Как да расте в дома стая палма

Палма - оригинален и колоритен растение, което ще украсят и да направи стилна всеки интериор. Но как да го пазят у дома? Трудно ли е?

Какво е това растение?

Палма - растение, принадлежащо към семейството на едносемеделни растения и расте предимно в тропическите ширини. Много палми са дърво, тоест, имат право багажника с твърдо първична сгъстяване. Но има и някои видове т.нар шахти или пълзящи издънки. В крайна сметка, семейството включва около 3400 вида и 180 рода.







Отглеждане на дървета

В природата, палмово дърво може да нарасне до впечатляващ размер, но също описанието на стаята ще растат бавно. Между другото, такъв завод в много култури и страни като символ на победата, така че тя може да донесе успех на собственика. Palm също представлява света, така че ще ви помогне да се създаде спокойна и позитивна атмосфера.

Кои са те?

Отглеждане на дървета

Всички дървета могат да бъдат разделени в peristolistnye с листа, оформени като пера, както и veerolistnye като по-скоро широки листа.

Сега е необходимо да се изброят някои специфични видове дървета:

 • Hrizalidokarpus е доста неизискващ растение, тъй като може да се толерира и полусянка, и слънцето. Поливането трябва да бъде достатъчно, оптималната температура - 18-23 градуса.
 • не Rapis търпи пряка слънчева светлина, и изисква свеж въздух. Поливането трябва да бъде изобилна, влажност - висока, пръскане - редовно. Това е много палав поглед, така че не е подходяща за начинаещи, така и заети хора.
 • Хоув въпреки че той се интересува от естествена светлина, но също и отглеждане при изкуствена светлина, както и движения в сянка. Поливането трябва да бъде редовно, но се използва за защита на водата за него. Също изисква ежедневно пръскане.
 • Дата на дланта на снимката изглежда като малък храст. Такава централа в ранна възраст се изисква за околната светлина, но след 4-5 години, той прехвърля и пряка слънчева светлина. Влажност трябва да бъде висока. Освен това, продължава се изисква достъп на кислород, така че е необходимо да се проветри помещението редовно, а през лятото можете да направите пот на улицата. Оптималната температура - 23-27 градуса. Поливането трябва да бъде изобилна, а не можем да позволим застой на водата.
 • Chamaedorea - идеален за начинаещите производители, защото това абсолютно не е капризен. Тя ще расте при нормална стайна температура, с още по unilluminated място. Но Поливането трябва да бъде редовно.
 • Hamerops отглеждат през лятото на чист въздух, а през зимата се изпращат в доста хладно място. Въздухът трябва да е свеж. Също изисква често пръскане.
 • Кокосовата палма може да се нарече много светлина изисква Ето защо е важно да се гарантира, че това растение подходящо осветление. оптимална температура на растеж е около 20-24 градуса. Не забравяйте да предоставите на чист въздух и пръскане на листата. Когато поливане, уверете се, че влагата да не проникне гайката, тъй като може да изгние.
 • Trahikarpus могат да растат в частична сянка и в добре осветено място. Поливането трябва да бъде умерено, но в никакъв случай не позволяват сушенето на компактната форма на почвата. Листата трябва да се пръска и заличени, и пот - завъртане от време на време.
 • Красива Livistona обича светлина и умерено поливане топла вода. През лятото най-добре е да се изпрати на растенията в градината или на балкона.






култивиране

Порасна длан по два начина: от семена, както и с помощта на младите филизи. Всеки метод е описват подробно.

Отглеждане на дървета

Отглеждане от семена

Как да расте семето на дървото стая палмово у дома? Не е лесно, но все пак е възможно. Важни събития:

 1. Изборът на семена. Те трябва да са на първо място, пресни, като покълването се губи доста бързо, така че обърнете внимание на датата на пакетиране. В допълнение, семената трябва да е цяло число, както и доста голям.
 2. Семената се накисва в продължение на пет дни.
 3. Отделете няколко пластмасови чаши и да направи дъното на всяка дупка. Изсипете част перлит, част платнище и част вермикулит.
 4. Поставете семената в земята около два сантиметра, предварително леко nadpiliv твърда черупка на семената, както и премахване на меки са месести. Води почвата.
 5. Покрийте чашата с полиетилен, за да миниатюрна оранжерия.
 6. Поставете съда на топло място. Веднъж на ден, проветрявайте почвата и водата непрекъснато, така че той винаги е бил мокър.
 7. Изчакайте. Поникването може да отнеме няколко месеца, така че бъдете търпеливи.

