Как да се почисти собствените си ръце добре - Почистване на кладенци

Пиенето на кладенци могат да бъдат полезни помощни водоизточници в страната или в частен дом. През лятото те помагат да се спести значително при поливане на градината, и правилното функциониране на кладенеца ще позволи да се използва вода не само за напояване, но също така и за пиене.Как да се почисти добре

Причините за замърсяването на водите в кладенеца

Идентифицирайте признаци на замърсяване на кладенеца не е трудно: достатъчно е да се обърне внимание на качеството на водата. Ами ако трябва да се почисти:

 • вода се променя цвета, цвят и вкус свойства;
 • се вижда на повърхността на филма;
 • в долната част на слоя и варира кал;
 • мътна вода, с замърсяване различими частиците.

Как да се почисти добре

Ефективно почистване на превенцията на добре и повторно заразяване се свежда до установяване на причините за замърсяването. Така че, ако водата е мътна, тя има за пелети от глина или пясък, а след това, най-вероятно, външна вода да проникне добре. Има и друга причина за утайки - с ниско качество или неуспешен филтър. При наличие на чужди тела в добре (клонки, листа и други отпадъци) причината за замърсяването е очевидно и е отпушен достъп до върха на мината.

Ако течността е помрачена, това е ясен знак, че водата на кладенеца се използва рядко и то само в застой. Зеленият цвят показва "цъфтеж" на водата. Причината също е разпечатал достъп до добре: върха проникват слънчевите лъчи, които създават благоприятна среда за размножаването на водорасли.

Как да се почисти добре

Избор на читателите ни!

Auburn течност цвят - ясен знак за прекалено високи нива на желязо. Причината тук не се крие в яма, и незадоволителното качество на водата. Единственият начин за решаване на проблема: инсталиране добър филтър. По-специално миризма от кладенци и промяна в вкусови качества на водата за по-лошо, основната причина за замърсяване се намалява налягането шевове ми и въвеждане в отпадъчните води. Във всеки мръсна вода са активно се умножи бактерии и напитки е опасно за здравето.

 • Как да се почисти добре
  Как да изберем помпена станция за разпит: полезни съвети и нюанси
 • Как да се почисти добре
  Как да съхранявате моркови в дома: в апартамента, мазето или мазето
 • Как да се почисти добре
  Как да се прибират в пещта от тухли с ръцете си


превантивни мерки

се изисква периодично почистване на кладенци със собствените си ръце или с помощта на специалисти за всеки собственик на кладенеца, за да се избегне влошаване на качеството на водата. Работата по поддръжка обикновено се провежда през пролетта, когато водата в кладенеца вече са размразени след студена зима.

Дори ако външен вид, вкус, цвят и мирис на водата отговаря на собствениците, така че не забравяйте да лекува: една супена лъжица калиев перманганат се разрежда в кофа с вода и се изсипва в мината. След един час е необходимо за изпомпване на течността.

Почистване на ямките с замърсяване

Как да се почисти добре ръцете си? Ако замърсяване на мината има две възможности:

 1. Изчистването на блокадата с помощта на дренажната помпа.
 2. Общо почистване и ремонт на мината.

Почистване на изтичане на помпа

Обувки с помощта на помпа за отпадни води се прави, ако не води неприятни миризми, това не променя цвета, но утайка от пясък или глина. Почистете добре трябва да бъде, както следва: помпа вода се изпомпва от изтичането на вода се понижава до дълбочина от около петдесет сантиметра от дъното на кладенеца, и е включена. Под силния натиск на водата улавя мръсотията от пода.

Как да се почисти добре

От време на време е необходимо да се повиши помпа за почистване на филтрите. Процедурата е към края си, когато филтърът вече не се появи на мазнини. Като правило, отстраняване на утайки в десет сантиметра отнема около два часа.

Помпата, която се използва за почистване трябва да е с капацитет, съответстващ на вала дълбочина. Недостатъчно продуктивен устройства просто не могат да се справят с тежки замърсяване, запушена филтри бързо, помпата може да се повреди. Освен това наличието на примеси във водата за почистване трябва да си купите специална помпа, конвенционален, обикновено за чиста вода и се провали, когато се използва в съответствие с инструкциите за експлоатация.

Общо почистване

За да се премахне упоритите замърсявания или при почистване на дренажната помпа не се заредят правилният резултат, мината ще изисква общо почистване.

За да работи на пълен почистване на мината ще изисква:

 • помпа за изпомпване на вода;
 • осигурително въже за спускане в мината;
 • дълго стълбище;
 • гумени ботуши;
 • Облекла (за предпочитане водоустойчив);
 • каска;
 • кофа;
 • Уреди за почистване на стените (метал четка, мек или умерена строгост);
 • ремъци, устройството за понижаване и застопоряване на барабана за повдигане на водата, устройството лебедка (по избор, но много по-лесно да работи).

Root общо почистване трябва да бъде помпа изпомпва водата до първото позвъняване. Освен това е възможно да се измива и да започне първото позвъняване, докато помпата ще изпомпване на вода по-долу.

Ако работите на почистването участват най-малко трима души, а след това да започне да мина мият само след пълно изпомпване на вода. Един за почистване на кладенеца е трудно и опасно. Измийте добре по-добре от своя страна, един след друг, като в мина е ясно липсата на кислород. От колана, закрепете кабел за безопасност. Работата трябва да се носи каска, тъй като на върха може да падне инструменти, парчета от мръсотия, докато повдигате кофата или самият кофата. Ако в началото на нещо пада - трябва да се отбие до стената на кладенеца.

Как да се почисти добре

Преди гмуркане до дъното на шахтата се уверите, че няма да има удобен да диша. Най-лесният начин да се провери наличието на кислород в мината - капка запалена свещ в него. Ако свещта свети - въздух, достатъчно за един мъж.

При откриване на пукнатини в шевовете и пръстените трябва да се възстанови: крек, намазани с добавянето на водно стъкло цимент. Когато стените са измити и пукнатините закърпени, можете да започнете почистване на дъното. Голяма мръсотия събира и се издигне нагоре в една кофа. В края на работата с голям кал в долната част на филтърен материал трябва да се промива, и ако е разрушена - замени.

На следващия етап - разтвор на вала хлор дезинфекция. Белина разрежда с вода и четка широко се втрива в стената. Бъдете сигурни, да работят в респиратор. Когато стените са напълно покрити с разтвор, излива останките на дъното и капака на яма с пластмасова обвивка. След два дни на няколко пъти направи пълно изпомпване на вода. Миризмата на хлор ще присъства във водата за около месец, докато миризма изчезва, водата може да се използва само за технически цели.

Самопочистване на кладенеца - упражнение отнема време и дълъг, но много необходимо, включително и с превантивна цел.