова система се разраства бързо, както и необходимостта да се следи състоянието на глинена буца. Трансплантацията обикновено се изисква:

  • След покупката. Обикновено цитрусови плодове се продават в малки саксии, и ако премахнете централата, може да се види, че глинен стаята напълно проникнали корени. В този случай, трябва да се вдигне голям съд с подходящ грунд. За да се справят с това как да се засади лимоновото дърво след покупката, че е лесно, веднага можете да получите подробна консултация от продавача.
  • Ако кореново гниене. Ако растението започва да искаш, и пръстен миризми гнило, е необходимо да се премахне растението от саксията, внимателно почистете корените, премахване на развалени части и трансплантирани в нова чиста лимон земята. Причина гниене обикновено става прекалено поливане с застояла вода в пота преди напълване NovSU почвата в долната част на дренажния слой трябва да бъде поставен.
  • След падането на пота. Трябва да се внимава да се съберат на земята, запазване на максимума на почвата около корените, счупени корени спретнато подрязани. Ако падна и се разби саксия направена от керамика, малки парчета може да се използва като дренажен слой.

Промяна земя цитрусови се препоръчва веднъж годишно, това ще осигури редовен цъфтежа и ще позволи по-бързо, за да се получи декоративни плодове. Ако времето за да се определи кога да се пресаждат лимон, можете да спестите централата, дори ако почвата zavedutsya бълхи бръмбари и други вредители.

Изборът на земя и саксия за разсаждане

Често чул въпроса, какво гърне трансплантирани лимон. Изборът е разностранен: можете да изберете стандартен пластмасова саксия или красив керамичен съд, важно е, че тя е в хармония с другите саксии с цветя, на перваза на прозореца. Lemon дърво не обича застояла вода, така че за него най-доброто решение би било саксия с дренажни отвори и голям плосък тиган. За да се постави дори малък завод в висяща кошница - не най-добрият вариант.

Как да се пресаждат кълновете
Трансплантации да си купите специална почва, и ще можете да направите своя собствена почва микс. За това ще са необходими трева на земята, хумус и пясък в съотношение 3: 1: 1, с това съотношение на лимон за дълго време няма да има нужда хранене. През втората година след засаждането, че е възможно да се хранят сложни минерални торове за цитрусови плодове.Изборът как да се трансплантира лимон в друга саксия, трябва да вдигнеш диаметъра контейнер от 4-8 см повече от предишния, за достатъчно голямо увеличение на дърво размера на пота 4 см. За възрастен, а лимоново дърво добър вариант би бил просторен konsuovidnaya вана, изработени от дърво, може да се постави на пода в добре осветена стая. Разтегнат лимон с добре оформена корона - идеалното украса за всеки интериор.

Как да се пресаждат лимон: последователността от действия

За лимон трансплантация не е особено опасно у дома: кореновата система бързо да свикне с новото място, процес той трансплантация не представя особени трудности. Тази работа се извършва, както следва:

  • На дъното на тенджерата приблизително 20% от височината изсипва дренажен слой - това е по-лесно да се използва фин разширени глина. Най излива пясък слой за отстраняване на влагата от кореновата система.
  • Дървото е отстранен от старата саксия. В обширния кореновата система, някой може лесно да се отстрани напълно повредена и развалени корени трябва внимателно да се режат. За да се ускори растежа на корените могат да бъдат лекувани с стимулант Kornevin.
  • На слой от пясък се излива в саксия на почвен слой и се екстрахира пръстен стайна поставя на седалката, след което се поръсва върху страните на земята. Трябва да се уверите, че кореновата шийка е малко под ръба на слайда. Твърде не е нужно да я погребат, ако кому е твърде ниско, че е необходимо да се запълнят под земята.
  • Земята да се запечатва, след което се излива върху вода защити. След това почвата може да се разхлаби да позволи на въздуха да тече към кореновата система. За да се подобри степента на преживяемост на земята в близост до корените на растенията може да се пръска с "цирконии" и капака за няколко дни с пластмасова обвивка.

Важно допълнение на това как да се трансплантира лимон след покупката. Ако сте закупили завода в магазина или на пазара, е необходимо да се проведе след няколко дни под карантина, разтворът за обработка оставя aktellik средства. Необходимо е да бъде много трудно да се предотврати разпространението на кърлеж паяк, в състояние бързо да поеме перваза, се отървете от него. По време на карантината е необходимо да се проследи състоянието на листата първите признаци на паяк кърлеж е появата на бяло покритие с изсушаване лист.

Козметика лимон грижи

Домашна лимон може да се отглежда от семена на конвенционален плодове закупени в магазина. Това е достатъчно, за да изберете от най-големите плодове семената и ги сложете в малък съд с субстрат. Преди това те могат да бъдат лекувани с стимулатори на растежа за бързо покълване. Ако лимон покълнали, когато става трансплантиран в голям пот? Обикновено това е необходимо да се изчака 3-4 месеца да има растения, имаше някои от тези листовки. Трансплантации избран най-силните леторастите.

За всеки дом цитрусови съществено значение за правилното формиране на короната. Необходимо е да се предотврати разширяване на прът-цевта, по време на активен растеж на основния клон щипка, и го дава на страничните издънки. Когато те се появяват 3-4 листа, щипка страничните израстъци добре, в резултат на пищна красива корона, която по-късно даде изобилен цъфтеж.

Лимон, както и всички цитрусови плодове - Photophilous растение, така че кратко излагане на светлина през есента и зимата е необходимо, за да компенсирате липсата на светлина специален fitolamp - те могат да бъдат закупени на специализирани магазини.

Използва се за поливане на растения защитават или филтрирана вода, трябва задължително да бъде при стайна температура. През лятото, лимон полива всеки ден, трябва да се контролира скоростта podsypaniya глинени кома. През зимата, периодът на забавяне достатъчно полива цитрусови 1-2 пъти седмично. През лятото растенията се пръскат със сигурност ще се овлажнява листата, тя използва топла вода, за да организира защитата си.

Грижа за цитрусови дървета със сигурност ще даде резултати. Навременно редовно пресаждане, поливане, пръскане и добро осветление ще създаде идеални условия за лимон, и той бързо се даде голям плод. Като правило, те имат само декоративна стойност, но плодовете на някои саксийни сортове имат много приятен мирис и вкус запознат изразен кисел без горчивина.