Как да се разглобява и почистване на бойлери Аристон

Основните видове грешки

По време на работа, бойлери могат да се случат няколко вида грешки:

 • Ariston как да разглобявате
  изгорял нагревател, водата не се загрява;
 • развали термостат;
 • магнезиев анод използва своите ресурси;
 • дебел слой мащаб върху вътрешната повърхност на PETN и бойлер.

Всички тези грешки, с изключение на смяна на термостата, е необходимо разглобяване на цилиндъра. Като се има предвид, че няма съществена разлика между твърдото свързване на бойлери с различен капацитет Аристо и модификация демонтаж процес е същото.Тя може да бъде разделена на няколко етапа:

 • изключвате електрически захранващия кабел;
 • оттичане на водата от капацитета на котела;
 • демонтаж на фланеца и отварянето на самия котел.

Прекъсване на връзката с мрежата

Ariston как да разглобявате
Започнете демонтаж Ariston бойлер Преди работи, свързани с електрически уреди, трябва първо да ги изключите.

Ако нагревател вода се захранва от електрически кабел отделен брояч, след това е свързан през прекъсвач с две поле и изключване.

Ако бойлерът е свързан в обикновен контакт на стената, трябва елементарна извадете захранващия кабел на.

След това, можете спокойно да се пристъпи към демонтажа на бойлер Аристон:

 1. Първо отвинти капака - това е обезпечен с няколко винта.
 2. Освен това, ако има риск, че по време на следващото събрание може да бъде нещо, микс, е желателно да се снимам съществуващото състояние на части от мулти-ъгъл.
 3. Етапът следното: изключване 3 електрически кабели 1 - фаза 2 - нула 3 - земя. Това е просто направено с помощта на отвертка.

Тъй като първите два проводника, ние изключите от термостата и го освободи, сега е възможно с малко сила, за да го извадите на тръбата.

 • По това се попълват всички електрически процедури. Можете да започнете да се оттича водата.
 • Източване на водата от котела

  Ariston как да разглобявате


  Котелно тръби от отдушник кран Тъй като ние трябва да стигнем до вътрешните части на котела, следващата стъпка е да се оттича водата от нея.

  Ако монтажът на котела се извършва при стриктно спазване на инструкциите, приложени към бойлера, студения водопровод между предпазния клапан и резервоарът трябва да се вгражда с кран на чай ½ инч.

  Ако разумно сглобяване на външната страна на кранчето монтаж сварени, тогава ние само трябва да се свържете с маркуч към тази връзка. Вторият край на маркуча се спуска в банята или тоалетната, а вие може да се отвори изпускателния кран.

  Само преди миксер трябва да бъде отворен за маркучите, за да се балансира налягането вътре и извън резервоара. В зависимост от резервоара на котела, с източването може да отнеме от няколко минути до половин час.

  Ако не късмет, и не чай или кървене петел, извадете тръбата доставка на студена вода с предпазен клапан. След това сложете маркуча директно към тръбата в котела. След изпразване на цялата вода можете да започнете да демонтирате фланеца.

  Демонтаж на фланеца и отварянето на котела

  Ariston как да разглобявате
  Изключване на фланеца във всички версии на бойлери Аристон покритие - фланец - има овална форма. На тази фланец монтиран нагревател, магнезиев анод и тръба за термостата.

  На периметъра на фланеца на него облечен с гумени уплътнения. Фланецът е фиксиран на U-образен ремък на една гайка.

  Отвиване на гайката може да бъде малко усилия да прокара фланеца на котела, а след това да го включите, да се измъкнем. Всичко - демонтиране на цилиндъра над.

  Възможно е да се започне почистване на нагревателния елемент, подмяната на магнезиев анод, почистване на вътрешната повърхност на резервоара срещу мащаб.

  Експертите препоръчват: Не прилагайте прекомерна сила при почистване на резервоара, защото стената му, които изтъняват с течение на времето в резултат на корозия, и тънък слой от мащаба е по-добре да не се докосват.

  Ariston как да разглобявате
  Почистване на нагревателен елемент на нагревателя е необходимо да се премахнат всички отломки, които са натрупали в котела, почистване на нагревателя от мащаба и замени магнезиев анод. Много се препоръчва да се замени уплътнението след една или две години, обаче, ако тя не е загубила своята еластичност и здравина, не можете да я докосне - освен това, за да получите това не е толкова лесно и струва скъпо.

  След всички дейности по поддръжката може да започне да се съберат в обратен ред.

  Експлоатация на бойлери осигурява редовното им поддръжка и демонтаж за подмяна на PETN, магнезий анод, почистване на вътрешната повърхност на котела.

  Ремонти на монтаж и демонтаж на бойлер Аристон с определени умения и инструменти, може да изпълнява всеки човек без специална подготовка.

  Ariston как да разглобявате
  Проточен бойлер Аристон (Ariston) устройство и вариации преглед подреждане

  Ariston как да разглобявате
  Смяна на нагревателен елемент в бойлер Аристон за: преглед на устройството и реда на ръцете си

  Ariston как да разглобявате
  Коя да изберем бойлер: Ariston Thermex или Electrolux