Как да направите своя робот оръжие в дома

Как да извлечете максимума от рамото на робот
Тъй като различните материали, които да направят роботи в дома, без необходимото оборудване? Подобни въпроси са все по-често се появяват в различни блогове и форуми, посветени на производството на всички видове устройства със собствените си ръце и роботиката. Разбира се, да се направи модерен, многофункционален робот - почти невъзможна задача в дома. Но за да се направи проста робот на един шофьор чип, както и използването на няколко соларни клетки е възможно. Днес това не е трудно да се намери в интернет схеми с подробно описание на стъпките за производството на мини-роботи, способни да реагират на източниците на светлина и препятствията.Оказа се доста пъргав и мобилен робот, който ще бъде скрит в тъмнината, или се движи към светлината, или да избягат от светлината, или да се движат в търсене на светлина, в зависимост от начина на свързване на чипа с мотори и соларни клетки.

Как да извлечете максимума от рамото на робот
Можете дори да се гарантира, че вашата смарт робот ще последва само светлината или, обратно, тъмна линия, а може да се направи така, че мини-робот ще последва ръката си - достатъчно само да се добавят няколко ярки светодиоди в неговата схема!

дори начинаещ може действително да се направи проста робот с ръцете си, който е само началото, за да научите този занаят. В тази статия ще разгледаме случая на домашно приготвена робот, който отговаря на препятствия и да ги избягвате.

Ние се обръщаме направо към въпроса. За да направите дома си робот, имаме нужда от следната информация, който ще намерите под ръка без затруднения:

1. 2-ри батерии и кутия за тях;

2. Две двигател на (1,5 волта всеки);

3. 2-превключвател SPDT;

4. топката от пластмаса с отвор;

5. малка част от твърд проводник.

Етапи на производството домакински робот:

1. парче тел нарязани на 13 части от шест см и всеки от двете страни на роди на 1 см.

Запояване закрепен към SPDT превключва от проводници 3, и от двигателя - на тел 2;

2. Сега отнесе случая за батериите, с едната страна на който се отдели от него две различни цветни жици (най-вероятно - черен и червен цвят). Ние трябва да спойка един проводник от другата страна на случая.

Сега трябва да се разшири корпуса на батерията и прилепващи двата ключа SPDT встрани от спойка тел във формата на латински букви V;3. След това, от двете страни на тялото, е необходимо да се залепи на двигателите по такъв начин, че те да се върти напред.

След това вземете голям кламер и да го огънете. Изправен кламер се изтегля през отвора на шийката пластмаса и изправяне на краищата на скобите, успоредни един на друг. Залепете краищата на скобите на нашия проект;

4. Как да си направим домашно робот, така че тя наистина може да отиде около препятствия. Важно е да се спойка всички инсталирани кабели както е показано на снимката;

5. Осъществяване на антената на извити отворени скоби и ги залепете превключвател SPDT;

6. Остава да поставете батерията в жилищния и дома роботът започва да се движи, обикалят препятствията по пътя си.

А знаеш ли как да се направи у дома робот, който е в състояние да реагира на препятствия.


Както сами може да направи робот с някои принципи на поведение? А цял клас подобни роботи, създадени с помощта на диаграма на технологията, типичните принципи на поведение, които се основават на така наречените "photoreception". В отговор на промяната в интензитета на светлината, мини-робот се движи бавно или, напротив, по-бързо (fotokinezis).

За производството на робота, движението на който е насочен от светлината или към светлината, и поради реакцията на phototaxis, трябва два фоточувствителен. phototaxis отговор ще изглежда по следния начин. когато светлината пада върху един от най-фотодатчиците BEAM-робот след това се превръща в съответния електрически двигател и роботът се обръща към източника на светлина.

И тогава светлината ще падне на втория сензор и след втория мотор е активирана. Сега мини-робот започва да се движи към източника на светлина. Ако светлината пада върху само една снимка сензор, роботът започва да се обърнат отново към светлината и продължава да се движи към източника, когато светлината свети в двата сензора. Когато светлината не попада на един датчик, мини-робот спира.


Как да направите робот, който следва ръката? За тази цел в нашия мини-робот трябва да бъдат оборудвани не само сензори, но и светодиоди. Светодиодите ще излъчват светлина, а роботът ще реагира на отразената светлина. Ако сме пред един от сензорите организират страна, мини робот ще се обърне към нея.

Ако премахнете леко ръката си към страната на съответния сензор, роботът "почтено" следват ръката му. С цел да се даде точна улавя отразената светлина Фототранзистор избере да изгради робот ярки светодиоди (1000 MCD) оранжево или червено.


Не е тайна, че всяка година все повече инвестиции в областта на роботиката, създал много нови поколения роботи, с развитието на технологиите има нови възможности за създаване и прилагане на роботи и самоуки талантливи занаятчии продължи да изненадва света с новите си изобретения в областта на роботиката.

Вграден фотоелектрически сензори реагират на светлина и се изпраща на източника и сензорът разпознава пречка и роботът сменя посоката си на движение. За да се направи такъв прост робот със собствените си ръце, че не е необходимо да има "седем гений" и висше техническо образование. Достатъчно, за да си купите (и някои от детайлите може да се намери под ръка) всички необходими части за изграждане на робот и постепенно се свързват всички чипове, сензори, датчици, проводници и мотори.

На горната част на четка за зъби главата парче двустранен лента с лепило и най - вибрация. Остава само да се осигури създаването на захранване мини-робот в непосредствена близост до вибрацията е плоска батерия. Всичко! Нашият робот готов - с вибриращи роботът ще се придвижи напред по четината.

♦ МАЙСТОРСКИ КЛАС ЗА "ADVANCED направи си сам": Кликнете върху снимка

Как да извлечете максимума от рамото на робот