Как да плета риболовни куки трябва да се избягват счупвания

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Риболовците излезе с огромен брой начини да се обвържат с кука на линията. Въпреки това, те имат различни ефекти върху промяната на линия сила, която става основна причина да се избере най-предпочитаният вариант. Начинаещият рибар един много важен момент е простотата и достъпността на риболовен възел на куката.В допълнение към специалните техники за връзване на куката към линията, има общи правила. По отношение на тяхната здравина на възела се увеличи значително.

По-голяма надеждност възли

За да възелът от въдицата закачен служи вярно, трябва да се ръководи от две прости правила.

 1. Всеки възел, включително на куката, което трябва да се хидратира с слюнка или вода преди окончателното затягане. Тогава структурата на въдицата или сплитане не се променя, а оттам и здравина на материала ще остане висока.
 2. За да може обвързването куката към линията, изберете по лесния начин с минимален брой завои. Намаляване на щам-домакин ще осигури надеждност.

Моля, обърнете внимание: тези възли, които са здраво прикрепени към кука монофиламенти риболов линия могат да бъдат неприемливи за монтаж на куки на плитка.


Как да се връзвам на въдицата на една кука

Сто начина за връзване на куката да монофиламенти въдицата

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Риболовците постоянно идва с нови начини за поставяне на куката, за да монофиламенти риболов линия. Има сто сред опции като прости конфигурации и сложни начини за обвързване.

Palomar ( "Palomar")

Един от най-известните сред рибарите и съвсем проста, но ефективни, риболовен възел, наречен "Паломар". Тя може да се прилага за монофилно въдицата на малкия и среден диаметър. В този комплект може да спести до 80% от надеждността на линия. Много производители препоръчват използването на гори "Palomar" за връзване куки с пръстен и предачите на моновлакно. Важно предимство на този монтаж е неспособността на неадекватно обвързване. Ние трябва да действаме в следния ред.

 • Край на линия, съставен наполовина. Получената линия се изтегля чрез кука пръстен.
 • След това трябва да се връзвам една линия възел обикновено пръстен.
 • След това, куката се прекарва през отвора.
 • Сега една страна е необходимо да се вземат куката, и от друга страна, за да дръпнете двата края на въжето. След затягане на възела трябва да се отреже излишната дължина на монофиламенти.

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Обикновено възел с достатъчно висока якост на опън става опция озаглавена "Кървава". Това име е получил навреме Колумб ", когато моряците виновен наказва камшик с дебел копче на края. Кървава възел на гърба остави дълбоки рани виновен.
Вие не можете да се обадите на този най-доброто звено, но въз основа на него е измислил няколко различни версии, които са успешно използвани от рибари.

 • За да карабина или жига да моновлакно се изисква, за да вденете края на риболовната линия в кука пръстен.
 • Следваща цел увита около основната линия от 3 до 7 пъти. Колкото по-дебел линията е, толкова по-ниска скорост се изисква.
 • В края на риболовната линия, за да се простират в течение формира около куката за къдрица.
 • За кратко края на необходимостта от затягане на възел.

Съвет: Когато режете над въдицата е важно да напусне не е твърде кратък интервал.

заключена кървава

Този надстроен възел позволява монтиране на риболов кука монофиламенти на и дебелина 0.6 mm. Възел за добре, просто и бързо. В допълнение към куката той използва за монтиране платините примамва. метална каишка.


Силата на въдицата, когато се използва "Капан кръв" възел остава в рамките на 80%. Той е подходящ за рибарите, които използват въдицата с определена граница на безопасност.

 • За сортова линия за първи път е преминал в кука пръстен.
 • След това, около основната линия е 3-7 оборота, който се определя от дебелината на влакното.
 • Край на линия преминава в една линия в близост до пръстена.
 • Остава да стигнете до края на влакното в голяма верига и затегнете възела.

Клинч кървав възел

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Висока степен на якост (70-75%) може да осигури закрепване кука или кука на тънък или монофиламенти вторичен възел "Кървава затягаща възел". Името на възела, получена от този край на въдицата попадне в "Зиращо", образуван от двойна връзка.

 • На първо място, въдицата е изтеглен през окото два пъти на риболов кука.
 • Край на линията е 3-7 завърта около основната линия.
 • Риболов линия преминава в двойна примка около пръстенче.
 • За да затегне възела, единият край на кордата се взема в едната си ръка, а другата - на втория. Сега ние трябва да се дръпне въдицата краищата в противоположни посоки.

