Как да се хранят малките на домашните птици за разплод - -Ако () - endif - членове Directory - бизнес развитие с

Колко пъти да се хранят пилетата

Уважаеми потребители, в предишен пост ви срещна с хранене пуйки. Днес ще научите за това как да се хранят пилетата. защото по много начини, различни от изхранване на телета, за хранене на възрастни птици.На първо място, ние трябва да кажем, че пилета трябва да се хранят, веднага след като в първия ден на живота, а след това те бързо се абсорбира останалия жълтък и те растат по-бързо. Заслужава да се отбележи, пилетата, когато те са излюпени от яйца, и да е изсъхнало, надничат изпод крилата на кокошката, инстинктивно и веднага да започнете нещо, кълват се опитва да намери храна.

Как да ги хранят в първите дни на живота? Трябва да им се даде храна, като например:

- Високо качество и фрагментирана зърно смес;

- ситно нарязана от твърдо сварено яйце;

- Твърдо сварени каша;

- кисел правилно натиснат извара;

- ситно нарязани пресни билки (люцерна, детелина, коприва).

След това постепенно започва да се хранят брашно смеси от житни растения, животински и минерални емисии. На първо място, сухи строителни смеси, а след това мокра. Където сместа брашно се овлажнява необходимо серум, в който предварително компресирана мая порода.

Сухи строителни смеси хранят пилетата и половина-два месечна възраст. Ние даваме много емисия. трябва да се държат Feeder с сухата смес в пилето.

Колко пъти на ден, за да се хранят пилетата? Така че:

- през първите десет дни на живота на пилетата се хранят шест пъти на ден;

- На единадесетия ден и месец и половина преди да навършат пет пъти на ден;

- след шест седмици на възраст четири.

При хранене мокра смес от два месеца на възраст, подаващо устройство трябва да се почистват, промива се и се изсушава толкова често, колкото е възможно, като бързо хранене превръща кисел и замърсени, което води до заболяване. В идеалния случай ми хранилки и изсушава след всяко хранене. Хранилки трябва да са толкова много, че всички пилетата по хранене не си пречат един на друг.

Ние се уверете, че след хранене в zobiki бяха пълни с пилета. Пилетата, които не разполагат с време, за да попълните zobiki, отделени от основната маса и да завършат хранене в друга стая.

Водата в най-пиячи се променят по няколко пъти на ден, така че това е чиста. Също така проверете минералната проба трябва да бъде постоянно в пилета. Да не забравяме за това.

Следният цитат маса диети за пилета породи White Ливорно и Роуд Айлънд Red.

Забележка: 1. На границата с 50-дневна скорост на подаване се увеличава с 10%.

  1. За пилета до 40-дневна възраст, наземни овес и ечемик се елиминират от ципата.
  2. При липса на храна трябва да бъде заменен с друг, равен по хранителна стойност.
  3. 10-20% от зърнени фуражи може да замести варени картофи в размер на 1 грам зърно или картофено брашно 3,5 грама.
  4. Рибеното масло не може да се даде, ако птицата се радва на гамата.
  5. При липса на мляко в диетата трябва да се прилага 2-3% хлебна мая.

Също така по този въпрос, можете да прочетете:

Искам пилета. Sovet.Kak трябва да се хранят, се грижи за, което е по-лесно да се размножават за първи път, когато това е по-добре да си купя?

Tusya-Tatusya Сейдж преди (15380) 5 години

Ако искате да имате месо, toluchshe коляно бройлери.

По-рано ние продължавахме пилета (отне само 60 броя), те са живели в голяма кутия, с високи страни. в центъра на кутията сложи 3-литров буркан с много гореща вода (той ще замени своята майка кокошка, те ще се затопли). най-важното, че няма проект. и затегнете горната част на кутията с марля, а след това пилетата ще седят тихо и nepischat.

Елизабет Блохин Guru преди (3687) 5 години

Колко пъти да се хранят пилетата

Какво и как да се хранят малките

Този пост беше публикуван 21:37:51

В пилето след излюпването в жълтъчната торбичка е някакъв запас от хранителни вещества, които са необходими за пилета, докато той се научава да се кълват и смилат храната. За пилета може да се използва всичката храна, подходяща за възрастни кокошки, но те трябва да се смила.Освен това, те трябва да бъдат с добро качество. Първите три или четири дни, на пилетата трябва да осигуряват лесно смилаема пресяват царевично брашно, жълта, която ги привлича. Можете също така да им се даде готини и сварените и ситно нарязани яйца (неоплодени яйца, подбрани от инкубатора след първата радиографичен, ако те са от здрави пилета).

Добър фуражна добавка наситен азотни вещества, е за тях извара. Във всеки случай, пилетата трябва да получават смлени млади зелени. Храна трябва да даде пилета в малки дървени хранилки. Когато пилетата се научат да вземете себе си, храната трябва да се обърне няколко пъти на ден, за предпочитане по-малки порции и по-често, че те го кълват напълно. По-късно, като могат да бъдат дадени важно средство за подаване на пилетата на стъклени или керамични поилки кисело мляко.

Tsyplyatnik, хранилки и поилки важно да се запазят чисти. След две седмици на възраст основа на пилета на меню им може да се хранят смес, която включва царевица, пшеница, ечемик и овес брашно (в съотношение 1: 1: 1: 1). Добър допълнителна храна в същото време ще бъде кисел и зелена маса на младите растения.

