Как да се намали вашите нокти правото на котка и коте у дома

Възможно ли е да изрежете ноктите на котките

Често тази процедура - нужда. За да се намали нокти котката е необходимо, предвид факта, че животните, които живеят в градовете често седят в апартаментите. Расте формация рог не става въпрос за това мелене. Често възниква въпросът, както и ноктите на котката? В допълнение към четирите на задните си крака, всеки от животното има друг фронт - страна. Като се има предвид, че този нокът мелене абсолютно не за това, че може да стане толкова дълго, че да се случи врастване, поради което животното ще пострада.Състоянието на лапите може да зависи и от породата на котката. Персийска котка, сфинксове се сблъскват с проблеми по-често. По този начин, перси има прекомерно натрупване и лющене на роговия част, при условие, недостатъчен брой витамини В и D, и те са подрязани нокти често. В същото породата може да се образува изтривалки между краката на пръстите на краката, които трябва да се почистят.

С възрастта, котката може да се наблюдава аномалии в растежа на ноктите, за това, което трябва да гледате внимателно. Scottish Fold е силно препоръчително, че тяхното обрязване. Хванати, домашни любимци могат да бъдат сериозно ранени, което може да доведе до пълното отстраняване на процеса слой. Тази порода е особено игривост, ако има дете или други животни, те могат по невнимание да им навредят.

Косене ноктите на котките у дома

Дори и с постоянен нокти срязване, все още не може да спаси вашите мебели от постоянните нападения от племето на котешки. За да се избегне бой стол, който е толкова хубаво да се почеше дори това, което е останало след подстригването, животното трябва задължително да има чесане пост. Можете да използвате специални капачки на нокти на котката, която със сигурност ще спести на ситуацията.

Нарежете kogotochki домашен любимец сам е трудно, така че да се грижи за присъствието на помощник. Приготвя клещи за рязане, средство за спиране на кръвта, памучни тампони. Те могат да се нуждаят от вашата мустакат приятел, ако ще се докоснат до пулпата. Почистването трябва да бъде колкото е възможно безболезнено, бързо по отношение на домашни не съм уморен и започна да се устои. Асистентът трябва да се държим здраво за котката. Животните по-добре инсулт отвлече вниманието от неприятните преживявания.Разрезът

Клипърс у дома, ще се нуждаят от специални машинки (kogterezki), които се продават в магазините за домашни любимци. Полезна обикновена пила за нокти от комплекта. Не се препоръчва за ножици за рязане на: нокти твърде трудни за безболезнено ги режат нищо друго освен клещите. Те не само се откъсне, но също така позволява да се получи желания външен вид. Има тримери гилотина където Шиърър острието се движи при натискане на дръжката, за улесняване на процеса. Изрежете ноктите след стреляйки воля труден пила за нокти или шмиргел бар.

Честотата на косене нокти индивид: той се избира въз основа на това колко бързо те растат. Някои котки правят процедурата веднъж месечно, а други трябва да се косят по-често. В природата, дива котка постоянно се катери по дърветата, да се обходи на дълги разстояния, които се сблъскват с други трудности. Роговият слой смила на разстояние по естествен път. В дома, условията ноктите могат да станат твърде дълги, което води до дискомфорт на животните. Ако не знаете как да се намали дълга нокти котка, се страхуват да го направите сами, моля свържете се с всяка ветеринарна клиника.

Как да отрежете ноктите

За подстригване е безболезнено и не причини вреда на животното, един обект, да се запознаят внимателно процедурите. Изследва структурата на плочата, за да се разбере, където завършва така наречената маса (мека част). Някои котки нокти могат лесно да се видят в светлината, и тя ще бъде поставен на видно място. Остъргване пулпата не може да бъде във всеки случай, че не е кървене, което може да причини възпаление.

Е, как да отрежете котешки нокти:

  1. Стиснете подложка крак между палеца и показалеца си, за да си възстанови видими.
  2. Внимателно sostrig-голямата част от неговия връх.
  3. Шиъринг щипки трябва да се поставят перпендикулярно на нокътя да се избегне стратификация.
  4. След подстрижката се препоръчва да се изгладят рязане на ноктите по делото.
  5. Ако сте докоснали пулпата и имаше кръв, използване на водороден пероксид.

Когато е възможно да се намали нокти коте

За да се избегнат проблеми с възрастната котка, свикнали с оформяне от ранна възраст е желателно. Най-добре е, ако котето ще бъде по време на процедурата малко уморен или сънен. Тя не трябва да го спре да играе в този момент, не може да се използва сила, го плаши. Как да отрежете ноктите на коте? Направете това Ножове за гилотина. Но дори и с тях трябва да се внимава да се намали на върха.

Какво да правите, ако ексфолирайте ноктите котка

Claws може да се отделят както заради естествения процес на подновяване на възбудена покритие. Друга причина: животното не е достатъчно, необходими за нормалния метаболизъм на хранителните вещества. Това е възможно благодарение на факта, че една котка declawing е проведено правилно. Четата на животното се извършва на два месеца. Когато една котка заточване самата нокти, той сам да ги премахнете topsheet.

Ако стоманени нокти, за да се изкачите, често, но прическа върви добре, това може да означава, че животното не разполага с достатъчно калций. В този случай, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар, така че той е помогнал да зададете правилния домашен любимец диетата. Котката трябва да бъде винаги чесане пост, така че той може да се отърве от излишните рогови образувания. я научи да бъда животно от ранна възраст.