Как да се почисти позлатени сребърни у дома (видео)

Как да се почисти позлатени сребърни
Елегантен и красив поглед върху сребро, покрита със златни неща, независимо дали е домашно обзавеждане, прибори за хранене или бижута. Но, за съжаление, те губят първоначалния си блясък. С течение на времето, те получават нападение, и те да потъмнее.







От това, което може да загуби своя цвят сребро? Ето някои често срещани причини:

    • Той се намира в стая с висока влажност
    • Е в контакт с химични вещества или наркотици
    • Отрицателното въздействие на козметиката се използва от хора
    • Има контакт с пот
    • При контакт с продукти като лук, сол, яйчни протеини, природен газ и гуми

От това, че позлатени сребърни нечистотии и губи първоначалния си вид, той не губи популярност и неговите качества, ако бъдат следвани добре и правилно да се грижи. Важно е да се знае техниките като качествено почистване на устройството или на областта, да не развалят позлатата. Преди да започнете трябва да запомните няколко правила, които ще ви помогнат да направите качествено почистване.

Silver със злато трябва да се почиства само със суха кърпа или гюдерия памучен тампон и всякакви предмети с дори най-малко абразив.

Преди да започнете процедурата на почистените предмети трябва да бъдат отстранени прах, мазен слой или други петна. За целта е необходимо да се накисва гъбата в етилов алкохол, и може да бъде в терпентин. Процедура за пречистване е безвреден, но когато се работи с решенията, е желателно да се носят гумени ръкавици и отворени прозорци за вентилация.

Необходимостта да се почисти позлатени сребърни?

хлебна сода

Това е най-лесният начин, но преди да извърши процедурата по почистване трябва да бъде обект на сребро да се потопят в сапунена вода. След това се сода разтвор: се прибавя 50 г сода в един литър гореща вода. Изчакайте, докато разтворът се охлади, дръпнете сребърни лъжици и други предмети и подсушете с мека кърпа.

Възможно е също така да се налее чаша вода 15 грама сода за хляб, за да сложи бижута и оставете за една нощ. Добро утро, изплакнете обилно и подсушете.

Ако тъмно сребро, е необходимо да се подготви паста от сода за хляб с няколко капки вода. Използвайте пръстите си, за да приложите кашата до подготвената сребро нещо и го оставете за известно време, след внимателни движения за почистване на продукта, за да се избегне увреждане на златен варак.

амоняк

Като подходящ контейнер, като разтворът с изчислението: 1 супена лъжица вода до 1 супена лъжица течен амоняк. След това трябва да се сложи лъжица или декорации в резервоара и да чакат за 15 или 20 минути.

Тя може да бъде свързана с тебешир на амоняк и се прилага тази паста със сребърни предмети, изчакайте смес е суха, и след това се почиства от сребърни тебешир остатъци в течаща вода и подсуши с мека кърпа.







Силно зеленикави сребърни лъжици може да спести разтвор на амоняк и сапун. Вземете един литър вода (за предпочитане топло), една чаена лъжичка настъргани сапун (течност може) и шест капки амоняк. Контейнерът с разтвора постави позлатена сребро в продължение на половин час. Каталог дръпне, изплакнете с вода и подсушете. Важно е да следите на времето и не прекалявайте, за да не се навреди на позлатата.

Как да се почисти позлатени сребърни
Друг начин за премахване на петна от сребро може да се използва у дома. Това амоняк и паста за зъби. За тази преса ивица паста за зъби (не гел), смесва се с 15 капки на амоняк и се прилага приготвената смес на четката за зъби, а след това на приборите. Внимателно, без усилие почистване на сребро, изплакнете с течаща вода и подсушете. Като се има предвид, че работата, извършена с течността, която има остър и неприятен мирис, най-добре е да го направя на улицата или на балкона.

водороден прекис

Чрез този метод трябва да се приема внимателно, защото пероксида е с много добри почиства сребро, но в същото време тя може да реагира с други елементи. За да се вземе правилното решение, което трябва да се знае точно коя част на продукта, а не да се получи отрицателен резултат.

винен спирт

Този инструмент може да се почисти със сребърни лъжици и бижута, премахване на петна и препичане и е напълно безопасен за среброто със злато. Ние трябва да се вземат памучен тампон, да се навлажни с виното и спирт тампон продукти. След това е възможно да се търка финала на велур.

Разреден в един литър вода 2 супени лъжици оцет, сложи обратно позлатени сребърни и се оставя за 15 минути и след това подсушете. Продукти, които не могат да се накисва в разтвора, би било достатъчно, за да се овлажнява гъбата в разтвор на оцетна киселина и ги разтрийте добре, и след това разтривайте вълнена кърпа или гюдерия все още не е блести.

За да използвате този метод, просто трябва да се излива в купа с редовен бира, от всякакъв вид, и го накиснете в позлатен сребърен продължение на половин час. След това извадете, изплакнете под течаща вода, сухи и търка дивата коза, докато блести.

жълтък

Вземете една супена лъжица zhavelevoy вода, добавете към добре бити яйчен жълтък и се разбърква добре. Zhavelevoy вода - е калиеви разтвори на солна и хипохлориста киселина. Такъв състав е в дезинфектант «Domestos». Овлажнява гъбата в сместа и пуснати на сребро-позлатени. Чисти продукти, за да се получи очаквания резултат в вълнена или велур кърпа. Този метод помага да се направи продукти, които са бледи, първоначалният блясък.

Пийте кока-Sola

Тази напитка може не само да ожаднее-гасител, но също така може да чисти сребърните прибори. Вземете емайл купа, сложи обратно, прибори и се вари в продължение на пет минути. По този начин можете напълно премахване на плаката и да даде блясък обеци или верига.

студент гумичка

Това е обичайната училище бандата, която ловко коригира грешки в тетрадка, и в този случай, тя може да бъде почистван в домашни условия сребро. Основното нещо е да не се купуват гумичка в червено, като в състава му съдържа абразивни включвания, тъй като те могат да повредят повърхността на сребърни изделия. Gum не само почистване на зъбната плака, но и красиво Полски продукт.

Специални почистващи препарати

Днес има много продукти за почистване на бижута. Всяко сребро почиства много лесно чрез такива средства. Просто трябва да се потопите необходимите елементи в по-чисти и оставете за няколко минути и да получите по-дълго като нови декорации. Решенията са предназначени за сребърни бижута със скъпоценни камъни или без тях. Но цената на такива съоръжения не е винаги на разположение.

Както можете да видите от тази информация, за да не развалят позлатени сребърни и я държи безупречен блясък и красива гледка, трябва да се грижите правилно за тях. И също така трябва да се съхранява бижута в специален случай с мека тапицерия. Когато домашна работа, упражнения, сауна, че е желателно да се отстранят сребърни прибори, за да се избегне покафеняване. След орнаменти отстранени, избършете ги с кърпа фланела веднага да се избегне петна от пот.