Sklevyvaya зелен фураж, пилета свикнали с използването на растителност върху районите на свободно отглеждане. Качеството на храната може да бъде постепенно се увеличава чрез добавяне на фураж за пилета, която може да бъде 25% от дневната диета.

От 4-5-седмична възраст, пилетата могат да произвеждат при хубаво време на зоната за свободно отглеждане. Добре поддържан двор площадка - важен източник на хранителни вещества, необходими за пилетата. Тук, с тревата, те ще получат витамини, минерали и хранителни вещества, ключови.

С месечна възраст, пилетата тяхната храна микс може да се състоят от царевично брашно, а след 6-та седмица на семената на живот те могат да бъдат дадени в твърда форма по време на храненето на вечер. Остатъци брашно от зърнени култури се използва за влажни смеси в кухненски отпадъци добавки и т.н. които трябва да се обърне и на пилетата, обикновено сутрин.

Ако има тревиста площ задния двор, а след това пилетата трябва да се даде скосен зелена маса, която е много евтин източник на хранителни вещества и витамини. Green фураж в коритото се определя отделно или пък да се добави към захранващата смес. Освен храна, пилетата трябва да се даде достатъчно количество питейна вода и фин чакъл.

Как да се хранят пилета

При пилета кокоши излюпили. Тук те са пресъхнали и започват да надничат изпод крилата. Гледайте ги и ще видите пилетата имат нещо да гори. Те се опитват да търсят храна скоро след оттеглянето.

Преди много от домашните птици фермери смятат, че пилета трябва да се хранят само на втория ден от живота си. Това беше грешка. Птичи учени твърдят друго: колкото по-рано започнем да се хранят пилетата, толкова по-бързо се абсорбира останалия жълтък и те са по-добре развити.

Добра храна за пилета в първите дни на живота са; фино разделен неръждаема зърно смес, ситно нарязани от твърдо сварени яйца, кисел и притиска извара, зърнени храни, охлажда варени, пресечено. От най-ранните дни на отглеждане на пилета трябва да се откажат и нарязани пресни билки люцерна, детелина, коприва. Постепенно въвежда в диетата на брашно смеси от житни растения, животински и минерален фураж, първа смес от сух и след мокро. Смеси използвани за овлажняване със серум, разреден в него сгъстен дрожди.

Сухи пилета микс и половина-два месеца на възраст дава изобилие: фидер с сухата смес трябва да се съхранява при пилета.

До възраст десет пилета хранени шест пъти на ден, на десетия ден преди възраст от шест седмици пет пъти и след това се премине към chetyrehrazovoe хранене.

По-рано ние каза, че коритото за мокро meshanok трябва често да се промива и се суши, и при подаване пилета е особено важно: кисел и заразена храна причина заболяване.

Брой на хранилки и поилки трябва да е достатъчна, иначе пилето да си пречат един на друг.

Zobiki пилета след подаването на вечер трябва да бъдат пълни. Ако пилетата ще бъдат непълни zobikom, той трябва да се премести в друга стая и се подава отделно.

В някои хранилки трябва да се проведе минерални фуражи.

Водата трябва да се променя по няколко пъти на ден.

Хранене на пилета. Пилета с правилно хранене и бързо нараства в седмични двойно живо тегло. Пилета могат да се хранят с разнообразна храна, но много чувствителни към качеството им. Лошо качество на храната са причина за болестта и смъртта на пилетата. Пилета веднага след доставката от люпилнята или след пълното изтегляне на кокошката на пода, които трябва незабавно да се хранят. Ако изходът се забави, новоизлюпените пилета, хранени чрез 8-10 часа след изтеглянето. Първата храна за тях са готини сварени яйца, настъргано сирене, варени мляко овесена каша от просо, смляна царевица и ситно нарязани моркови и зеленчуци. На поилки излива прясно мляко. От еднодневни пилета са научени да яде сух фуражно зърно (пшеница или други зърнени melkodroblennoe). Смесете житото с яйце не се препоръчва. Пилета за 1,5-месечна възраст не трябва да бъдат хранени ръж.

Първото хранене се извършва на всеки 2 часа. След това преминете към 6 пъти на хранене на ден. В 10-дневна възраст хранят 5 пъти на ден. С 6-10 еднодневни пилета се научи да брашно смес, която постоянно се съхранява в открити корита, и 3-4 пъти на ден, хранени ронлива каша от настъргани моркови червено, тръжни нарязани зеленчуци, сирене, мляко, намокрена. С 4 дни в брашно каша добавен в сено или тревно брашно, в размер на 5-7% от нормата на концентрат. С 6-те еднодневни пилета могат да бъдат дадени на рибено масло (една чаена лъжичка в продължение на 25 пилета). Със същата възраст в отделен чрез винаги трябва да бъде минерални добавки - натрошени черупки, креда, изсушени и прахообразни кости, както и речен пясък, пещ пепел, натрошен въглен.

сварени картофи могат да се подават (започва от 5 грама и се регулират до 10 г месечна възраст и 60-70 грама на 3 месеца) от 20-дневна възраст. Поради голям брой градина картофи може да спаси концентрирана (зърнени култури) на фуражите. На петия ден от диетата на пилета могат да изключат сварени яйца, да ги замени със сирене, варено месо и други хранителни продукти от животински произход. С 1,5-2 месеца превключвател до 4 пъти дневно на интервали от хранене на 3,5-4 часа.