Cat написа на дивана, за да се отървете от миризмата на урина, за да премине

Миризмата на урина на дивана - къде и защо така правя котки?

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Кой е развалена на дивана

Обикновено такива разврат котки не са ангажирани в очите на собствениците. То продължава изненада: при влизане в стаята, те забележат в леглото мокро тъмно място.Ако след престъплението отне известно време, след което накаже животното е безполезна, ако вече не е забравил всичко, и не се свързва гнева на домакините с престъпността.

Котки правят това по различни причини. Понякога се дължи на факта, че те не обичат собствените си тава. Или защото те се намират в дома старши пакет, така че - и те определят правилата. Някои животни са болни, а причината се крие в тяхното заболяване. Каквото и да е - проблем да бъде решен.

Премахнете миризмата на урина от дивана

На първо място, за да бъдат чисти и мебелите, за да се отървете от миризмата. Най-хубавото е, ако в близко бъдеще вие ​​zapasotes мушама, и тя ще обхване дивана или леглото. Веднага домашни отвикне от този навик е трудно, така че е по-добре да се заблуждават.

Така че, за да се прояви. Чаршафи изпращат на прането. Но дори и ако матракът не боли - не бързайте веднага да се затъмнява си чисти чаршафи. Най-вероятно, миризмата остава. Вие не можете да го почувстваш, но животните са много деликатна обоняние.

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Миризмата на урина на дивана може да насърчи лайната котка отново

Когато една котка смъркане на място, след като е служил като й за напускане, тя получи покана, сякаш за да се пречиствам отново тук.

За информация как да донесе миризмата, ще говорим по-късно. В същото време, нека да преминем от леглото до дивана. Ако котката е уринирал върху него, или на един стол, почти сигурно на тапицерията, дори и след изсушаване на петното котка урина ще остане. Трябва да се внимава, за да го донесе.

диван Zamyvka

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Съдейки по пистите и количеството на урината, имаше няколко котки, измиване ще имат големи затруднения

Измити замърсената място с топла вода и сапун или детергенти - не най-добрият вариант, но е валиден. Бъдете внимателни, защото можете да се разпространи миризмата на котешка тоалетна в продължение на по-голяма площ. Влажна кърпа или гъба за лечение само на самото място, без да намокряне на тапицерията на дивана около него.

народни средства за защита

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Оцет - това е един чудесен инструмент в борбата срещу миризмата на урина на дивана

Желателен опция, която позволява на урината да се разлага на съставните си химични елементи.

  1. Разредете оцет и избършете петното.
  2. Когато това място е суха, поръсете сода за хляб. Преди това е невъзможно - просто оцет "гасят" сода, и вие няма да получите желания ефект.
  3. След това, се смесват 3% водороден пероксид с малко количество миещ препарат.
  4. Изсипете тази композиция третира сода място, и така се оставя за 15-20 минути. Пяна ще се усети мирис на амоняк, който ще ерозира бързо.
  5. Само тогава може да забележи zamyt вода, или почистване на място с помощта на препарат за почистване на.


ние използваме пълнител

Между другото, прахосмукачката е подходящ в случая, ако използвате този метод е доста необичайно, но популярен сред притежателите на котки. Ако вашият домашен любимец за тавата се купуват фин агрегат - и това ще ви помогне да се справят с локвата на урината на дивана.

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Поръсете го на място, а след това извадете с прахосмукачка. Не забравяйте, че производителите поставят цел - да си продукти трябва да абсорбират миризми.

Bleach и бяло

Много собственици на ръка в този момент се простира до "белотата", или дори на някои от икономическите активи с остър мирис.

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

С цел постигане на миризмата на котка урина от дивана, можете да използвате белина или бяло

Bleach да се използва колкото е възможно, но не е в безопасност. На първо място, остър мирис могат да причинят алергии, не само при котките. но също така и на собствениците. На второ място, белина задължително да се разрежда, или ще остави на мебели светъл лъч - хлор корозира боята.

Ако предпочитате да калиев перманганат, решението трябва да бъде слаб, за да не се цапа плата в розово. По-добре е да се накисва кърпа в водка и лечение на петното. Миризмата на калиев перманганат бързо отшумяват, взимайки със себе си и вонята на котка.

Как да се изключи повторение на котката?

Не харесвам китова кост - раирани домашни любимци и миризмата на цитрусови плодове.

Възможно е да се пръска замърсената място (след почистване с мокра кърпа) лимонов сок или портокал екструдиран директно от плода.

Но щедро полива вонящ място одеколон или дезодорант спрей върху него, не си струва. Парфюм е само в състояние да убие миризмата, след известно време, това ще се усети отново.

Хайде да професионалистите за помощ

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

Последици от котка урина на леглото могат да бъдат отстранени с помощта на специални инструменти

Още по-добре, се свържете с вашия доставчик или зоомагазин предпише правилните продукти в интернет. Местни и чуждестранни индустрия произвежда широка гама от продукти, които могат да ви помогнат да решите проблема.

Има специални лампи, с които можете да видите петна на котка урина, незабележими на пръв поглед. Има средства за разтваряне на кристали на пикочната киселина унищожаване на петна и миризми.

Средства репелентни - те ще ви помогне да защитите мебелите, и обратно, привличане - те трябва да се пръска тавата, ако котката не иска да отиде там, предпочитайки легло на капитана.

Чудото на природата Продукти

Е доказано продукти на природата Чудото, много добри отзиви за подготовката и SmellOff урина изключен.

Как да премахнете миризмата на урина от дивана

В допълнение, промишлени обекти и успешно премахване на микробите, намиращи се в урината на котката. Ако купите "Antigadin", и да ги третират до дивана на жертва, котката вече не искате да се пречиствам на това място. "Antigadin" се има слаб мирис и не развалят тапицерията.

Сред недостатъците на потребителите твърдят, че високата цена на много стоки тази цел, както и кратка продължителност на действие. Ако лошия навик котката вече е бил определен, той може да се върне в избрания от по-късно място.

заключение

Понякога собствениците са горчива шега: "Ако искате да се отървете от миризмата на котка урина - Накиснете котката." Но повярвайте ми, това не е толкова безнадеждно. Апартаментът е чист и лечение на мебелите. Също така се уверете, че котката е била чиста и удобна поставка. Опитайте се да запазите на животното, докато тя не се използва отново за тоалетна му. Повярвайте ми, търпение и постоянство се изисква да води до резултат. И вашия домашен любимец, вече няма да ви нарани.