Как да изрежете лицето от снимката - fotokto

Обикновено начинаещите фотографи заснети след вътрешната подсъзнание вдъхновение. Резултатът е "рязане" на рамка ръба на ръцете, краката, дрехи ръб. Много често, снимките във фонов режим може да се види на някого "отрязани" половин човек или някой крайник.Като се има предвид портрета, първото нещо, което се обърне внимание на човешкото око, а след това на емоцията изобразен на портрета, а след това по лицето. След това погледна към ръцете и лицето формира триъгълник. И тогава ние започваме да се разгледа общата позиция. Почти винаги, ако рамката има животни по тях, ние да насочим вниманието си, след като погледнете в очите на портрета. Ето защо е много важно да се правилно изрежете, в зависимост от това какъв вид впечатление искате да направите портрета.

Заснемането голям портрет на един човек, ние се опитваме да предадат своя вътрешен свят. , Трябва да се усети да се разбира - да общуват с човека, за да го разкрие, а след това трябва да натиснете бутона на затвора. Тази култура е може би най-отговорните от всички, защото по лицето може да се види и най-малките дефекти, кожни козметика, лицева асиметрия, умора. Важно е да не пропуснете някоя подробност, която заплашва да развали снимката. Фокусът не е върху точката ще бъде много видими, така че фокусът трябва винаги да бъде на очите - и двете очи трябва да са остри и носа.

2. главата и раменете. В рамките на главата и линията до ключицата.

Венецът от обрязаните по рамкиране изглежда зле и ненужно (това правило важи за всички описани по-долу). Оставянето само главата и раменете рамка, ние изразяваме отношението на човек към всичко. Следователно, трябва да изрежете, за да не загубят този израз. Фотография е необходимо на равнището на модела на очите.

3. главата и гръдния кош. В рамките на главата и линията под гръдния кош, някъде по средата на ребрата.

Това портрет не е толкова интимно като тези, описани в предходните два параграфа. Но не забравяйте за очите, както в миналото, че акцентът трябва да падне върху тях. Ако рамката се появи ръце, вниманието им се удвоява, така че те да не могат да бъдат отрязани. Така че не забравяйте да се обърне внимание на триъгълник, образуван от очите и ръцете.Най-често срещаната гледка, тъй като мъж колан може да се види във всички ситуации. Отново за рязане на ръце, лакти, и т.н. - не може да се почиства. Повече за линията на таза - не винаги благоприятно отражение на снимката, ако рамката е отрязана под линията. Ако това място е покрита с дрехи или работа с фотографии да се скрие, е допустимо, но всъщност това не е необходимо.

крака, появяващи се в рамките добавят към общата динамика на снимките. Но! Вие не можете да изрежете коленете - култура или по-висока или по-ниска (виж следващата точка.). Ръцете са протегнати към гърба на камерата или обратното, те ще бъдат изкривени, пропорционално на тялото. Помислете внимателно за позата и жестовете.

нивото на брадичката Снимка.

Още по-динамичен, отколкото в предходния параграф. С помощта на тази култура може да докаже, прави и криви линии на тялото. Ето модела на комуникация и зрителят е сменил окото към тялото. Попитайте модела, за да се обърнеш на корпуса, вдигат ръце и се огъват лактите, разкрачен и т.н.

Най-голямата грешка, когато снимате тази гледна точка, е включването на "Shirikov" на обектива. Т.е. когато няма размер на студиото и моделът не се вписва в рамката, че е необходимо да "премахне" модел увеличение. В този случай, пропорциите са силно изкривени. В снимате портрет в този случай е необходимо телефото ot50 мм.

В този случай, можете да покажете на целия характер на модела, както тя живее. Но не всеки е в състояние да покаже всичко от себе си в неговите жестове и пози. Една жена е по-добре да се сложи на токчета, така че краката ще изглеждат по-дълго. По принцип най-добре е да не се премахне обувки, в този случай, ако човек е облечен, разбира се, и ако тя отговаря на идеята за фотографа.

В този момент, той действа същото правило, както в предишния - не "Shirikov" само телеобектив.

Още няколко минути, за да бъдат наясно с рамкиране:

Ако блок има движение, е необходимо да се остави малко място за него. За да видите това също е вярно, винаги в Необходимо е да се оставят кухини в рамката на посоката на погледа, външния вид не трябва да се опре на ръба на рамката.

Не забравяйте, че има все повече и повече в близък план, различен от описания в първия параграф. Например, устните и носа на парче или просто очите. Този избор на състав ще ви помогне да не се създаде портрет, но за да се изразят обща представа - например, ако искате да покажете чувственост.

Не е "синя слива" тялото на ставите, пръстите на ръцете. Ако рамката се появява на четката, тя трябва да бъде видим за всички. Разбира се, много професионални фотографи използват такива методи и като цяло правят добри снимки. Но след ключовата дума "професионалист", ако не знаете как, не знам, не съм сигурен по-добре не, рискът трябва да бъде обосновано. Оскубани критиката, което ще има какво да каже.

И накрая, бих казал, че, разбира се, това не са всички култури строги правила, аз просто казах няколко от най-често срещаните техники. Разбира се, можете да оставите само в рамката краката, само на ръцете, само очите му. Всеки кадър е важно идея!

Тъй като хората се изрязват