Как да се каже, сложи или да определят

Поставете или легна? - въпросът за модерния български език може да се нарече вечен, защото не съществува в думата се разширява в разговор се появява по-често, отколкото на правилното място. И ако езикови ухо експерти като глагол боли, за най-обикновени хора, правото да се каже, че изглежда да се определят.Често възниква объркване с използването на глаголи в различните времена и форми, така че се опитват да разбера как правилно да се говори и който глагол да се използва в определени ситуации.

Така че, не забравяйте да започнем с това, че определя глагол (е предложила в минало време, и ще бъде разширена в бъдеще време, съответно) не. Откажи се от използването на такива думи, и ако е необходимо, глаголът се използва само с прикачени файлове (казано, сложи, сложи, лежеше, сложи, поставяйки).

Моля, имайте предвид, че глаголите, изброени по-горе, се използват само в миналото и бъдещето и да имат перфектен външен вид.Сложих се използва глагола, като правило без представки. Например, много тежки думи в книжовния език не е, въпреки че е остаряла и се прилага по-рано. Поставете глагол може да се използва по всяко време и това е несъвършена форма: казано, казано, че ще бъде въвеждането.

С други думи, глаголи поставени, сложи, а другият трябва да се използват, когато действието в миналото е била или ще бъде извършено в бъдеще, без акцент върху неговата продължителност. Например, сложих писалката на масата - акцентът е върху факта, че писалката е на масата. Поставянето на глагола използва, когато операцията е несъвършен вид и акцент върху неговата продължителност в миналото или в бъдещето време или че операцията продължава в даден момент. Например, сложих писалката на масата - действието продължава и днес. Или втория пример, сложих една тухла в трите дни - предложението изразява продължителността на действие на кокошките тухли, а предложението - Сложих тухла - ще се отрази фактът, че тухлите, вече установени.

Така че, отговорът на въпроса: "Как да кажа Поставете или да определят" не е толкова просто, колкото може да изглежда, но най-важното - да се помни две неща:

Вземете най-новата информация за SEO, блогове и да правят пари на правото на интернет до електронната си поща