Как да направите детето си клизма у дома с видео инструкция

Процедура за течността през ректума в дебелото черво се нарича клизма. Това е медицински манипулации, така че неговото прилагане, особено за малки деца, трябва да бъдат одобрени от лекар.Жилището може да направи почистване или слабително клизма за отстраняване на изпражнения от дебелото черво и ректума, както и някои видове лекарствени клизми при което ректума прилагани лекарства под формата на суспензии за ректално приложение (например, по начин, полезен за администриране антиконвулсантни лекарства с някои видове епилепсия).

Когато е необходимо да се сложи клизма деца?

Преди да направите едно дете клизма трябва да направи оценка на реалните нужди от тази процедура. Провеждане на клизма деца, показани в следните случаи.

При подготовката за диагностични тестове

Klima показано в подготовка за рентгеново или ултразвуково изследване на дебелото черво с изпражненията не усложни диагноза.

запек

Какво правя клизма дете

Но в същото време, липсата на движение на червата в рамките на няколко дни, за децата, които са кърмени само, е вариант на нормата, следователно, да се вземе решение относно целесъобразността на клизми е по-добре да се консултирате с педиатър.

Не е желателно да се използва почистване клизма като постоянен лек за запек. Тя е по-целесъобразно да се извърши пълна проверка на бебето, за да се установят причините за запек, както и да се опита да нормализира диетата стол и специални лекарства.

Ако е необходимо, приложението на лекарства

Преди въвеждането на клизма с наркотици е необходимо да се извърши почистване клизма.

Когато клизмата е противопоказано?

Как да се проведе процедурата, правилно?

За използване клизма иригатор - специално устройство, състоящо се от тръба с пластмасов накрайник и кръгове. За деца от една година в три иригатор не могат да използват, трябва спринцовка от 200 мл. Деца от предучилищна възраст могат да влязат до 2 чаши течност за ученици - около един литър.Какво правя клизма дете

Основни етапи на клизма:

 1. Преди клизма трябва да мият ръцете си със сапун и вода на лицето, което ще го изпълни, и да държи аналната област на тоалетна на дете.
 2. Приготвя се разтвор за приложение и се излива в чаша каучук. Температурата на флуид се инжектира в клизма трябва да е удобно стайна температура (20-25 ° С) в лечебно - близо до телесната температура.
 3. Поставете детето в лявата част с колене към стомаха й се стегна. За по-малките деца, които не могат да контролират акта на дефекация, нужда podstelit пелена.
 4. Дезинфекцирайте клизма върха (това ще бъде достатъчно, за да се вари в продължение на няколко минути).
 5. Смазване на върха с вазелин или бебешко крем.
 6. Свързване тръба върха и чашата, за да се освободи въздуха от клизма.
 7. С едната ръка, натиснете задните части на детето, от една страна леко се въведе върха в ануса на дълбочина 3-7sm.
 8. Отворете крана на резервоара с течността, а след това бавно я издига над нивото на дете лежи на 30-50 см, за да започнете въвеждането на течност в ректума.
 9. След въвеждане на цялата течна отстранява внимателно върха на гърба на детето се обръща, като му дава възможност да кисне в продължение на 5-10 минути, и след това се изпраща до тоалетна или засадени в саксия.

Какво правя клизма дете

Как да се направи клизма новородено?

Клизма сестрински бебе технически представя добре по какъв начин, както и по-големи деца. Разликите в този случай са:

 1. Обемът на течност се инжектира - за деца през първите три месеца от живота, ще трябва да използвате една малка крушка (спринцовка) до 50 мл, за деца на възраст над шест месеца - до 100 мл. След провеждането на процедурата е необходимо да се изтръгне задните части на бебето и сигурна детето в легнало положение от лявата страна в продължение на пет минути, защото бебетата не може самостоятелно да контролират сфинктер, ректума и поза.
 2. Видът на течността, използвана за клизма - детският за прочистване на червата не трябва да се прилага само вода, защото тя бързо може да се абсорбира в незряла лигавицата на дебелото черво. Следователно, обикновено приложен физиологичен разтвор (1 чаена лъжичка сол в една чаша вода), сапунена вода (разтворен една малка част от сапун във вода до пяна), или смес от глицерин (глицерол 2 супени лъжици на 1 литър вода).
 3. скоростта на въвеждане - за новородени трябва да бъде да изтръгне гума крушка е много бавен. Преди вкарване на върха в ануса на необходимостта да стиснете бутилката и изхода на всички въздух появата на първите капки вода. По-добре е да се използва мек връх. Извадете клизма на дебелото черво, с пълни круши компресия.

В случаите, когато се препоръчва детето клизма лекар, не се страхувайте да го направя. Основното нещо е да бъдем внимателни и всички правила за хигиена. Ако детето е в състояние да клизма да изпразните червата, активни и да се чувстваш добре, а след това са правилни.