Как да поздравят хората в различните страни

Жест на поздрав Снимка: Олег Rukavitsin

Таджикски. Като гост в дома му, протегната ръка да стисне двама от неговите като знак на уважение. Опънете в отговор на един - в знак на неуважение.В Саудитска Арабия, собственикът на къщата след ръкостискането поставя лявата си ръка върху рамото на госта и го целува по двете бузи.

Иранци. ръкуват, притисна дясната си ръка на сърцето си.

В Конго, те поздравяват така: опъвам един към друг с двете си ръце, докато духаше върху тях.

Индианците, когато поздрав сгънати дланите жест, така че техните съвети са повдигнати до нивото на веждите. Ако близки не са наблюдавани от дълго време, може да прегърне. Мъжете обгръщат и потупа един от друг на гърба, а жените държат помежду си за ръката и докосват бузите веднъж отдясно и отляво. По думите inuds приветства Бог в лицето среща - "Намасте"

Японски лък по време на срещата: по-ниската и по-бавно толкова по-важна личност. Най-ниската и уважение - sakeyrey. Средният - под ъгъл от 30 градуса, леки - само на 15 градуса. В този случай, те казват: "В деня, е пристигнал."

Корейци и традиционната китайска лък, също, но все повече и повече китайци предпочитат да поздравят по модерен начин: вдигна над главата си стиснаха ръцете. Но ако няколко китайски ще бъдат въведени до нов човек, те са за него и аплодират - да се отговори на тази потребност в една и съща. Традиционен поздрав фраза в Китай Превод: "Били ли сте яли днес?"

В Близкия Изток лъка с наведена глава, унил и близо до тялото, с ръцете си. Palm на дясната китка, като покрива в ляво - това е знак на уважение.

В някои страни от Северна Африка, тавата дясната ръка на челото му, а след това до устните си, а след това - до гърдите. Това означава: "Аз мисля за теб, аз говоря за вас, аз те уважавам." Африкански Масай преди сервиране ръка новодошъл приятел, плюе в нея. А kenniyskie Akamba просто плюе един към друг, не притеснява дърпа ръцете - обаче, това е признак на дълбоко уважение. Замбези пляскат с ръце, клекнал.

В Тайланд се свърже длан се прилага върху гърдите или главата - по-висока, толкова по-уважително поздрава. Жестът е съпроводено с вик "Карвай" - неговата продължителност зависи и от състоянието на брояч. Поздрав уважавана личност, човекът прави дълбок поклон, и жената лежи в един вид реверанс. Ако сте се срещна на същата възраст, на носа ще бъде малък, символичен.

Тибетци дясна ръка отстранени фуражката си, а лявата му ръка лежеше и ухото и стърчаха езика си. Така че един луксозен начин на доказана липса на лоши намерения.

Нова Зеландия аборигени по време на заседанието по принцип стават невъобразим: свиреп вик думите, пляскат с ръце на бедрата си, с всичката си сила тропат с крака, прегъвайте колене, стърчат гърдите, стърчеше езика си, а очите му изпъкналост. Този сложен ритуал може да бъде разбран само "притежаваме", така че аборигените и признае непознати.Ескимосите леко удари помежду си с юмруци по главата и гърба. Направи го само от мъже.

Полинезийците. обратно, потупа един от друг на гърба, когато се срещнали, подуши и търка носове. "Bow" поздрав по време и жителите на Лапландия - те като че ли да се затопли замразени носове.

Жителите на Великденските острови извади пред юмруци на равнището на гърдите, след това да ги вдигне над главата си и отварянето му "хвърлят" ръце надолу.

В някои индиански племена, направени в клякам на задните си лапи при среща с непознат и да седне, стига той да не забележи - това демонстрира спокойствие. Понякога е извън техните обувки. Влизайки в къщата, африкански зулуси седнете веднага, без да се чака за покана за това или поздрав. собственици на дома поздравиха гостите само след като той заема седнало положение. Традиционен вербална поздрав им казва: "Аз те видях!"

Tuareg живеят в Сахара започне да се разклаща на разстояние на сто метра един от друг, и да го забави за дълго време: те скачат, лък, като странна поза - всичко, за да се признае намерението на брояч.

В Египет и Йемен, се прилага ръка към челото си, превръщайки го в посока на лицето, с което поздрави.

Араби скръстени ръце.

Avstraliyskie Aborigeny поздравяват танци.

В Нова Гвинея е, чужденците дошли излитане вежди. В Европа, както и поздравят близки приятели или роднини.

Къде прието ръкостискане, поздрави все още се различават. Британската поздравяват с въпроса, което буквално означава "Как действа?". Но като цяло, ако англичанинът ви попита: "Как си?", Вие се отговори: "Харесва ли ви?" - и ритуала ще бъде завършена. Ако започнете да се говори в подробности, тъй като вие всъщност правите, това ще доведе англичанинът не харесва - в Англия не е прието да споделят въпроси по време на срещата. Те си стиснем ръцете и кратко и енергичен - те не харесват тактилен контакт.

В Америка, също приел ръкостискането, но младият американец да поздрави своя приятел, като го потупа по гърба.

В Латинска Америка, т.е. направен да те прегърна, когато среща. Мъжете с три пъти удари на ръката си на гърба на един приятел, държи главата си над дясното му рамо, и FIHM три пъти повече, е сложил главата му unad.

Във Франция, в неформална обстановка, дори и непознати хора представляват символично целувка, когато те се срещнаха последователно докосване бузите. Звучи френски поздрав: "Как върви?".

Немски по време на срещата, за да задам един малко по-различно: "Как върви?", Но италианецът - "Колко ме обичаш?". Други народи не искат нищо по време на срещата: Greenlanders твърдят, Навахо възкликне: "Всичко е наред!" Персите в желанието на срещата: "Бъди весел", арабите - "Мир вам!", Юдеите - "Мир вам!" Хубаво време! "! "и грузинците -" да е прав "или" Победа! ". Въпреки това, да ходи на църква или идва да посетите, грузинците също искат мир.

виж също

Управителят на ученичка Тамбов връчи подарък от Владимир Путин

Осма глава на региона подадох чашата, направен със собствените си ръце

В Тамбов парк "култура и отдих" изгради етап от първокурсник TSTU на проекта

Парцел за строителство на бъдещата сцена е малък - от 7 до 6,5 м

Планирайте тържества в Тамбов за Деня на семейството, любовта и Fidelity

Tambovchan очаква състезанието плъзгачите, сапунени мехури показват, и много повече

Снимки Viktora Tsoya "Untitled (Битката)" продадени на търг за 270 000 рубли

За феновете снимки Viktora Tsoya готови да платят прилична сума

"АвтоВАЗ" започна да приема поръчки за Lada Xray версия Exclusive

"Ексклузив" оборудване ще бъде най-скъпият бране Lada Xray

Почти като в Съветския съюз: в Тамбов той дойде вкъщи "примерно съдържание"

Този 16-etazhka насип

Известният български актьор посети Тамбов колония №5

Алекс Shevchenkov много запознат от популярни филми

Град ден в Тамбов: "немски отговор на Европа", бездомни кучета и песни

381 рожден ден на града се срещна светло и топло

В Тамбов са най-добрите духови оркестри

Музиканти шествие парад през главните улици на града и слязоха на брега

В центъра на Тамбов лято облечен дърво "Коледа"

Оказа се, че това е подарък tambovchanam и гости на областния център в чест на раждането на града