Как да направите аквариум у дома

Аквариум направен със собствените си ръце

Причините, които насърчават хората да направят своя собствена бъдеще аквариум, могат да бъдат много различни. Някой не може да намери подходящ модел от опциите на пазара, и някой иска да тества вашите умения и способности. Във всеки случай, да се направи дом за самостоятелно риба е в състояние на всяка една технология е съвсем проста и достъпна. Ние разглеждаме как да направите аквариум със собствените си ръце у дома.


Root експерименти по-добре с малки модели (до сто литра), постепенно увеличаване на количеството и размера на резервоара. Строителни материали - стъкло, е доста скъпо. Поради липсата на опит в областта на монтажа, парите, похарчени за закупуване на материали, може да се загуби.
Аквариум направен със собствените си ръце

Определяне на обема на продукта

Аквариум направен със собствените си ръце
Преди да се пристъпи към закупуване и избор на необходимите материали, трябва да се определи размера и обхвата на бъдещи продукти.

Използването на обикновен лента мярка, е възможно да се знае желаната дължина, ширина и височина. След като е получила тези ценности, че е лесно да се изчисли на вътрешния обем. За да направите това, използвайте проста формула.
Обемът (V) = дължина (L) * ширина (а) * Височина (з)
Като резултатите от измерването, можете да преминете към следващия етап - на екскурзия в стъкларски заводи.

Избор на подходящ прозорец

Аквариум направен със собствените си ръце
Когато изберете трябва да се ръководи от няколко прости правила:
- Aquarium перфектно обикновен натриево-калциево стъкло. Това означава, че не е необходимо да купувате скъпи органично стъкло. изработен от пластмаса.
- Най-добрият избор ще бъде полирано (огледало) стъкло. Според метода на приложение се отличават прозорец и прозорец стъкло. Window обикновено имат достатъчно грапава повърхност, което води до намаляване на силата. Витрини (полиран), след топене са процес, който им дава максимална гладкост и дълготрайност полиране.
- стъкло клас трябва да бъде в диапазон от М1 - М3. Качеството варира поради различни недостатъци: наличието на чужди частици, нередности, мехурчета. Маркиране разполага с осем градуса. Високо - М1, най-малкият - М8.
- Желателно е, че стъклото е направено в чужбина производител. Най-високо качество на продуктите, които предлагат немски, италиански, финландски и британски компании. Но също така е възможно да се намери добър вътрешен доставчик.
От долната повърхност на резервоара е монтирана върху плоска повърхност, а след това не се прехвърля към същия товар и върху страничните повърхности. Дебелината на дъното е взето е същата като тази на страничните стени. Тази стойност може да се определи с помощта на специална маса.
(*) - с ребра
(**) - използва кабелни връзки

Усилващи елементи са малки ленти от стъкло залепена по периметъра на структурата. Тези конструкции са предназначени за засилване на стената на съда и да се увеличи устойчивостта на разкъсване и компресия, предотвратяване извити повърхности с последващо разрушаване.

Аквариум направен със собствените си ръце

Също така, в случай на много голям аквариум, ребра може да не са достатъчни. В този случай е необходимо да се създадат връзки. Тези структурни елементи са монтирани на долната или горната усилващият елемент свързан, осигурено по-долу. Бомбетата трябва да се намира в средата на строителството, то е в тези места, стените изпитват най-голямо натоварване.подготовка за рязане и стъкло

Аквариум направен със собствените си ръце
В студиото стъкло или магазин, можете веднага да поръчате и рязане. Често, цената на тази процедура, след като включи в цената на материала. Работата ще се извършва на специална машина или с използването на скъп елмаз, който ще осигури висока точност и качество на печата. Ако желаете, процедурата може да се направи у дома от себе си.
Някои изпълнители предлагат да прекарате полиране ръбовете. Разбира се, оставят стъклото с остри режещи ръбове е невъзможно. Но също така не трябва да се шлайфа повърхности, към които ще се прилагат на лепилото. На практика се оказа, че лепилото - уплътнител най-качествените лепила нешлифован повърхност. Режещите ръбове могат да бъдат точно лечение се ръчно, като се използва шкурка или точило.
Ако имате намерение да поставите на стената около долната част, долната стъкло лака по избор.

Как да направите аквариум със собствените си ръце?

Има много начини за лепене чашите. две от най-често срещаните могат да бъдат идентифицирани, са: изграждане на съоръжения по стените на дъното. Поставяне на стени около дъното.
Начин на монтаж стени на дъното, най-често приложим за малки плавателни съдове, до сто литра. Лепило такова строителство е много трудно. Този метод изисква помощник. Първите странични повърхности са залепени заедно и задържани за известно време да изсъхне. След това горната страна на структурата, дъното и леко прилепен отново сушене. След това контейнерът се обръща, монтиран на напълно плоска повърхност и свързана с нея всички ребра и равенството.

Аквариум направен със собствените си ръце

Методът на поставяне около долната стена по-малко трудоемък. Този капацитет може лесно да бъде сглобена от един човек. В този процес, отнема по-малко време за лепилото да изсъхне напълно. Също така, такава структура има едно значително предимство.
При пълнене на вода в плавателния съд, стените на който са монтирани на дъното на лепилото получава на преминаването на товара. В случай на "около", лепилото работи на почивка. Съпротивлението на уплътнителя на разкъсване на повече от срязване, и следователно произвежда силна аквариум.

Изборът на силиконово лепило

Аквариум направен със собствените си ръце
Силиконова лепило за стъкло може да бъде ясно, черни и бели цветове. Като правило, бял цвят не се вписва добре с дизайна на интериора и затова се използва рядко.
Трябва да се отбележи, че лепилото е сто процента състои от силикон и е подходящ за производството на резервоара. Тези данни могат да бъдат намерени в инструкциите на опаковката. Също така в момента не разполагат с противогъбични добавки. способна да повлияе неблагоприятно на флора във водата.
Ако имате намерение да залепите изграждането на до сто литра, по-добре е да се възползвате от прозрачно лепило. Малки контейнери, свързани с помощта на лепило черен поглед твърде тежък.

Аквариум направен със собствените си ръце
В случаите, когато обемът на стоки надвишава двеста литра, противоположен на първия. По-приемлива е използването на черен уплътнител. Това ще позволи да се скрие прокара по краищата, образувани по време на рязане. Също така, този аквариум ще изглежда по-стабилно.
Преди да нанесете лепилото, работната повърхност трябва да бъде обезмаслен с алкохол или ацетон.

Това е много важно, ако лошите лепило грайфери, съдът е длъжен да даде на течове и да стане неизползваем.
Можете да се пристъпи към проекти за монтаж, сушене и тестване. Ако всичко е направено правилно, продуктът ще се събират повече от една година, за да угоди на собственика им.

Аквариум направен със собствените си ръце
Аквариум направен със собствените си ръце
Аквариум направен със собствените си ръце

Оферта видите:

Аквариум направен със собствените си ръце
Как да си направим агнешко с ръцете си
Аквариум направен със собствените си ръце
Как се прави хартия от резервоара с ръцете си
Аквариум направен със собствените си ръце
Как да направим книга Rose
Аквариум направен със собствените си ръце
Как да си направим хартия лодка
Аквариум направен със собствените си ръце
Как да си направим играчка за Нова година
Аквариум направен със собствените си ръце
Как да направите красива картичка със собствените си ръце