Как да растат магданоз, изберете семена, които предлагаме семена

Как да сее магданоз

Магданоз като зеленчукови култури, за производство не изисква големи инвестиции и комплексно обслужване, добра реколта може да се получи дори и на малка площ, за да се подготвят и да посее семената.Но, въпреки това, което искате да се придържате към определен начин на отглеждане и прибиране на реколтата култури навреме.

магданоз Отглеждане: избор семена на върхове и корени

Много градинари изберат магданоз корен - тази билка е универсална. Leaf сортове магданоз ви позволяват да използвате хранителни само билки, корени не се сервират на масата. В корен, плътен и дебели корени, тя се използва за сосове и вкус туршия. В този случай, листата на този вид се използва също и в храни. Но това не може да се отреже, преди те да растат корени, и вкуса на тази зелена по-груба от тази на лист.

Вдигайки клас за вашата градина, обърнете внимание на следните характеристики:

- Тя трябва да се засаждат в Зона СМФ клас;

- Желателно е, че тя може да се засаждат в оранжерията;

- Необходимо е, че сортът е устойчив на най-честите заболявания на културата;

- Препоръчително е да изберете сортове с максимален добив.

магданоз

Този вид е прост и къдрава листа (листна повърхност с атрактивни завои радиално външно). Храст расте до 30 см в диаметър, си растеж до 60 см.

- Бриз. Mid-клас, дълго време не повяхва след рязане зеленина, можете да получите на първата реколта от 2,5 месеца;

- Moskrauh. Ранно узряване сорт, се използва като чист или в суха форма, разпределени поради привлекателен външен вид;

- Есмералда. Mid-клас маса на растенията до 50 грама. В изхода 30, образувани листа. След събиране на билки, бързо възстановява вегетативната маса;

- Браво. Сорт е селекциониран в България, стои вертикално растеж на листа и силен аромат.

корен магданоз

Най-често срещаните сортове:

- Harvest. Зреене сортове, подходящи за използване през зимата;

- Bordovikskaya. В края, продуктивен и съзряване клас, корен маса до 170 г;

- Root Берлин. Зреене сортове, приятни на вкус със силен аромат на кореноплодни растения;

- Лист. Добре е, че в допълнение към корена от растението могат да се режат по време на около 60 листа.

магданоз Отглеждане: посев

Парцелът за засаждане старт магданоз да се подготвят с есента изкопаване на почвата в този момент леглата изпълват с органични торове с кофа на 1 m2. Културата се засяват в редове, с крила на 25-30 см, дава по-голяма продукция. Преди сеитба през пролетта, леглата правят торове и разхлабени с гребло. За растения се нуждаят от много калий и азот.

Как да сее магданоз

За магданоз сортове корен въведена на 1 m2 - 10-20 г амониев нитрат, суперфосфат 20-25 грама, 15-29 грама на калиев сулфат.

За бързото образуване на апарат магданоз листа трябва да се използва различен брой торове - 35 г амониев нитрат, 15 г суперфосфат, 10 г калиев сулфат.

Семената се засяват в браздите предварително подготвени 1 см дълбочина, след посяването им покрити с пръст, свали и произвеждат поливане легла. Семето покълнали бързо и по взаимно съгласие, сайтът укриването agrovoloknom или филм.

Рано пролетната сеитба магданоз оптимално за развитието на растението, в този период, растението консумира влага резерви, формирани чрез топящия се сняг. Посейте магданоз корен е възможно само в началото на пролетта. На 1 m2 консумират една грама магданоз корен семена и 2 г на листа. Преди сеитба на семената поникнали в навлажнена марля в продължение на 5 дни, след 10 дни ще изглеждат първите кълнове.

Магданоз може да бъде получена чрез дестилация, първо държат корените покрити с влажен пясък, докато корените. Необходимо е да се поддържа температура от 2 градуса, след това корените се засаждат в слой от предварително приготвен бразда.

