Как да изберем кола, най-доброто радио кола

Както е посочено в известния филм: "Ние изграждаме на песента и да ни помогне на живо." Всъщност, това е музиката помага да се проясни скучен път на дълги пътувания или намаляване часа в задръствания. Car е незаменим устройство в отделението за пътници на всяка кола. Как да изберем кола, ще разберем по-нататък.Съвременните автомобили не могат да направят без музикална система. На новия автомобил в база пълен комплект радио с високоговорители. качество на системата зависи от нивото на колата. Коли и двете са ниска цена и "по-развити".

Как да направим правилния избор

Коли, че е по-добре
За да може правилно изберете добър автомобил, по-добре е да се обърне внимание на следните характеристики при закупуване на:

 • Размерите на корпуса.
 • Видът на звука носител.
 • свържете система.
 • Мощност радио.
 • Акустични данни.

Нека разгледаме тези характеристики по-подробно.

размери на тялото

Коли имат стандартни размери в рамките на Европейския DIN. В този случай има две измерения на устройството:

 1. DIN 1. ширина 180 mm, височина 50 мм.
 2. DIN 2. 180 мм, височина 100 мм.

Така, че би било по-добре да си купи готина кола заредена, отколкото да се харчат пари за допълнителен приемник със съмнително качество.

тип медии

По вид на аудио медии са радио:

 • CD-плейъри.
 • MP3-плеъри.
 • DVD-плейъри.
 • USB-плейъри.
 • Касетофони.

свързваща система

Connect система играе важна роля при избора на колата. Преди да изберете кола, трябва да се определи вида на връзката си. ISO - конектор обикновено се използва. Този конектор е проводник с една ръка, а другият изход за връзка с високоговорители.

Ако машината не се осигурява от изхода на такъв конектор, можете да закупите допълнително ISO - съединител и свържете кабелите. Има някои модели, които са свързани чрез запояване. Това не е много удобно, ако планирате в бъдеще да се промени системата.

Коли, че е по-добре

изходна мощност

Как да изберем радиото, че е имало силен и надежден? Обърнете внимание на изходна мощност. Той е:

 1. Ал. Тя ви позволява да слушате музика за дълго време.
 2. Макс. Тя е само важно, когато включите на силна музика.


Заслужава да се отбележи, толкова по-висока мощност на радио, толкова по-добре и по-високо качество ще звучи.

изравнител

Коли, че е по-добре
Еквалайзер за персонализиране на качеството на звука. Обикновено колата е настроен еквалайзер три-бандов, тя ви позволява да настроите всяка честота самостоятелно. Скъп автомобил, оборудван с еквалайзер седем група, но в такава система е достатъчно трудно да се разбере, така че е по-добре да бъде средната опция.

кола панел

Единичните панели са дизайн и комфорт при използване. В този случай, трябва да се помисли няколко прости съвета:

 • Малки бутони са неудобни, така че просто го изпробвате преди да купите натиснете всички бутони.
 • Осветяване на дисплей, яркост и цвят може да заслепяват през нощта. Закупуването радио, изберете модел с функцията за настройка на яркостта.
 • Подвижни панели се считат за най-безопасните. Най-скъпите модели могат да скрият предния капак, като се обърна навътре.
  Коли, че е по-добре

Някои шофьори предпочитат по време на пътуването, за да следя новините, така че е важна функция на тунер колата. Популярността на радиото непрекъснато се разраства, тъй като можете да слушате различни песни, прекъсва пет минути новини.

Всички радио с възможност за приемане стандартен диапазон VHF. Допълнителните функции значително да подобри качеството на звука, но разходите за тях е малко по-скъпо. Можете да превключите звука от стерео режим на моно режим, подобряване на качеството на сигнала в силна намеса.

Полезни съвети към шофьорите

Така че сте решили да си купите кола в колата си. С какво да започна? Основните характеристики, които обсъдихме сега за общите съвети и препоръки, които ще бъдат от полза за шофьорите:

 1. Ако имате нужда от пълно работно време четири говорителя, а след това изберете устройството, трябва да бъде под тях.
 2. При избора на мощна аудио система, която включва говорители, субуфер, допълнителни тонколони, залог върху качеството на звука. Радио трябва да се ориентират по тези данни.
 3. Решете за себе си изчисти сумата, която сте готови да похарчите за покупка.
 4. Ако не често пътувате с кола, подходящо говорители на пълно работно време. Допълнителните пари е по-добре похарчени за други аксесоари за автомобили.

Препоръчани производители

Всяка година нови радиостанции са налични модели с допълнителни функции и възможности. Лидерите са следните производители:

JVC устройства най-просто и ясно, за да работят, варира на разходите от 3 до 7 хиляди души. Рубли. Добро радио от японския производител поддържа нови формати, иновативни по отношение на обработка на сигнали.

Pioneer е известен с високото качество на звука на сравнително ниска цена. Такива записващи устройства са най-добрите сред своите конкуренти. Те разполагат с набор от вградени функции, включително да изравнят.

Alpine автомобил, подходящ за всеки вкус предпочитания и портмонета. Ако предпочитате скъпи и функционален модел, най-добре е да се избере този производител. Тя е най-вече подходяща думата "отличен" и "перфектен във всичко".

За да обобщим

За да изберете радиото в колата си - не е лесна задача, благодарение на изобилието от различни модели. Надяваме се, че тези съвети със сигурност ще ви помогне да направите правилния избор и да си купи радио с високо качество на звука, функционалност и надеждност. Разбира се, че ще ви издържи дълго време.

Какво да купя радиото, това е до вас. Само в този случай е на известната поговорка "Мярка седем пъти, нарязани веднъж." Ето защо, ние избираме само висококачествено оборудване. Желаем ви успех в избора и приятна музика в движение!

Още статии от категория Аксесоари