Как да расте кедър на ядки в къщи 2

Как да расте кедър дома

Днес искам да ви разкажа за това иглолистни дървета като бор. Много любители градинари искат да знаят какво кедър е различен от иглолистни дървета, както и по-добре е да расте, купуват, или да използвате гайка фиданка, това, което земята е необходимо и така нататък.Аз ще отговоря на първия ви въпрос. Cedar се различава от иглолистни дървета с това, че от една страна, много красиви, и второ, това е много добре, подложени на студени зими. Това означава, че кедърът не се страхува от тежка слана, освен това, се счита, сибирски растения.

Ако мислите, че е по-добре да расте от кедрови ядки, или да купят фиданка. На този въпрос, аз ще ви отговоря като: Hard, ние все още могат да се отглеждат, поставяйки цялата любов и част от душата му, но ако си купите разсад, че е доста скъпо и не всеки може да си позволи, и все пак няма никаква гаранция, че разсад се установяват в земята ви. Ето защо, да решите какво метод, който използвате. Запомни едно нещо, кедър - това не е обикновено растение и да го отглеждат от малка гайка, трябва да се покаже малко проблеми, дори и ако гайката просто казано като лобелия семена и вода, а след това няма да е достатъчно.

Отглеждане на кедрови ядки с ръцете си

  • За да нарасне от кедрови ядки, първо трябва да изберете семената. Как става това? На първо място, в потомството нямаше да бъде неприятна миризма, и второ, те не трябва да бъдат покрити с мухъл. Семената могат да остават жизнеспособни при правилно съхранение до 8 години, но най-добрата кълняемост все още имате пресни семена.
  • За разсад не са били засегнати от гъбички, семена трябва да бъдат гравирани в продължение на около 2 часа в слаб разтвор на манган, както и по-добре да го направят и пет процента.
  • Семената трябва да бъдат обучени и скоро те няма да покълнат. За да направите това ще отнеме поне 5 месеца. Подгответе семена: те, напоена с вода в продължение на 3 дни, а водата трябва да се сменя всеки ден. Следваща фъстъци, смесени с пясък, хидратира и се добавят в торба плат. След това се поставя в дървена кутия, странично направят отвори за преминаване на въздух и се слага в хладилник. Освен това, семената трябва да бъдат проверени и се поддържат в мокро състояние. В този случай, ако някои семена са покрити с плесен, те трябва да бъдат отстранени и заменени с пясък.
  • След 6-месечно ядки ще бъдат готови да покълнат, те трябва да изплакнете добре и сеят в саксии. Земята прави пясък, семена са били засадени в дълбочина от около 1 сантиметър. Тенджери, определени в стаята и подкрепа стайна температура. Месец по-късно, семената ще покълнат, и ние можем да ги поставя в светлина място, но не и на слънце.
  • летни саксии могат да бъдат взети, за да се заводът да свикне слънцето и въздуха. След известно време, растенията могат да бъдат засадени в рохкава почва. Тор е необходимо да кедър, както всеки ябълково дърво в градината също. Малки разсад се толерират много добре трансплантация. Имайте предвид, че кедър 3-годишна възраст, трябва да се засади през пролетта. Когато пресаждане е необходимо да се образуват корен топката и една година да се направи кръгово разрез е около половин метър. В този случай, най-дълбоките корени не трябва да се пипат, така кедър расте по-добре. Година по-късно, новотрансплантираните.
  • През първата година от живота на кедър нужда сянка, така че е по-добре да се засадят в градината или по-добре pritenyat нещо допълнително. Cedar обича влага, така че ще трябва да го овлажнява, но излишната влага може да доведе до смърт на растенията.
  • Възрастни разсад също се нуждаят от грижи, от които се нуждаят, за да мулчиране. Това може да се направи от плевели или паднали игли.


Както можете да видите, за да растат от кедрови ядки трябва много търпение, тъй като растението расте много бавно. Но когато порасне, за да бъде най-красивите в градината и ще ви зарадва, защото го вдигна със собствените си ръце.

Статии за други иглолистни дървета: