Как да се чисти на тавана на оправдаят хаотичните инструменти, методи, материали

 • подготвителна работа
 • Как да се чисти тавани и стени от замазване свои ръце?
 • Почистване на мелница
 • резюмиране

Модерен строителния пазар предлага на купувачите на голям брой различни материали, с помощта на които можете да направите финала на тавана. До скоро обаче се прилага най-популярният начин за ремонт на тавана към него слой от замазване, което е много бързо губи своята белота и придобил не много привлекателен външен вид.Как да се чисти на тавана

Към днешна дата, най-простият и най-икономичният вариант е завършване на тавана варосване.

В днешно време, традицията на варосване таваните са отдавна е нещо от миналото. Възниква въпросът, как да се чисти на тавана на кал, защото в много домове, където ремонти не се извършват вече от доста дълго време, на тавана все още е боядисан в бяло. Има много начини, чрез които можете бързо и лесно да премахнете слой на замазване от тавана. Въпреки това, всеки един от тях има своите плюсове и минуси, за да бъдат запознати с предварително.

подготвителна работа

Как да се чисти на тавана

При отстраняване на замазка от тавана изисква: един чифт ръкавици, респиратор, очила.

Ако се чудите как да почистите тавана на замазка, тогава трябва да знаете, че е много прашен работа, която ще остави много прах. Така че, преди да започнете почистването на тавана, стаята ще трябва да се въвеждат всички мебели и други мебели. Ако това не е възможно, е необходимо да се движат всички мебели в единия ъгъл и внимателно се скрие дебелата полиетилен. Можете да покрие пода и, тъй като в края на работата ще бъде под дебел слой вар, което е изключително трудно да се премахне.

За почистване на тавана на замазване ще са необходими следните инструменти и материали:

 • висока маса или стълба, която ще ви помогне да достигне повърхността на тавана;
 • чифт ръкавици;
 • респиратор и очила, който ще спаси очите и дихателните пътища от прах и мръсотия;
 • метална шпатула;
 • четка или парче от твърд материал;
 • измиване прахосмукачка;
 • поставете;
 • мелница;
 • вода, сапун и няколко дрипи.

Обратно към съдържанието

Как да се чисти тавани и стени от замазване свои ръце?

Как да се чисти на тавана

Схема химическо чистене замазване от тавана.

Химическо чистене. Има много различни начини за почистване на тавана на замазка. Този метод се състои в използването на метална шпатула, и с който се отстранява слой кал. Това лечение се нарича сух, защото, ако изпълнението му не се намокри тавана или вода или друга течност. При използване на този метод води до много мръсотия и вдигна голям облак от прах, който е сигурен, да проникне в други области на къщата. Този метод е не само най-мръсните, но също така и най-неефективна, така че не се препоръчва да се прибегне при отстраняване замазване.

Влажно почистване. Този метод е да се опита да измие слой замазване от повърхността на тавана. Вие ще трябва да се четка или парче твърда тъкан, навлажнете с вода и търкайте с тавана на захранването. Този метод за отстраняване на вар изисква голямо физическо усилие, освен това, че е твърде суров, така че не е подходящ за жилищни апартаменти.

Как да се чисти на тавана с прахосмукачка? Третият начин за премахване на кал ще бъде ефективна само ако таванът е покрит само с един слой от тебешир. Такова малко количество подложка може да се почиства с конвенционален препарат чисти. Този метод има предимство - пълна липса на замърсяване на апартамента. Въпреки това, сред недостатъците, е възможността за повреда на оборудването, което е скъпо. Ето защо, този метод може да се счита за съмнително.Почистване с топла вода и мистрия. Най-често, за да се отстранят замазване от тавана, използвайте следната прост метод. На първо трябва да се овлажнява на повърхността на тавана с топла вода и след това внимателно се махам на наводнения хоросан металната шпатула. Този метод се осъществява в следната последователност:

Как да се чисти на тавана

Схема мокро почистване таван замазване.

