Как да се слеят антифриз напълно прав - кръгът на знанието

Как да смените антифриза

За ефективна и дългосрочна работа на всички системи за превозни средства, използвани течности трябва да се заменят периодично. Изисквания за замяната на някои видове от тях не винаги са посочени в техническата документация на колата, но това не означава, че техният период на работа е неограничен. При работа, механична система образува микрочастици на метални стружки, разслояване на гумени маркучи и други остатъци. Затова на равни интервали, е необходимо да се заменят всички видове работни течности. Това не е изключение, тъй като течността за охлаждане на двигателя - антифриз. В допълнение към поддържане на температурата на режима на задвижването до желаното ниво, този вид течност участва в нагряване на отоплителната система купето радиатор и по време на циркулация в системата, поради наличието на специални добавки също участва в смазване на части на помпата охлаждаща система и предотвратява корозия в охладителните канали на цилиндровия блок.По време на работа, течността постепенно губи своите свойства и веднъж в експлоатация трябва да се сменя на три години.

Как да се слеят антифриз

първоначално да бъде отстранен от старата система преди новата залив течна охлаждаща система, която ще изисква, за да разбера как да се слеят антифриз за вашия модел автомобил.

Работи на източване на охлаждащата течност трябва да се извършват върху машината, инсталирани върху хоризонтална повърхност. Правилното положение на превозното средство, ще осигури по-бързото отстраняване на старата течност и намаляване на остатъчната сума по тръбопроводи и канали на охладителната система.

На повечето модели за източване на хидравличната течност в охлаждащия кръг е предвидено пробката. Обикновено тя се намира в един от най-ниските точки на системата, в непосредствена близост до един от най-долните ъгли на радиатора.

На някои модели, пробката за източване на колата не е предвидено. В този случай, за източване на старата течност трябва да се отделят един от долните тръби на охладителната система, свързана към радиатора.

Започнете източване антифриз в горещ двигател не може. В процеса на нагряване на течността в налягането на системата се увеличава и течен поради наличието в системата не се вари под високо налягане. По време на отваряне на системата към атмосферата, което ще се случи, когато отстраняване на маркуча или отваряне на пробката, налягането на системата пада до атмосферното налягане, което може да доведе до образуването на пара.След охлаждане на двигателя може да започне да се отцеди течност. Капачка с резба на разширителния съд на системата за охлаждане, отворен или отделят пробката и долната дюза напред, докато спре изтичане антифриз.

Но тъй като част от обема на охладителната система може да бъде разположен под отвора за изливане (например вътрешно нагревател радиатор), без допълнително действие за отстраняване на течност, съдържаща се в тези части на охладителната система, това е невъзможно.

Метод като антифриз изтичане на споменатите части на охладителната система, посочени по-долу.

Как да се слее напълно антифриз

За да разберете как да източите антифриза от уреда, без останалите, трябва да се разбере, че в която и хидравлична система има райони, саморазреждане на течност, от която е невъзможно по няколко причини. Това може да бъде причинено от сложна система от охладителни канали и тяхното ъгъл на наклон по отношение на земята, което води без присъствието на допълнителен антифриз налягане се оставя. Също така, може да има части на системата, които са под точката на освобождаване от които в отсъствие на налягане в течността ще напусне система по принцип. Поради това е необходимо да се създаде налягане в измествайки застой на канали за течност за най-пълното премахване на старата охлаждащата течност от системата за охлаждане.

За пълно източване на стария антифриз в охладителната система е необходимо да се завийте капачката на разширителния съд, включете максимална кабина отоплителна система и стартирайте двигателя за не повече от две минути. Във всеки случай не за да се позволи непрекъсната работа на двигателя без течност в системата за охлаждане. Защото прегряване ще настъпи деформация цилиндров двигател и заседнала в резултат на нараняванията регенеративната ремонт тя най-вероятно няма да бъдат обект на.

Ако след две минути продължи изтичане на течност от охладителната система, необходимо е да се заглуши двигателя, оставете да се охлади в продължение на 15 минути, след което се повтаря в началото на двигателя.

След преустановяване на отлив на антифриз е необходимо да се затвори пробката или фиксирана връзка на радиатора, и след това се пристъпи към залива на нова течност.

След като попълните изравнителния резервоар за капачка на резервоара пик винт и стартиране на двигателя. По време на работа, антифриз на помпата ще се разпространява от обема на охладителната система и нейното ниво в капките на разширителен съд.

Ниво на охлаждащата течност трябва да се проверява отново след няколко дни на работа на превозното средство, тъй като все още стои машина за пълнене на всички тръбопроводи на охлаждащата система може да бъде непълна, и след напълването капки нивото на течността.

След като нивото на охлаждащата течност да падне до най-ниското си ниво, е необходимо да изключи двигателя и долейте разтвор разширителен съд антифриз до достигане на максимално ниво, след стартиране на двигателя отново. процес топинг трябва да се повтаря няколко пъти, докато двигателят се пуска в нивото на охлаждащата течност в резервоара вече не се понижава. Моля, имайте предвид, че по време на процеса на започва да се нагрява бе включен в кабината, в противен случай не се случи попълване отопление охладител и когато тя започва по-късно ще бъде значителен спад в нивото на охлаждащата течност в системата.

Както се вижда, в процес на източи антифриз, няма нищо по-трудно. Основното нещо - не бързайте, а тази проста процедура, няма да ви причини някакви проблеми.