Как да расте бор (дърво) на разсад или семена (ядки), на мястото на градина, вила и стайни растения

Как да расте кедър дома
Cedar ние традиционно се нарича сибирски бор (Pinus sibirica), а не истински кедър - иглолистна дърво от вида Cedrus. Мнозина мечтаят да расте бор в градината си, на хиляди километри от естествената си среда. И тук в магазина хвана окото на кедрови ядки.Можете да опитате да расте кедър от тях, въпреки че кълняемост е ниска, а понякога не.

Бучки често загрява за белене, ембриона в семето може да умре. И тогава, кой знае къде и как тези ядки, лежащи? Ако искате да получите резултат от първия опит, потърсете цели борови шишарки. Те често се продават на уикенда панаири.

От неравности могат да бъдат vyluschit 2-3 десетина ядки. Това е достатъчно, за да се получи добър резултат.

Сеитба на семената на кедър

Човек може просто да се засадят гайките под зима плитко (1-2 см), погребан в едно легло или в отделен съд вгражда в земята. Тук само готови да ги ядат в градината, пълна с: птица, мишка. Ето защо, ако достатъчно ядки, по-добре е те да се разделят на две части: едната сее зимна градина, а през втория експеримент у дома.

Ядки, за да покълнат. Така че те умело разположени: просто в топла влажна почва, като, например, невен, те няма да покълнат. Те се нуждаят от стратификация, който имаше всичко в природата: орех падна на земята, лежеше подута зимата под снега, но тъй като стана топло - възнесъл.

Скарификация (нарушение твърди семена обвивка механично), както и увеличава поникване. За да направите това, преди засяване, разтривайте едната страна на шкурка гайка да плащам леко изтънява.

Boarding кедрова къща

Семената са добре запазени след обезобразяване ги накисва в фунгицид ( "Maxim") за един или два часа.

Това е важна процедура, като основен враг на началната отглеждането на иглолистни дървета - черно краче.

След това, без prosushivaya комбинирай фъстъци овлажнен неутрален субстрат (мъх, дървени стърготини, вермикулит, перлит, чист пясък), поставени в запечатана пластмасова кутия и се поставя в хладилник при малка положителна температура -за стратификация.

Сега те трябва да се проверява редовно: Не се излюпят. Ако копнея да покълнат, можете да опитате да се премести в по-топло място. Ако черупката е напукан и най-малко една от гайките се появи бял гръб, време е да се засадят.

Почвата се състои от торф и груби на промива пясък (1: 1), трябва да предварително пара.

Поставете саксията на перваза на прозореца със земята. Семена за посев, корени потънаха в земята, оставяйки горната част на черупките на партерно ниво. Ние се полива, покрит със стъкло, чака. Няколко дни по-късно там е зародиш, се изправя и хвърля на разстояние от корпуса, бавно да се превърне в една малка "палма". Ура, аз ksdrenok роден! Стъкло стрелба в една или две седмици, но се полива само като най-горния слой на почвата изсъхва - не наводнения, но не позволява на сушене.Ако забравите за гайките, те могат да покълнат и дори изчисти черупката директно в субстрата в хладилника. Кълнове са много бледи, но жизнеспособни. Тези разсад могат да бъдат засадени в саксия, през първите 3-5 дни, покрити със стъкло или филм - те ще се появи и се развива нормално.

Ядки могат да бъдат засадени директно на отделни саксии или в едно голямо общо до една година или две разсад.

Грижа кедър

Допълнителна грижа е поливане и превенция на черно краче. Последният пречи ецващ (поливане) почвата на всеки две седмици с разтвор "Maxim"

(По инструкции). След като заплахата от измръзване е преминал "на разсада са били изнесени в градината и на капки в саксии в частична сянка.

Почвата в саксията е по-добре да zamulchirovat ситен или борови иглички за да се избегне изсушаване.

На улицата много по-малко неприятности култури. Семена желателно да правя нарези. Засадени в градината, те просто покълне (или, не поява) през май. След това не забравяйте да отстраните и да ги води. Размерът и силата на тази улица, която е дом на края на сезона ще бъде същото.

Въпреки факта, че kedryata след първата година от живота - това е само стъбла 2-3 см височина с един куп палма-къса игла на върха, те са добре хибернация. Всяко подслон предизвика загниване само. Моите зимни култури кедри в саксии, които се правят в кутии, а не prikopalis.

В саксии за разсад от кедър удобно да наблюдава и да се грижи за следващите 3-4 години, и е по-голямо от растежа в по-големи контейнери. През втората година те dorastut см до 5-7, за четири години - до 20-30.

След това е възможно да се мисли за кацане на свобода. Pine разсад се присаждат лоши, ако те са достигнали размера на повече от метър. Място за земя трябва незабавно да бъде избран така, че нивото на подпочвените води не е по-висока от 3 метра и това беше изключено да стане напоени растения.

Борови дървета влизат в лагер късно - на възраст от около 20 години, а има и по-зрели. И първите пъпки ще бъдат много малки, първата може да падне или да е празно. Но това е хубаво да се някой ден да бъде един от малкото градинарите пациента, който събира реколтата от сладки ядки!

По-долу от другите записи на тема "Вила и градина - със собствените си ръце"

Cedar абсолютно непретенциозен към почвата или не на място - на разстояние 2-3 метра от сгради и фондации. Най-добрият район край. ние сме добре на склона хванат :)

Това сибирски!
Винаги съм се възхищавал на красив кедър, но всички не смееше да се приземи. • Но поради ход реших да мечтаят в реалност!
Разсад яма вкопана за дълбочина 1 м и диаметър 1,6 м. Завършена и смес почва за иглолистна излива кофи 5 и 2 компост пясък кофи. Внимателно всички лопати. Внимателно се отстранява разсад от пакета, разпределени корените, без унищожаване на почвата около тях. В яма целевата образува конус на почвата. После сложих разсад в дупката, заспа корени и уплътняване на земята. Кедър усети на "нативен" земята, подадена от горска почва малка част от дебелина 20 cm.
Почвата ще се заселят в ямата на почти 10 см, така засади кедър в могила, че кореновата шийка е на същото ниво с почвата. Периодично се пръска дървото с пулверизатор за игли няма да изсъхне, е важно да не се отстраняват страничните клони, защото колкото по-голяма иглите, толкова по-бързо расте кедър.

Отговорът на въпроса за това как да изберете кедрови ядки, е прост и знае почти всеки сибирски. Голям, средата и показалец и като гайка поставени около 1/3 от отвора между кучета и резци напречно, и след това внимателно nadkusyvayut ухапване от горната част гайки (не хапане) е. след това да дръпне зъбите ядърце и ядат. В ръката му е втората част от черупките. Всичко! За вкуса на печени ядки като слънчогледови семки. А младите подутини с ядки се варят в тенджера, отгоре хвърлей трева (сено), който урежда смола. Гризат младите ядки по същия начин.

На нашия сайт расте кедър, и всяка година, чийто връх попада между 5 и 10 конуси и кедрови ядки са узрели. Но за да се прекъсне тази малка фъстъчено е много трудно без да вредят на ядърце. Съветва как да го направя?
И второто. Между другото, нашите постоянни жители: червено бъгове на дървото, особено много от тях на липа и до нея. Те не хапят, но просто се чудех - кой е това?