Как да се сложи клизма у дома, фото, видео, етапи

Клизма у дома: е то и как се кандидатства? Халба душове, звучи като нещо свещено ... В главата ми идва на Светия Граал, но, за разлика от последните, чаша Есмархов не дари безсмъртие, но премахва това досадно състояние, как е запек! Чаша Есмархов използва за "основен" промивка на дебелото черво.Клизма трябва да бъдат попълнени с чиста вода. Е правилният заври вода и се оставя да се охлади до 36-37 градуса. По-топло вода ще се абсорбира от червата, в едно разтваряне във всички вредни вещества в изпражненията, а не е добре да няма. Изключително студена вода ще доведе до червата да се направи "танц вълна", която ще доведе до неприятни и болезнени усещания. Не може да се притеснява да използва главата и чешмяна вода от чешмата стайната температура

Как да се направи клизма?

Така че, направете почистване клизма у дома ни "пациент" (дете, баба, и т.н.)

 • Bowl вземем Гра ... Есмархов чаша, пълна с вода (1-2 литра, температурата на водата 36-37 градуса) и затвори на височина от 1,5 метра надолу тръба.
  Как да се използва клизма
 • В този момент, обикновено има един въпрос къде и как да виси? В болниците там за тази специална стойка, и у дома? Помощ идва остроумие. Можете да вземете обикновена закачалка, виси кука чаша промивки на, както и много закачалка кука някъде по височина - на ъгъла на гардероба, или на една кука отвори, или на полилея - накратко, отивам за него! Във всеки случай - нашата сграда трябва да бъде близо до тоалетната, за да ни гол "пациент" не избяга на стотина метра от леглото, за да гърнето! Ако пациентът е ограничено в движение - стара баба, или легнал болен - гърне или на кораб, трябва да сте готови!
 • Съвет на процедурата е необходимо да се измие със сапун, четка с масло или вазелин.
 • Освобождаване на въздуха от тръбата. то по-надолу, освобождавайки малко вода, така и изключва въздушни мехурчета, които могат да запушат тръбата и позволяват на водата да излезе в най-важния момент.
 • Близо скоби тръба или оклузия тръба крана.
 • На пода и в леглото Стела мушамата на.

Вторият етап - съдържанието се налива в нашата "пациент"

 • "Пациент" опира на ръба на леглото, от лявата страна, pripiraya колене към корема, малко задника стърчат над ръба на леглото. (На пода, можете да заместите купа или сложи кърпа - всичко може да се случи, водата може да избяга покрай Klenk на леглото трябва да лежи така, че една от своята земя е под задните части, а другия край потопена в контейнер на пода, за да получите някаква източване на предпазната мрежа. ).
 • И сега дългоочакваният момент:
 • Облечи за еднократна гумени ръкавици
 • Едната ръка натискане задните части, а другата отдясно, правейки малки движения завинтени, вкарайте върха в ректума. Въведете бавно, докато пречките пред под формата на чревната стена, или изпражнения, а след това да издадат телефона за няколко сантиметра назад и отваряне на клапана. Вода по закона на скачените съдове под натиска от тръбата и чувство за "пълнеж" ще се появи, може да има дискомфорт и желание "като цяло".


Третият етап - приключване на процедурите,

 • Веднага след като там са желанията ни пациент започва да се дълбоки вдишвания, опитвайки се да запази водата вътре. Веднъж освободени от чаша Есмархов вода - чешмяна (терминал) се припокриват.
 • Пациентът трябва да легне за малко в позиция от лявата страна, колкото може, и едва след това да тичам до тоалетната. Ако пациентът е в легнало - че веднага след като първите импулси - се обръщат на пациента по гръб и сложи на кораба, така че откритата част на кораба отпред и закръглен ръб на съда трябва да бъде в рамките на сакрума на пациента.

Правилно поставени на кораба - наука!

Един ден, високо уважаван професор по медицинско училище, той решава да сложи

Как да се използва клизма
баба му клизма, всичко вървеше много добре, докато не е трогателен момент - подемник бабата на трона! Професор обезкуражени погледнете в кораба и се оказа, че по този начин и, и беше много озадачен - което в крайна да се сложи на кораба! Така че той пълнени кораба под баба си, в съответствие с професорската си манталитет - за сметка на едно, две, три, цялото съдържание на кораба се изсипаха на леглото и баба си плуваше в собствените си екскременти!

 • Ако дебелото черво е натрупал голямо количество сушени съдържание, може да се наложи да повторите клизмата.
 • Тази последна точка - всички на нашето оборудване е достатъчно прост съберат, върха ми е желателно да се стерилизира в хлор разтвор или вари, ако използвате върха на лична употреба - просто обилно изплакване. Премахване на плата и водни пръски - ВСИЧКО! UH! Клизма е успех!
 • Вижте също подробно описание на това как да се клизма да си обичан от помощта на средствата за круши спринцовки направи.
 • Прочетете също и за клизма в парализирани, защото грижата за легло-пациент. как да се направи клизма

Клизма на Hegar

Противопоказания и как не трябва да се превърне в "фен klizmovym"

 • Enema е противопоказан при възпалителни заболявания на дебелото черво, кървенето стомашно-чревния тракт, началото на следоперативния период в стомашно-чревния тракт и храносмилателните органи. Когато хемороиди трябва да бъдат много внимателни, за да се направи тази процедура.

Според правилото, клизма, включително у дома, предписани от лекар, преди, като колоноскопия, подготовка за proctologic или гинекологични операции, а отравяне и подобни обосновани случаи.

По същия начин, всеки клизма "диета" - тя също е самозаблуда - така е по-добре да се движи и по аеробика и допълнителни килограма, скрити в ректума заминаваш без помощта на клизми!

Прочети коментарите за използването на сода клизми от нашите читатели