Препоръчително: пръстен куки трябва да са толкова големи, че линията е два пъти в състояние да премине през него.

LIC ( "Snood")

Този уред е идеален за монтиране куки с шпатула. Якостта ще бъде до 90-95%. Монофиламенти подходящ тънък или умерено дебелина. риболов възел "Snood" се смята за един от най-старите версии на обвързването куки.
Този възел позволява равенството на основната линия на няколко куки една след друга, без да се прибягва до каишка.

 • Ако куката има пръстен, на края на влакното преминава през него. В случай на модели с помощта на шпатула въдицата е само паралелно tsevyu.
 • В края на риболовната линия е обвито в една линия, а след това на ръба примки заедно с помощта на шпатула (къдрица), взети пръстите на лявата си ръка. Десният край на втората верига се навива около кука кука стеблото. Брой на оборота се определя от дебелината на влакното (обикновено 5-12).
 • Тогава куката се провеждат подходящите пръсти ръка за ръка и лявата ръка възел се затягат, държейки основната линия за риболов.

"Плъзгащи Snood"

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Чрез този сайт можете да карабина по всеки раздел от основната линия без използване на каишка. Тези монтажни куки подходящи за поплавък въдица, и за магаре. В резултат на това куката се плъзга на ешафода, без да се засяга нейната сила. Плетива единица прилага различна сегмент на въдицата, която пронизва основната линия за риболов. Така възел да прикачвате куката на линията на всякаква дебелина.

 • В първоначалната линия сегмент етап спомагателни риболов, оформен в една линия. Закачете в раздела е взет заедно с въдицата.
 • Втора ръка контур е 8 завои около предмишницата и на себе си.
 • Сега ние трябва да направи основната линия за риболов с въдица, след което направи 5 оборота в спомагателен скеле.
 • Възел затегна държите краищата на спомагателната линия за риболов.

Как да се връзвам кука за каишка на въдицата

За поставяне на куката, за да каишка на линия за риболов, има няколко специални единици.

"Каишка"

Един добър единица за монтиране на линията на куки с пръстен и шпатула "Каишка". якост възел е различна от 95%.

 • На първо място, на въжето може да бъде прехвърлено в дупчицата или кука за закрепване tsevyu с шпатула.
 • Тогава въдицата прави една линия чрез огъване с формата на кука.
 • Необходимо е края на линията за приключване на линия за риболов с предмишницата, минавайки през всяка отсечка от примката. Брой на оборота се определя дебелината на линия за риболов, обикновено 5-10 достатъчно парчета.
 • Държейки се за ръце в двата края на влакното, което трябва да затегне възела.

"Silly каишка"

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Това странно име на възела не отрази неговите свойства. Силата на влакното на възел е 85-90%, и може да се свърже по този начин с кука ухо.

 • Първа линия за риболов с резба през ухото на куката и се върти в обратната посока.
 • Получената линия трябва да хванете с една ръка, докато другата си ръка за приключване на линията около куката за кука опашка. Намотките трябва да прилепва плътно заедно. Броят на завоите трябва да бъде най-малко 7 бр.
 • Край на линия е прокарана между въдицата, която минава през очите и кука.
 • Ляв да дръпне за дълго участък от линията, затягане възел.

"Pitzen"

Един от най-доброто съотношение риболовни възли на здравина и компактност е "Pitzen". Конструкция на слушалки може да бъде свързана с линията на всеки диаметър, като същевременно се поддържа силата в рамките на 90%. Възел бързо се побере, която ви позволява да направите точно до каишките.

 • Първото действие на въдицата е с резба в пръстен и изтеглена назад успоредно на основната линия.
 • В края на риболовната линия се състои от три завъртания на двойна скеле към куката.
 • Риболов линия, за да пропуснете на дълъг цикъл от куката.
 • Сега остава да затегне възела и отсече излишък връвта.

Риболовеца е много важно да се научите начини за връзване на куки 1-2 до моно влакното. Тогава не е нужно да попитам половинка страст да се обърне внимание на предавка на някой друг. Колкото по-важна е възможността да бъде, когато трябва да отидете на риболов сам. Вие трябва да изберете един чифт подходящи методи за плетиво и ги обучава да изпълнява. Постепенно идва на автоматизъм, и вратовръзка куката ще бъдат със завързани очи.