Как да се свържете по радиото в колата инструкция видео верига

Как правилно да се свърже кола
Вие сте решили да се свърже по радиото сам, но като видя, броят на проводниците, които излизат от него Страхувам се, че не може да се справи? Всъщност, нищо страшно всъщност не е тук, както и в тази статия ще разгледаме как да се свържете на радиото в колата.Какво може да срещнете, когато не са свързани правилно, стереото?

Не може да се каже, че за правилното инсталиране на радиото не е необходимо да притежават никакви умения. Препоръчително е да имат най-малко един първоначален опит за свързване на електрически устройства, но това не е изискване, като следвате инструкциите за инсталиране може човек без никакъв опит. За да видите дали всичко е направено правилно, е необходимо да се следи работата на радиото. Знак на грешки ще имат следните фактори:

  • Радио се изключва като обем се увеличава.
  • Когато запалването е изключено бездомни настройки радио.
  • Радио касетофон сяда изключване на батерията.
  • Beep забележимо изкривяване, особено когато слушане при висока сила на звука.

В много редки случаи, не обвинявам този, който свързва, и продавачът, който е продал лошо качество на продукта. Разбира се, тази опция може да се изключи, но двойна проверка се изисква всички кабели.

Размерът и вида на кола стерео

Universal рекордер има стандартен размер, тя може да бъде 1 - DIN (височина 5 см, ширина 18 см.) И 2 DIN. (Височина 10 см, ширина 18 см.) Ако промените радиото с голям до малък (1 -DIN, 2 - DIN), ще трябва да закупят специален джоб, който ще закрие липсва врявата. За свързване на запис на данни имат едни и същи му ISO конектор името или повече той се нарича конектора евро.

Как правилно да се свърже кола

размер на касета -DIN 1

Как правилно да се свърже кола

размер Касета на 2 - DIN

Как правилно да се свърже кола

Монтаж джоба рекордер 1 -DIN

Native приемници, монтирани на превозни средства, от фабриката, и имат нестандартен размер, в този случай има два варианта за инсталиране на радиото. Първият от тях е най-лесно, можете да получите един и същи блок за и да го инсталирате, тя е подходяща по размер и е свързан с редовни конекторите. Но цената на тези радиостанции често е неподходяща цена. И ако се намери вариант на бюджета, със 100% вероятност той ще бъде Китай, който не е особено известен със своето качество на звука, както и надеждност. Вторият вариант е да се инсталира "Universal" радио за редовното място, но за това ще ви е необходим преход рамка, която е адаптер с глава единичните размери за универсален, т.е. 1 или 2-DIN. Frame служи декоративна роля, покриваща допълнителните отвори.

Как правилно да се свърже кола
Как правилно да се свърже кола

Съвет за собствениците на TOYOTA. По-голямата част от автомобилите от тази марка главата единица е с размер 10 на 20 cm. В този случай, можете да погледнете за "дистанционни за радио Тойота" са с размерите на 1 см. И вие ще бъдете в състояние да установи стандартен размер радио без проблеми, т.е. 2 - DIN, за да инсталирате 1 - DIN все още трябва да закупите джоб.Свързване на радиото.

Има много коли, и всеки от тях може да се използва от един набор от конектори за такова оборудване. Като цяло, има три възможности:

  1. Първият вариант, най-благоприятни. Вие сте в колата вече е с чип, на който всичко е свързано правилно, т.е. всички говорители, захранващи кабели, антени, получени върху чипа, и всичко, което е свързано правилно. Това се случва, но за съжаление много рядко. Той казва, че имате късмет, можете просто да свържете този чип за чисто нов касетофон, както и всички, които сте тичане.
  2. Необходимо е да се проведе и са свързани в същото време, в радио слот е различен от конектора на превозното средство.
  3. Не захранващ кабел жици, или дали това е направено правилно.

