Как да почистите Burnt тиган от неръждаема стомана от депозит безопасен и ефективен начин

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Поставяме ястието да се готви при прекалено висока температура, или просто забравих за предотвратяване на съдържанието на съда, а след това го изгори? Изгорял съдове от неръждаема стомана може лесно да се почистват по различни начини.Забележка: неръждаема стомана не се препоръчва за почистване на мощни химикали, включително амоняк и хлор. Не е необходимо да се търка повърхността на едрите абразиви (това се отнася както за прах и твърда четка и гъба за миене на съдове). В противен случай, има петна и драскотини, тиган, ще бъдат разграбени.

Пречистване на съдове от неръждаема стомана вътре депозит

Ние вдигна няколко безопасни и ефективни начини за премахване на нагар от вътрешните стени на съдове от неръждаема стомана. В допълнение, всички съставки са достатъчно евтини.

Метод 1: Активен въглен

Въглищата могат внимателно почистване на вътрешността на тиган с изгоряла мляко.

  • Обърнете опаковане на таблетки, раздробяване им хоросан.
  • Прах щедро поръсете петното в тенджера.
  • Очакваме 30-40 минути.
  • Добавя се студена вода в коритото, таблетките разтварят, но сместа не е твърде течност. Чакаме още 40 минути.
  • Чисто тиган гъба.
  • Изплакнете тиган с вода, ако е необходимо, отново се промива с гъба и ястие детергент.

Може да се използва и сажди, и бяло. Това е напълно безопасно средство за защита.

Метод 2 суроватъчен

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Ако тенджерата няма да има нужда от следващия ден, използвайте суроватка.

  • Изсипете серума в тенджерата, така че петното е напълно скрита под течността.
  • Сложете купата на топло място, се покрива с капак.
  • Чакаме 24 часа.
  • Почистете петното с четка. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Серумът съдържа киселини, които се разтварят въглеродни отлагания. Но процесът не е твърде бързо.

Важно! Не се опитвайте да търкат далеч депозит! Просто се накисва, следван от Clean на гъба.

Метод 3 Зелени ябълки

Кори от кисели зелени ябълки ще помогне за връщането на блясъка на повърхности от неръждаема стомана. За да направите това, обелват Избършете тиган стена.

И, за да се отстрани въглеродни депозити, ябълка кора ще трябва да се вари в тенджера с петно. Хронични въглеродни депозити ще тръгват след само няколко варено.

Съвет! За по-голяма ефективност в контейнера, преди да кипи, можете да добавите ревен, лука и малко ябълков оцет.

Метод 4. Утайка от кафе

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Вие трябва да почистите кафеена утайка, след варене на смляно кафе. Instant кафе не е асистент.

Утайка от кафе се разпространяват върху петното и оставете за половин час. След определен период от време получаване на почистване депозит с помощта на четка или гъба.

Спи кафе действа като мек абразив. и неговите компоненти помогне да се разсее частици сажди.

След почистване на тиган изплакнете със студена вода и се подсушават.

Метод 5 лимонена киселина

Един от най-евтините начини на транспорт, което е в състояние да се справят с въглеродни отлагания върху неръждаема стомана.

Трябва две супени лъжици на лимонена киселина и вода. Напълнете петното с вода, сложете съда на табелката и се оставя да заври. Следваща заспиване лимонена киселина, не се бърка отстрани от плочата и не намалява топлината за още 15 минути.След тази обработка, петна лесно се отклони.

Почистване на стените на неръждаема стомана тигани извън

Нагар може да се формира не само от вътрешната страна, но от външната страна на съда. С такъв проблем ще ви помогне да управлявате прости съставки.

1. Метод храна и сода

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Сода е идеален за почистване на съдове, изработени от неръждаема стомана, както отвътре и отвън. Сода ефективна храна, но да се спазват правилата за безопасност и сложи гумени ръкавици, преди да боравите.

Малка място втрива с четка или гъба, преди поръсва със суха пепел и навлажнява леко с вода.

Ако петното не дава в, спи 3 супени лъжици сода за хляб, се налива 1 литър вода, поставете печени-капацитета на умерен огън. Носим водата до кипене, след 10 минути, отстранете тигана от котлона. След кипене за почистване на вътрешната повърхност ще бъде много по-лесно.

