Как да се почисти добре с ръцете си правилно

Как да се почисти добре

Как да се почисти добре

Как да се почисти добре ще бъдат обсъдени в тази статия. В крайна сметка, ако това не бъде направено, след което водата в къщата не е качество.


Е чиста действителност не е трудно, просто не е нужно да се изпълнява. Ако стените се подхранват в калта, а след това не се направи.
Ако направите това с ръцете си, а след това дори не трябва да мисля колко струва за почистване на кладенеца. Днес ще научите как да си свършат работата и как да се чисти. Инструкция ще бъде дадена и че няма да пропуснете нищо.

Грижа и безопасност

Как да се почисти добре ще бъдат обсъдени по-долу. За тази трябва да се направи по-рядко, че е необходимо да се придържат към определени насоки.
Има няколко важни практически съвети за грижите на кладенеца и околните райони. Тези препоръки ще ви помогнат да се запазят полезните свойства на добре вода.
Така че:

 • Необходимо е да се затвори кладенеца, за да се предпази от праха в него, листата, плодовете и съседните дървета, стари клони и други отломки. Ако това не бъде направено, замърсяването на водите ще настъпи мигновено.
  Най-лесният вариант - да се направи кавър на пластмаса или дърво. Но най-добре е да се изгради малка къща. Вътре в тази красива сграда е добре разположен.
 • Необходимо е да се защитят подстъпите към къщата на проникването на своя територия на животни, като котки и кучета. Тяхната кожа може да бъде вдигната във въздуха и да служи като източник на замърсяване.
  За да се избегнат тези проблеми е необходимо да се направи оградата.
 • Децата не трябва да играят на територията в непосредствена близост до кладенеца. Не е безопасно, така че трябва да се грижи за оградата.
 • Трябва да се придържат към строги правила - веднъж годишно, проверяват стените на кладенеца с помощта на фенерче. За по-голямо пространство, което трябва да се вземе виенско фенер голям, го връзвам с въже и понижава вътре.
 • Когато открива във водата на всяко изделие трябва да бъдат отстранени веднага. Ако тялото на вода намерено мъртво животно, тогава определено трябва да бъде да очисти вода от кладенеца.
  За да направите това, трябва да закупите с помпа и да го използвате, за да съберете всичката вода. След това е необходимо да се дезинфекцират мината и след това да се запълни кладенеца с чиста вода.

Ако са изпълнени всички изисквания за хигиена, а след това намажете достатъчно добре, веднъж в годината или дори по-рядко.
Въпреки това, когато се работи по стените му, винаги ще се натрупват отлагания от различен минерален състав, както и бактерии и други микроорганизми. Сезонни температурни колебания водят до пукнатини и изместването на бетонни пръстени.
В районите на изместване и пукнатини с различни размери бързо се натрупва мръсотия:

 • Тъмен вода с неприятна миризма, не може да се използва дори и за промишлени цели. С течение на времето, неразтворени вещества (мътността) потъват на дъното, водата става по-чист. Но това още веднъж показва в полза на спешната необходимост от почистване на рудник и водата.
 • Монтаж инсталации трябва да се направи професионално и компетентно. заключване глина устройство трябва да отговаря на всички стандарти. Полагане на дъното на филтъра трябва да се извърши от професионалист.

чиста добре

Ако няма достъп до частна компания и причината за професионални художници, цялата работа може да се направи от себе си. Как да се почисти добре и ще бъде обсъдено по-нататък.
Все пак, това ще отнеме време и ще трябва да се харчат собствените си физическа сила. Почистете цялата структура на цялата мръсотия, пясък, от глина, тиня.

Забележка: Първото нещо, което трябва да се уверите, за да направите, е да се провери за натрупвания на газ в шахтата на мината. Газ е много опасно за здравето на хората.Това се прави по следния начин:

 • Спуснете запалената свещ с въже. Ако започне да звъни, това означава, че газовете, трябва да падне и не може да бъде, защото е много опасно за хората.
  Газът трябва да бъдат отстранени с прахосмукачка. След това, за да се провери свещта отново.
 • Използването burzhujki считат за по-ефективен начин за добив на природен газ. Трябва да се вземе подходящ тръба. Единият край спуска в сондажа до повърхността на водата.
  В другия край на клипа към podduvalom. След това наводнение пещта. Ще бъде изготвен газ.

