Как да проверите златото у дома

Много хора не са безразлични към златни бижута. Днес, броят на магазини за бижута от цял ​​свят продължава да расте, и въпреки факта, че златните резерви пресъхват бързо. Това предполага, че качеството на впечатляваща част от предлаганите стоки са много по-ниски от това, което казва на продавача. Освен това, все по-голям брой лица, измама примамка пари от лековерни граждани, като им предлага евтини бижута, появата на който и без експертна оценка невъзможно да се разграничи от злато.По отношение на партньорска проверка, че не винаги е надеждна, и всичко това е заради факта, че един продавач на злато, желае да получи сертификат за своите продукти, осигурява само част от продукта за изследване (няколко връзки, например). Проверка в този случай се простира за покриване на най-добрите членове на потребителя, докато останалата част от него може да бъде направен от полу-благороден метал. Поради тази причина, всеки, който предпочита златни бижута трябва да знае как да се провери автентичността на злато.

Как да проверите злато

Удостоверяване с помощта на йод

Характеристиките на този метал

Преди да се разбере как да се тества злато у дома, трябва да се запознаят с характеристиките на този метал и неговите свойства. Сега признае чист златото може да бъде за типичен горещ жълт оттенък и пластичност. Въпреки това, такъв метал се използва в производството на бижута, тъй като той има незначителен живот се дължи на тенденцията за деформация. Поради тази причина, злато се прибавя към по-силна и по-трайни метали - мед, сребро, платина, паладий, цинк (лигиране).

 1. Той се продава в специалност бижутериен магазин или салон, и тези предприятия имат отлична репутация на пазара на бижута.
 2. Tag на статия съдържа следната информация: производителя на марка, номер на частта, реалната цена на грам метал, цената на проба на продукта и експерт печат.
 3. Стигмата на пробата има ясни контури и е лесно видими с невъоръжено око.
 4. Бижута, изработени от истинско злато изглежда перфектно и няма външни дефекти.


Но всички тези правила, независимо от своята универсалност, не ще определят златото или не на 100%. От злато проверите достоверността без партньорска проверка?

Как да проверите злато

Средства за проверка

В ежедневието се прилагат доказани методи, за да ви помогнат да се определи автентичността на златото в дома:

 1. Злато Звук: Проверете украса трябва да вземат и хвърлят на равна, твърда повърхност. Продуктът на благородни метали ще издаде звук, когато звъни ясно въздействие върху повърхността.
 2. Трайност: ако фалшив нулата, а след това веднага образува следа. Реал злато, поради своята мекота, устойчив на надраскване.
 3. Устойчивост на киселина: За да се определи реалната златото може да бъде оцет. За да направите това, можете да сложите бижута в контейнер с оцетна киселина. Фалшифициране веднага придобива по-тъмен оттенък, а истинско злато ще остане, както е било преди теста.
 4. Тест с йод, ако малко капково йод върху повърхността на фалшификация, място в секунди vestsya в повърхността. Но за истинско злато йод е безопасно.
 5. Lyapisnym тест с молив, ако в дома аптечката такова нещо, то безпогрешно помогне да се разграничи от злато фалшив. За декорация на теста трябва да бъде леко влажна и след това lyapisnym молив си сложи тире повърхност. Истински златен не показва реакция при контакт с lyapisnym молив, а фалшив ще потъмнее.
 6. Тествайте с магнит: злато - метал, който не се привлича от магнит. Но проверката на автентичността на метала на магнита ще бъде надеждна само ако сплав не е алуминий, мед и бронз.

Как да проверите злато

Проверка златен магнит

Как да разберете автентичността на златото, без никакви импровизирани средства:

 • трябва да се направят злато в светлината на ден, а след това на тъмно място - истински благородни метали ще свети еднакво в различни светлинни условия;
 • Тя може да се сравни с други придобити декорация златни изделия, подобни проби, чиято автентичност не се съмнявам.

Всички те са начини да се отговори на въпроса как да се определи злато и го отличават от фалшив метал, не дават 100% гаранция за истинността на оценката. За да се получи надеждна информация за автентичността на златото трябва да потърсите независим експерт оценител. С помощта на специално оборудване и реактиви експерт само за няколко минути се образува обективна оценка на даден продукт, който се предлага на пазара като злато.