С първия параграф за ясно. Когато устройството не съвпада с контакта с конектора, ще трябва да използвате адаптер. Въпреки факта, че тези съединители често са уникални за всеки модел, много фирми се занимават с доставката на една единствена ISO адаптер. Но ако няма адаптер или формата, в този случай не е подходяща, можете да закупите такъв адаптер или усуквате самите кабели. Разбира се, на втория етап на дълга, сложна и рискована. Ангажирани в такива технически центрове с опит в такива процедури, така че преди да се свърже по радиото в колата, така че трябва много добра мисля.

Адаптер за TOYOTA

Свържете ISO адаптер - Toyota

Ако има желание да осъществи обрат, трябва да се провери, че кабелите за радио и слот машини. Само съвпадението на цветовете може да направи батерията и извадете системи конектор и автомобилни аудио.

Как да се свържете колата и да не се оплете в кабелите? Препоръчително е да се заяждам останалата част след присъединяването към конектора на радиото. Всички връзки и propaivayutsya izoliruyutsya.Pri несъответствие проводници трябва непрекъснатост им, като се използва тестер или мултимер, както и 9-волта, батерията може да е необходима за запечатване на проводниците, което не е достатъчно, за да се свърже. Proring съществено значение за определяне на полярност тел двойки. При тестването на кабелите на високоговорителите, свързани с акумулатора, тогава ще трябва да разгледаме положението на дифузьора - ако той се премества, а след това на поляритета, ако поляритета vtyanulsya- трябва да коригирате. По този начин, всеки проводник е маркиран.

Как правилно да се свърже кола

Свързан ISO конектор

Как правилно да се свърже кола

ISO - конектор

Дешифрирането на проводниците цветен код

1. черен цвят отрицателен батерията, а GND тел маркировка.
2. Battery Plus винаги е жълто, посочи маркирана БАТ.
3. Plus запалването е определен ACC и е червен.
4. Тел предния ляв високоговорител са бели петна - Флорида. По-малко има лента.
5. Проводници предния десен говорител има сиви маркировки - FR. По-малко има лента.
6. Свържете се с лявата задна говорител има сиви маркировки - RL. По-малко има лента.
7. Тел десния заден говорител има лилав цвят, маркировка - RR. По-малко има лента.

Как да се свържете колата?

На първо място, трябва да се купуват всички необходими кабели. Проводниците трябва да са направени от чиста мед и кислород без силикон да ilolyatsiyu. Жълто и черно тел е сила, тел, напречното сечение на тези кабели трябва да е повече от 2,5 мм. За кабели високоговорителите и AAC (червено) подходящ 1,2 mm тел размер. и др. Опитайте се да се избегне голяма част от обрати, идеалният вариант, при който те никога не ще, защото Засядане добавите допълнително съпротивление и това влияе отрицателно върху качеството на звука и силата на звука.

Електрическа схема за радио и високоговорители
Как правилно да се свърже кола

Всички записващи имат черен проводник към минус на батерията, както и жълто за батерия и червено за запалването на плюс. Шофиране кола свързаност такава - първата е по-добре да се свържете на тел жълто и черно, и в батерията, която ще осигури високо качество на звука. Задължително трябва да настроите предпазителя на разстояние от 40 см. Предпазителят трябва да отговаря на минималната стойност от 10 А. Red същия проводник е свързан към веригата, който се храни след бутона за въртене ACC. Когато се свържете с червени и жълти жици на плюс батерия, радио не зависи от запалването, но батерията скоро ще бъде изписан. Мощен радио има четири двойки проводници, всяка от които има своя собствена маркировка. Когато свържете радиото в колата може да бъде погрешно определена полярност - нищо лошо няма да се случи тук, за разлика от земята до минус към земята. Тонколони могат да бъдат с два терминала, главно говорител схемата за свързване е както следва: широк терминал е плюс, но тесен - минус.

заключение

Препоръчителна преди най-накрая ще се монтирането на инсталацията с ръцете си, да слушате радио. Разграбени устройство трябва да спре само когато касетофона работи правилно.