Как да разглобявате бойлер Аристон за промяна на нагревателен елемент; особено работят на бойлери Аристон

Преди да разглобявате Ariston бойлер резервен елемент отопление. Важно е да се знае характеристиките на тела в най-различни модели. На първо място, изключен уреда от електрическата мрежа, което извади щепсела от контакта или изключете машината разпределителното табло.Ariston как да разглобявате

След това водата се оттича. За тази цел бързо развийте маркучи с дюзи за вход и изход на вода и отстраняване на възвратен клапан, излагане на долния контейнер за улов течността.

След това се отстранява пластмасовия капак защитната. Местоположението му, зависи от модела. бойлери за стенен монтаж е в долната част, в предната част на устройствата кабинет етаж. Хоризонталните малки бойлери 10 литра и 15 литра могат да бъдат отстранени или предната страна покривка.

Обикновено той се монтира на болтовете, които могат да се отвинти с отвертка Филипс. Важно е да бъдете внимателни, защото някои винтове могат да се затварят с топ етикетите и трудно да се намери. След развинтване, пластмаса poddevat да се затвори премества.Ако капакът има светлина, след като тя нежно неангажирани. Следваща забраните всички кабели, рисуване или да ги снимам в предната част на това място.

Ariston как да разглобявате

За смяна на нагревател, отстраняване на фланеца, на която се намира. Когато това се сливат част от течността от резервоара. Има три основни начина за фланец на бойлери Аристон фирма:

  1. В първия вариант, ще видите една гайка в средата, която държи металната лента. За анализирането имате нужда от ключово значение за 13. Развийте гайката, отстранения района.

Фланецът е въведена първо в резервоар, след това се превръща в странично и се издава надолу. Обикновено в този случай на нагревателя е огънат под прав ъгъл. Такова устройство е TI TRONIC 50V 50 литра и Аристо ABS SLV 30V в 30 литра.

  • Във втория случай тя ще бъде видим за миене, които са разположени периферно пет или шест малки ядки. Първо извади термостата. Ядки трябва да се отпуснете и да се надолу фланец.
    Ariston как да разглобявате
    Премахване на котела термостата

    В такъв модели TEN линия. Тъй като фланец се монтира в котел Аристо PRO на R 80 с обем резервоар от 80 литра и малки хоризонтални модели.

  • Ако бойлерът е оборудван със суха Тен, той ще бъде достатъчно, за да изключите кабелите и издърпайте двете нагревателните елементи. Този дизайн модел PRO ECO 100 V Сухи HE 100 литра.