Трябва да използвате корен маса около 60 грама. Те трябва да се засаждат на дълбочина 15 см, поставяйки основата под ъгъл от 45 градуса между редовете оставят пространство от 10 см между растенията в серия от 5 см. Вие не можете да заспите на главата и шията магданоз почва.

За двата метода се счита за най-подходящите глинеста и Sod-подзолисти почви. На плътни почви, корен форма магданоз грозни корени. Обикновено корен магданоз е засадена в градината след културата, при които е добавен тор, и вида лист отличен растеж при засаждане на пресен оборски тор. Най-добрият прекурсори за това растение - лук, краставици и зеле. Леглото трябва да бъдат запълнени със сложен минерален състав.магданоз Отглеждане: грижи, торене

Магданоз за разлика от моркови може да бъде тънък през цялото лято, тази култура на всяка възраст може да се използва като храна. Можете да оставите магданоз за зимата в открито поле, такива растения с настъпването на пролетта ще даде на вашата маса, пресни билки, и да даде качество корен. Ако сайтът малко сняг или не снежна покривка, леглата с магданоз изсипаха слой хумус или торфен слой от порядъка на 7-10 см.

Вие не може да кацне на отделна градина на магданоз, тя расте и между редовете на други зеленчуци, можете дори да я закарам до ръба на площадката с картофите. Само в района на моркови не могат да бъдат засадени тази култура.

Атрактивна и впечатляваща изглежда магданоз поставен в кант или граница, около едногодишни цветя. Това растение е често срещана билка в контейнер градинарство, засаждане с други ароматни растения в саксии или контейнери, можете да създадете един вид "зеленчукова градина", който ще ви осигури зимни пресни билки. Магданоз може да се отглежда през цялата година. Заводът е непретенциозен към условията, най-важното в този случай - навременно премахване на плевели и организиране на подходящ микроклимат.

Ако често спра растенията от градината на зелените (можете да го използвате по всяко време на растежа магданоз), има изтъняване на култури като растеж храст. Магданоз, тънък е задължително, без значение дали имате нужда от свежи подправки на масата или не.

По време на първия отпуск изтъняване между растенията пространство от около 3 см, след 12-16 дни, ще се проведе повторен тази операция. Последният път, когато дръпнете допълнителните храстите, оставяйки между 5-10 см свободно пространство.

От време на време, проверка на растенията, листата им трябва да бъдат свободни от насекоми и следи от живот без никакви признаци на заболяване, е необходимо да се вземат навременни мерки за безопасност и да съсипят реколтата от зеленчуци и кореноплодни зеленчуци.

Магданоз плевелни растения, произведени няколко пъти по време на сезона. С масово производство на първия поникване на плевелите, е желателно да го комбинирате с допълнително наторяване. За тази цел, комплексни минерални състави, в течна форма. Дори и по време на сезона прекарат две торене с интервал от две седмици.

Магданоз полива два или три пъти годишно в продължение на тридесет литра вода на 1 m2, в зависимост от метеорологичните условия. Липсата на влага е лошо за качеството на зеленина поради тази причина, че растенията се нуждаят от повече поливане в сухия сезон.

Събиране и съхранение на магданоз

Две 50-60 дни след поникване, на височина 20-25 см храст магданоз, може да бъде първият път, да събира билки. След това, по време на сезона е нарязано 2-3 пъти, най-добрите билки за качество за прибиране на реколтата първия рязането. Желателно е да се придържат интервал от 40 дни между зелените Окастряния. Не трябва да забравяме при магданоз реколта листни дръжки изчакайте поне 5 см, за да не се забавя последващото им растеж.

За събиране магданоз кореноплодни растения през есента, преди първата слана, нарязани билки и корени на хладно място, покрита с пясък (като моркови). За съхранение през зимните корените леко се прекъсне, внимателно отрязани листата и легна на склад. Към корените са големи и с добро качество, листата по време на растежа на растението, за да премахнете нежелани.