Забележка: Познания за безопасност - това е задължително изискване. Когато сте в мина, държи под око от тяхното физическо състояние. Дори и с леко влошаване ви трябва спешно да се качим горе. Наличието на партньор - това е предпоставка.

Когато газът се отстранява, можете да започнете почистване на кладенеца.
Тази работа трябва да се извършва на няколко етапа:

 • Внимателно слизат в тях и мина с метална решетка. С негова помощ отстраняват мъха, мръсотия, тиня от стените. Не забравяйте да изплакнете мястото се почиства с вода няколко пъти.
 • Отломки от дъното събира фина мрежа. Ако има филтър, ще трябва да го почистите. Ако е необходимо, сменете я с нова.

Как да се почисти добре

Освобождават се от боклука

 • За добре дезинфекция е необходимо да знаете обема си. Екстрахира се с вода и се обработва с разтвор на стена. Неговият състав - за 1 литър вода 20 г белина.
 • За дезинфекция на водата до нов разтвор - в 1 л студена вода за разтваряне на 200 мг белина. Защитава и се изсипва в друга купа, без утайка.
  След това, полученият разтвор се излива в кладенеца и се покрива с капак на хлор не може да се изпари. На следващия ден, процедурата трябва да се повтори.
 • След работа по дезинфекция на водата се изпомпва от кладенеца до изчезването на миризмата на хлор. Две седмици водата не може да се пие. Кога ще мине този период, водата да заври.
 • Ако кладенеца не се използва за дълъг период от време, а водата е в застой, а не мога да го пия. Необходимо е да го помпа. Така, че водата не се застояват в долния вал трябва да бъде във вентилационната тръба.
  Диаметърът му - 20 cm Единият край на тръбата трябва да бъде над повърхността на водата в 15 cm, а другият - .. През кладенеца 1-1.5 m Тази горна част на тръбата е необходимо да се покрие гъста мрежа и свързване на конус за защита от дъжд.

и почистване доста скъпо, така че е най-добре да го направите сами, ако е възможно. Всъщност, нищо сложно. Основното нещо е да не забравяме, че от вътрешната страна е много студено, то е лесно да се хване настинка, трябва да се облича добре. За да почистите Аз обикновено използвам гумени ръкавици, тъй като може да има слуз на стената. След сушене с вода разходи разтвор дезинфекция описана в тази статия.

Вижте, свързани с вписвания

Как да се почисти добре

Почистване ямките: видове замърсители и техните разтвори

Основният начин за почистване на кладенци - е зачервяване на качеството на водата, която използваме за пиене и готвене, тя се регулира от два документа. Това санитарни норми за броя 2.1.4.1175 * 02, както и на стандарта на 2874, което не се е променило от 1982 г. насам. По време на въвеждане в експлоатация всеки лицензиран абстракция, пробите могат да бъдат предприети, резултатите се разследва.

Как да се почисти добре

Помпи за чисти кладенци: кое е по-добре

Помпа за миене и осигуряване на семейство с чиста вода в селските райони, или къща за държавата, в допълнение към гнездата, пробиването на кладенеца може да помогне. Но в този случай е въпрос на спазване на качеството на водата от източника. Веднага след като стана мътна, тиня и пясък, за да се установят, а след това дойде време да се измие кладенеца на дъното на контейнера. Помпата в този случай, за да помогне да се справи с проблема с почистването на енергия. Както си.

Как да се почисти добре

Какво да правите, ако и плаващите пясъци: разтвор

Е, плаващите пясъци - какво да правя какво да прави с плаващия пясък в кладенеца? За да отговорим на този въпрос, ние трябва първо да се изясни какво представлява природен феномен. Quicksand наречен плаващи втечнен праймер, състояща се от колоидни частици от пясък и глина, които се свързват по-големите частици. Създадена маса свръхнаситен с вода, която може да протече и да се премести под въздействието на т.

Как да се почисти добре

Как да се почисти добре ръцете си

Как да се почисти добре

Изплакването добре с ръцете си

Изплакнете кладенци за вода за промиване, сондажи, необходими за получаване на чиста питейна вода от устройството. Ако гражданите могат да се възползват от предимствата на цивилизацията - централно водоснабдяване, а след това на собствениците на вили е оптимално, за да инсталирате кладенци. Важна част от този дизайн е филтъра, който е мрежа или тръба с малки дупки. AP