Как да изберем цвета на къщата

При сегашната Разнообразието от цветове може да боядисате къщата, в абсолютно всеки цвят по ваш избор. Но това е отговорен подход към този въпрос до ума, като се отстраняват емоции. В крайна сметка, за цялата си любов към лилаво или оранжево, вие едва ли ще живее в имение от дълго време, не го пребоядисан възможно най-скоро. В края на краищата, цветът на къщата ще се отрази не само вас, но и на своите съседи, а понякога и цялата къща климат. Но да се върнем към най-популярните въпроси и да ви помогне да намерите правилния цвят за вашата градина.


Исторически и климатични това се е случило, че в различни градове, ще намерите различни традиционни къщи. И ако в централната част на България са предимно дървени колиби, в горещата пустиня пясъка живели в къщи. Помислете за характеристиките на вашия район. Също така си представите как ще изглежда сградата, като по различно време на годината: Белият дом ще се слее напълно със сняг, зелена маска от листата през лятото.

С една дума, избор на цвят, за да добавите към комплекс уравнение: климат, география, размер на дома, облицовъчни материали, наличието на структурни елементи на фасадите и дори съседите.

Цветовете може да бъде трудна наука. За да започнете, представете си, различни видове цветови схеми:

ахроматично (безцветно:
черно, бяло, сиво)

едноцветен (един цвят в нюанси на един и същи цвят),

контраст (с различни комбинации от контрастни цветове)nyuansnuyu (диапазон от три съседи цветовете на колелото на цветовете).

Вторият етап стил вот на повечето сгради - ясно е, че лог къща пита кафяви и дървесни цветя и облицовани с естествен камък не изисква живопис. На трето място, изберете не един, а най-малко две или три цвята, но не повече от 4-1 основна и три допълнителни.

Ако къщата не малки елементи и сложни форми е - можете да вземете най-наситени цветове, ако дизайнът е пълна с подробности - вземете светли нюанси. Както и при избора на цвета на дрехите, имайте предвид, че бялата "пълен" дома си, и акцентира върху тъмната сянка.

Фасадата е най-добре разделена на три зони: самите стени, ръбове и ъгли, прозорци и врати. Изглежда добре у дома, където всяка група има свой собствен цвят, но в рамките на една и съща база цвят или конвенционални комбинации, например, бяло.

И какво да правим с покрива? Сега е възможно да се вдигне на покрива на почти всеки дом. Например, Нюанс Гама "Ондулин" се състои от само четири възможности, но те са толкова гъвкави, че те напълно може да се комбинира с почти всеки цвят на къщата. Използвайте няколко цвята в същото време няма да всички, и с право, покривът изглежда най-добре райета версия.

Зеленият покрив ще се проведе на светло жълто, бяло или сиво цвета на фасадата

Браун покрив - добър вариант за жълто, сметана и бежово фасада

Черен покрив комбинира с бяло, синьо, сиво и зелено фасада

Red вариант прикритие "сприятеляват" с кафяво и сиво фасада на къща

Представете си всички компоненти на външната повърхност на Вашия селска къща: сутерен, покривът, стените, декоративни елементи. По съвет на дизайнери стени трябва да бъде нещо средно наситеността на цветовете между основата и покрива: тъмна шапка, олекотен покрив и фасада междинен сянка.

Различните елементи, които се открояват на сградата, най-добре е да се направи възможно най-много светлина. Между другото, рамки на врати и прозорци е по-добре да се боя в един цвят, както и на цялата поредица от други части на къщата: канализация, тръби, гаражни врати и други неща.