Магданоз, не можете да почисти през есента. После, след топенето на снега, е възможно да се събират първите пресни билки във вашата градина. Удобен за използване магданоз кореноплодни зеленчуци през зимата за принуждаване зелено на перваза на прозореца.

Магданоз на перваза на прозореца

Пресните листа на това растение е лесно да расте на перваза на прозореца в апартамент през цялата година. Тази технология не изисква специални познания, то е само важно да се намери висококачествени кореноплодни зеленчуци.

За да растат билки на перваза на прозореца на кореноплодни растения могат да бъдат, както следва:

- В края на есента, преди на земята замръзва в градината, внимателно копая голям корен;

- Приготвя се пот или кутия подходящ размер (обем на най-малко 3 литра) в резервоара трябва да бъде непременно изтичане отвор;

- Универсален грунд за растения се изсипва в тенджерата и я овлажнява. Направи вдлъбнатини в тях и да се прекъсне корените, върховете не могат да заспиват на почвата;

- Магданоз расте на перваза на прозореца трябва да се полива умерено. Необходими пъти седмично с капацитет на инсталацията се завърта около оста от 10 градуса, температурата трябва да се поддържа около 20 градуса.

По този начин можете да получите първите пресни зеленчуци, след като изминат две седмици.

Препоръки по отношение на отглеждането на магданоз

1. Растения, засадени около периметъра, където засадени други зеленчуци, да ги спаси от инвазията охлюви;

2. Поради красивите листата на магданоз може перфектно изглежда в градината саксии или кутии на балкона с цветя, растящи в тях;

3. За да се запази по-дълго пресни магданоз листа, ги потапя в разтвор на оцет разрежда наполовина с вода в продължение на 0.5 часа;

4. Въпреки че магданоз и не е вода обичащи култура, в много по-сухо и горещо лято забави растежа на листата му, а те се стяга. Но в същото време листата се натрупват повече етерични масла, са много по-ароматно;

5. В края на сезона, копае на няколко храсти, да ги засадят в саксии, да вземе апартамента, така че можете да угоди на семейството си с пресни зеленчуци през зимата.

магданоз Отглеждане: основните вредители и как да се справим с тях

На корени появява мицел бели, по-късно може да се види склероции. Станат меки тъкани на растението, те стават кафяви, след това корен гниене.

Забележими признаци на заболяване в листата на растението върху горната повърхност на първите места се появяват хлоротични, а след това те ще получат по-големи и поемат по-жълтеникав оттенък, а след това потъмнява и долният лист се появява плака с лек лилав оттенък.

Тя магданоз заболяване се развива в началото на лятото, дръжки и долните листа се появяват кафеникави жълти подложки.

Заболяването обикновено вижда в дръжки и дънни листни петна се появяват жълто-охра цвят и тъмно джантата, 1-5 мм. След известно време те се разпространяват по цялата ширина на листната повърхност. В тъканите, засегнати от болестта съществува набор точка pinknid вградени в растителна тъкан.

Заболяването се вижда на листата, сенници с семена и стъбла. Прилича на мръсни кафяви ъглови, заоблени, продълговата или неправилна форма петна, не по-големи от 6 mm. След известно време те бледнеят в средата и в края на видимата тъмна ивица.

Ларвите и възрастните насекоми смучат сок от растения, магданоз започва да изостава в развитието им стъбла са сгънати.

Насекомо малък размер, светло зелено на цвят като ларви и възрастни смучат сок от листата.

Живее колонии, които са на повърхността на дъното на леторастите и листата. Листни въшки се хранят с сок от всички части на растението, в резултат на пожълтяване, намачкване или смърт.

Магданозът е слабо развита, листата стават лилаво-червен оттенък, през времето изсъхне. Pest ларви живеят в корените, където правят много извивки пасажи с малък диаметър.