Ако контейнерът е претърпял значително, както вътре, така и навън, по-добре е да го сварете напълно. Предварително се премахнат всички пластмасови части, развинтване винтове с отвертка, и след това получаване на разтвор на сода (3 супени лъжици. L на 1 л вода). Разтворът се излива в голям контейнер, да се пропусне пота, така че тя е покрита със сода разтвор. Оставете да заври и се вари още десет минути.

Ако сажди е твърде голям, водата се оттича веднага, но само след няколко часа след това.

Съвет! Може да подобри действието на сода миене детергент, добавяне на контейнер под обратен хладник. Вместо течност агент е разрешено да използва 72% сапун, без парфюми, втрива на ренде глоба половин парче.

Метод 2: мента паста за зъби и амоняк

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Винаги носете ръкавици за защита на кожата, защото означава достатъчно агресивни.

Вземете една тъкан за извличане на паста за зъби, добавете няколко капки амоняк и да започнат активно да търка петното. Ако петното оставя лошо, търка сместа на паста за зъби с повърхностно замърсяване на амоняк и се оставя в продължение на половин час. Ние не се ангажират кръгли, и точка движение е важно.

Активни съставки паста, за да се разтвори на депозита и да върне блясъка тиган.

Препоръка! След почистване на неръждаема стомана ястия внимателно подсушете с мека кърпа. В противен случай, с площ от неръждаема стомана скоро формира петна.

3. Метод оцет

За да се пребори сажди придобива devyatiprotsentny оцет. Като заместител на подходящ прясно изцеден лимонов сок.

Напълнете оцет в тигана, така че да покрие място. В зависимост от степента на замърсяване, оставяйки оцет контейнер с няколко часа или да добавите малко вода, а след това се вари.

Не забравяйте да затворите тенджерата с капак в процес на уреждане / кипене, и носете ръкавици, когато миете пота.

Битова химия, за да се справят с нагар отвътре и отвън

Ако нямате доверие на рецепти на хората, поставяйки под въпрос тяхната ефикасност, не разполагат с време или желание да се занимавам с накисване и кипене тигани и петно ​​трябва да бъдат премахнати, за да на всяка цена, използвайте "Shumanitom".

Това е един много мощен инструмент за работа с него, за да се само с ръкавици и респиратор, е препоръчително да отворите прозорците. "Шуман" пръска на място, и след няколко минути с кърпа чисти пари.

-Безопасен и по-малко корозивни агент - таблетки за миялни машини "Край". Една таблетка е достатъчно. Изсипва се в тиган с гореща вода депозит е затворен, хвърлят таблетка кипене течност за двадесет минути, като в същото време в гледане на коксовите бучки изплуват на повърхността и става идеално чиста посуда.

Пречистването тиган сол

Как да се почисти коритото изработени от неръждаема стомана
Силна солен разтвор ще ви помогне да спестите разглезени ястия.

Ако депозит в дъното не е прекалено голям и не хронична, тя напоена. Изпълнен в контейнер сол (50 г) се излива в 300 мл вода, се разбърква. Ако физиологичен разтвор не е напълно покрива сажди, добавя още една порция в същото съотношение. Няколко часа сажди почистен с четка.

Stain тръгнаха? Ще се вари. Подготовка на физиологичен разтвор в съотношение, както е описано по-горе, запълване в тиган и в рамките на половин час не се отстрани от плочата.

Съвет! Не ви препоръчваме често почистване на неръждаема стомана тиган със сол, така че металът не е затъмнена и не започне да се ръжда.

Препоръка! Сол и сода са ефективни не само поотделно, но също и в комбинация. За тази цел компонентите се смесват в равни части и добавяне на вода, след което се пречиства с петно ​​уреждане или кипене. Натриево-сол разтвор се използва за почистване на саксии отвътре и отвън.

Сапун за почистване на сажди от малко сладко и мляко

Използваме нарязан настърган сапун или за миене на съдове. Изсипва се в резервоар за топла вода, средства за добавяне на сапун или след това сложи тиган на печката и се вари в продължение на около двадесет минути. Когато водата се охлажда, изпиране на петното с гъба, както обикновено.