 1. Първата стъпка при използване на пулверизатор или голяма четка трябва да бъде добре закръглени таван с топла вода. По време на тази процедура, трябва да сте от тавана на разстояние дължина около една ръка, така че мръсотия и прах от повърхността не ви удари в очите. В този случай, на тавана трябва да е мокра само малки квадратчета, или може да изсъхне и ще трябва да се справя отново.
 2. Сега, когато таванът е намокрена, е необходимо да се изчака известно време, преди варосване не razmoknet, а след това извадете слой на креда с стъргалка.
 3. Освен това, когато голяма част от бялата боя бе отстранен успешно, малко остатъчна тебешир ще бъде да се махам влажна кърпа или гъба.

Почистване с вода и сапун. С цел да не се допусне замърсяване на помещението, трябва да вземете голям съд и го поставете под мястото, където в момента ние работим за почистване на тавана на замазка. В този случай, реабилитират парчетата няма да паднат на пода на стаята, но точно в това си качество.

За оптимални резултати, по-добре да не се използва проста вода и сапун решение. За да го подготви, ще трябва 10 литра топла вода, 2 супени лъжици настъргани сапун и 5 супени лъжици сода. Следното се потапя в получения разтвор или гъба ролка и изтриване на цялата повърхност да завърши почистване на замазка на тавана.

Пречистването оцет и солна киселина. Ако по-горе методи не помагат да се измие кал от тавана, вместо обикновена вода трябва да се 3% воден разтвор на солна киселина. Под влияние на киселини оправдаят хаотичните издутини и тя ще бъде много по-лесно да се премахне. Ако все пак не солна киселина, можете да вземете един обикновен оцет вместо. Той има такъв силен ефект, но също така и доста бързо премахва вар.

Как да се чисти на тавана

За приготвяне на паста ще се нуждаят от картофено нишесте и вода.

Почистване на паста. Друг много ефективен начин за почистване на тавана на замазване - използва за тази цел паста. Необходими за покриване на тавана с тънък слой паста и го оставете, докато не изсъхне напълно. След това ще премахне замазка от тавана с помощта на метална шпатула. Този метод е да се премахне мазилката от тавана е може би най-прост и достъпен, което го прави най-популярните и.

Пригответе паста също не е трудно. Можете да направите това сами, като използвате една и съща рецепта и за лепене на тапети. Това ще изисква да се вземат 2 супени лъжици брашно или картофено нишесте и 1 литър топла вода. Да започнем с разредена брашно в малко количество вода, а след това донесе останалата течност се до кипене и да го излее в разредена маса. Вар, напоена с паста, много бързо се движи по повърхността на тавана, което значително улеснява неговото премахване. Този метод не изисква някакви специални физически усилия и помага да се махам вар без ненужно замърсяване.

Обратно към съдържанието

Почистване на мелница

Как да се чисти на тавана

Най-бързият начин да се почистване на тавана замазване е да се използва една картечница.

Най-бързият и най-лесният начин да се премахне слой на замазване от тавана - махам го с една картечница. Това ще изисква разходка на тавана с шкурка с най-абразив. Ако има шлайф, че не е необходимо да отидете в магазина и си купи нова машина. Днес, лесно можете да се възползвам от тази кола, и след операцията, за да се върнат на собственика.

Все пак трябва да се отбележи, че методът за премахване на вар е най-прашен. Така че, преди да започнете, не бъдете мързеливи, за да направите стаята всички обекти, намиращи се там, включително и мебели. В допълнение, внимателно затвори вратата, за да се предотврати прах в съседната стая.

Преди да започнете почистване с помощта на шлайф, не забравяйте да носите маска и специални очила, за да се предотврати замърсяване и прах в очите и дихателните пътища.

Обратно към съдържанието

резюмиране

Обикновено процесът на почистване на стените на стария слой на замазване отнема много време и усилия. Така че преди да изберете най-подходящия за вас начин за отстраняване на вар, трябва внимателно да се претеглят плюсовете и минусите. Както бе споменато по-горе, някои методи помагат да се отървете от кал бързо, а други са по-бавни, но избягва голямо количество мръсотия.

И тези, и други, могат да се използват в различни ситуации, в зависимост от това, което е по-важно за собственика на дома - скорост или чистота.

">

Как да се чисти на тавана