Отглеждане на зеле

По време на вегетация (за предпочитане в май), внимателно отлепете страна на нож е млад фотосесия не повече от 25 см висока (по-висока ще бъде по-дълго да се утвърди). В тенджера, изсипете почвата за дланите и поставете костта. Поставете растението на топло място, изобилно го полива, и постоянно се пръска. След вкореняване и началото на растежа на дланта могат да бъдат поставени в топла проветрено помещение.

Как да се грижим за растенията?

подходящо място

Отглеждане на дървета

За да се настанят на дланта изисква добре осветените места, така че най-доброто нещо, за да го постави близо до прозорец. Но други растения в непосредствена близост не трябва да са, те могат да закрие светлината и намаляване на количеството кислород, което е много вредно.

правилното капацитет

Саксията трябва, преди всичко, с правилния размер. По този начин, разсад трябва да се поставят в обема на резервоара от около 200-300 мл. Отглежда бягство трябва да бъдат трансплантирани в гърне обем от около 0.5 литра. По този начин, всеки следващ саксии трябва да бъде около една трета повече в сравнение с предишните. Не трябва да си купите пота "за растеж", след това растението не може да получава необходимото количество хранителни вещества от почвата. В малки размери корени ще отблизо.

Обърнете внимание на материала, формата и дори цвета на пота. Така че, височината му трябва винаги да е по-голяма от диаметъра, тоест, малки съдове не са подходящи, тъй като корените растат не само в страната, но също така и надолу. В долната част трябва да има отвор за източване.

Отглеждане на дървета

Що се отнася до материала, трябва да изберете керамика или пластмаса. Но тъй като керамика абсорбира влагата поливането е необходимо да се направи по-често. Цветът трябва да е светло, тъмно като в контейнера може да се отоплява и глинени помещение, което е неприемливо.

За култивирането на тези растения ще се обърне специално почвата за палми. Тя може да бъде заменен със смес, състояща се от две части листа земята, хумус три части, части от речен пясък и три части торф. На дъното на тенджерата със сигурност ще постави дренаж.

Осветлението трябва да бъде достатъчна, но някои видове палми не могат да понасят пряка слънчева светлина, така че е по-добре да блокира прозореца с леки завеси или щори.

Влажност трябва да бъде висока.

Как да се вода?

Поливането трябва да бъде достатъчно и редовно. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не позволявайте вода стагнация. Желателно е да се използва разстояние вода при стайна температура, но не студено.

Както за палмово грижа включва листно пръскане и избърсване с влажна кърпа. Желателно да се пръска растението дневно вода защити. Избършете с палмово дърво може да бъде един до два пъти седмично и без почистващи препарати!

Презасаждат дланта трябва да бъде на всеки две до три години, както темпа си на растеж (до три години трансплантацията трябва да се провежда всяка година, като се наблюдава силен ръст в този период). Избягва unsheathing корените на растенията и се движат заедно с почвата, като се замени само горния си слой. С цел да не се повреди кореновата система, могат да бъдат разделени или нарязани в саксия.

Фураж трябва да се зрели растения по време на вегетация. Оплоди препоръчително след импрегниране глинени кома. Използвани композиции за обикновени стайни растения.

полезни съвети

 • Избягвайте чернови.
 • Не режете топ издънки, или дланта просто да умре, защото нарастващото точка в горната част.
 • Избягвайте хипотермия. Най-студеното време на гърнето е по-добре да се повиши на пода на един стол.

Нека дланта ви ще бъде здрава и развиваща се бързо и винаги ти доставя удоволствие!