Как да се изтегли заседналата машината сама от кал, сняг, пясък

Съвременният човек не може да си представи живота си без автомобил. Колите са използвани за транспорт, превоз на различни товари, състезания и други забавления. Според нейните характеристики могат да се разделят на леки автомобили, ванове, кросоувъри и др. Каквато и да е машина, която да ти устои на мощните сили на природата понякога не успява дори най-адаптирани превозни средства. В допълнение, има на свое разположение мощен SUV, хората често надценяват възможностите си, умишлено позиция в най-трудните части, и то е тук, че впоследствие, че има проблем, как да се дръпне сам прихванатия превозното средство.Как да се изтегли колата от снега, за да

Първата е да се обмисли варианта - какво да се прави, ако колата ви е заседнал в снега. Това е проблем, пред който са изправени повечето хора, защото за да стигнем до капана на снега не е нужно да отидем някъде да се сгъва и да оставите параклисите на града.

Как да получите кола

Първоначално, за да се намали рискът да си търсят белята, а не се заби в снега, че е необходимо да се намали възможността от такъв инцидент. Това означава, че е необходимо да се използват зимни гуми, което осигурява добро сцепление с повърхността и да се опитаме да обикалят части заснежени пътища.

Но ако колата ви е заседнал в снега, е необходимо да се измъкнем от багажника и се опитват да се ровя лопата сняг около колелата, за да могат да вървят в и назад от ускорението да преодолее препятствието, или се опитва да изгради нагоре скок през него.

Как да получите кола

Оставянето в това време, така че колата ти никога не са се затруднили, хубаво да има в багажника на колата ви не е само малък нож, но няколко дъски, въже за теглене, а жак. Най-ефективно, ако са дълбоко заседнал в снега, използвайте кабел. Спомняйки си думите на известния учен - "Дайте ми опорна точка и аз ще се обърне на земята", можете да използвате кабела по такъв начин, че малко усилия, можете да получите колата си остана сам, без никаква помощ.

Хванете въжето стои до едно дърво или пост, прикрепете двата свободните краища на носачите на колата. Сега поставете лостов бар или се придържаме между кабела и започнете да фабрикуват. Няколко минути по-късно, че машината стартира своето движение от снега. Използвайки този метод, следвайте безопасност и не бързайте, защото, чрез освобождаване на своя лост може да бъде ранен от удара. Също така, в студено време, превозно средство очарован освобождаване може лесно да се получи измръзване. За сняг "дава" на водача се препоръчва да се увеличи сцеплението на повърхността, за да се опита да се стопи снега с помощта на солта и водата.

Как да се изтегли машината, ако тя се заби в пясъка

Ако много пясък, от които не е толкова лесно, трябва да бъдете под колелата на автомобила си, какъвто е случаят със снега, опитайте obkopat колело и сложи борда или всякакви подръчни материали (те могат да бъдат камъни, клонове) ще осигури добро сцепление колела.

Как да получите колаМожете също да опитате мокрия пясък, като по този начин намаляване на течливост в хода на насърчаването на Вашия автомобил. Най-добрият начин е, разбира се, да се използва въже за теглене, но ако никой в ​​квартала, и нищо да хване, е малко по-ниско малко версия на волана. Намаляване на налягането в гумите, може по този начин да се увеличи площта на сцепление с пясък.

Важно! Като волана на колата трябва да се помни, че не трябва да правите повече от 50 на сто, ако сляза повече, увеличаване на натиска върху самия автобус.

Как да се изтегли колата от калта

Където и да сте остана, за да е успешно безплатно - вие не искате да се промъкнат, или ще се валят още повече и ще получите много по-трудно.

Важно! Възможно е също да се знае, и да колата не е заседнал в калта, е необходимо да се премине на опасните райони на колата на втора предавка, а не за пръв път като се прави често неопитни шофьори. Това действие не позволява колелата да се въртят. Преместването постоянно, и да се чувстваш размери на машината, може да се избегне, попадащи в капана.

Как да получите кола

Когато се опитвате да се измъкне от калта, опитайте се да се разтоварят в колата на допълнителни тежести. Ако има пътници в кабината, те не могат просто да се разтоварят от колата, оставяйки местата си, тъй като те може да ви помогне, за да тласка или разклаща колата, за да се освободи. Най-важното нещо в такива ситуации - не се паникьосвайте, не се нервна и да извърши действията си замислено и без импулсивни действия.

Ако колата ви е заял и да се получи по този начин не работи, тогава ще трябва да се прилагат на въжето.

За да направите това, вие трябва да го връзвам колелото на колата, колкото е възможно повече, за да покрие зоната на колела - това ще помогне за увеличаване на контакт с повърхността. Въпреки, че са най-ефективни в такива случаи специални вериги или срещу хлъзгане лента допуска плъзгаща се повърхност.

Не забравяйте да опитате вариант с извод, който може да вдигне колата, за да постави под колелата на клонове или скали, и най-накрая напусне капана на кал. Но не забравяйте, че крика е монтирана върху твърда повърхност и не трябва да се огънат с превозното средство.

Как да получите кола

Когато колата заседна в калта, е възможно да се помисли за пускането на версия с ръчни лебедки.

Излизайки от града, да вземе една малка ръка лебедка, която може да облекчи работата си и да се ускори освобождаването. За превозни средства с предно предаване се препоръчва, когато се опитва да се измъкне от калта, скролване наляво и надясно, което ще увеличи шансовете за улов на твърдия земята.

Но превозни средства с задно предаване този метод не е подходящ, а само ще влоши ситуацията. Когато най-различни опции се опитаха, но не сте проверили от проблемната област, има един доказан начин за хората му, които се вписват в колата с ръчна скоростна кутия. За тази цел, въже за теглене, която трябва да бъде най-малко четири и не повече от шест метра, че е желателно да има един участък имущество, използването на кабела намалява натоварването при остри смотаняци.

Включете своя автомобил на първа предавка, приберете помпата или както още го наричат ​​- ръчна газ от колата, оставяйки вратата отворена по същото време. Опитайте първо да натиснете колата близо до вратата на шофьора и щом почувствате, че колата е карал, веднага седна в него. Ако избута от калта в близост до мястото на водача не може, тогава можете да се върнете и да се опитаме да пускам. Не всички са в състояние да се толкова умело, пуснете в машината, след като бутна успее.

Как да получите кола

След като го от багажника в калта не е лесно, така че някои майстори вратовръзка въже до тапа високо напрежение тел в единия край и да е пост или дърво до друго, изчисляване дължината му по такъв начин, че в момента, когато автомобилът излиза от калта, въжето и стегнат, дръпна жицата, осигуряване на двигателя, можете освобождава от задължението да управлява колата.

Когато колата ще бъде освободен, продължете внимателно коловоз, където отъпканата земя, и опасността да се хванат много по-малко.

Важно! Най-важното, не забравяйте, че най-добрият начин да се измъкнем от ямата на кал, пряспа или на пясъчни дюни - е да помогне на другия шофьор (най-добре е, че водачът е имал в мощно средство, например, трактор, или най-малкото джипа), който няма да остави колегата си в беда и издърпайте ви от неприятности.

След освобождаването му от кал яма, и да получите до безопасна зона, не забравяйте да се грижи за колата. Накладките са оцветени с мръсотия, а това може да доведе до сериозни последици. Освен мръсен долен превозно средство може лесно да предизвика корозия. Погрижете се за колата си и се погрижи за него.