Как да донесе на децата на уважение към родителите

Наскоро гледах една сцена в обществения транспорт. Мама 35-38 години говори с дъщеря си, тийнейджър. По-точно, това е нещо, което се опита да се говори, но това е в отговор от страна на родната krovinushku получил само дразнене и много неприятни атаки."Да, вие все още се каже, че това ще се сложи и ще отида с него!". "О, щях да се поколеба." "Да, достатъчно вече на мозъка ми капе!"


Уважавайте същото безопасността

Честно казано, когато слушах тази ученичка, обиди на майка ми, аз исках да се намеси на няколко пъти в разговора и да го постави на мястото си. Едва сдържа. И все пак, това е грешната нагласа, и нищо не ми намеса няма да се промени. Такива неща, които се образуват през годините - за момента те не са верни.

Тук често се говори за любовта между родители и деца, но ми се струва, най-малко важна част от нашите семейни отношения е взаимното уважение.

Това беше от уважение към родителите на детето не ще позволят твърде несериозна работа, не се скара и не получи неприятен, дори и да не е съгласен с мнението си, не се злепостави пред непознати, и най-важното - не боли от техните думи и поведение.

В семейство, където всички са един към друг с уважение, да се чувствате комфортно и безопасно. За това семейство наистина може да се каже "моят дом - моята крепост".

От друга страна, няма отношение - и виси във въздуха като някаква заплаха. Всеки трябва да бъде нащрек, за да бъде в състояние да "адекватно" реагира в случай на нова атака.

А какво да кажем любов?

Може ли един човек, влюбен, но не се спазват? Парадоксално е, че това се случи, и то все повече се превръща функция на нашето време.

Дъщери и син са в един миг да те прегърна и да те целуна и каза: как ви харесва, и това, което са добри мама. И в следващия момент - щракване, за да се обадите или просто подигравка говори непочтително за вашите мнения или принципи.

Мисля, че такава любов също е голям въпросителен знак. Той е влюбен в признаци на егоизъм и консуматорството. Добър любов, когато се отдадете на всичко и във всичко с вас се съгласят. Ами струва на някой от родителите да се направи една точка - и това, изглежда, любовта се крие зад стената.

"Виновни телевизия!"

Някой може да каже: как не уважава, когато всичко наоколо - и по телевизията и в интернет - много истории и филми, където децата - umnyashki, и мама и татко - глупаци? Тези родители са станали уважавани?

Не мога напълно съгласен с това. Знам, че някои прекрасни семейства, където има телевизор и компютър с връзка към глобалната мрежа, но децата са много уважават родителите си. И медиите не могат да ги развалят.

Така че, след това, не можем да обвиняваме всичко на "корумпиране на влияние"?

Какво е уважение към родителите


"Но ние не ги научим лошо!"

Думи, думи, думи ... Погледнете колко често и ние имаме какво да кажем на нашите деца. Учим, чете морал "образоват" - и се надявам, че рано или късно ще доведе до резултати. Точно затова резултатите все още не?

Наскоро, работата трябваше да прочета нещо от учебник по педагогика. Той се спря на една фраза и си помислих за дълго време: 90% от информацията се усвоява в дейността, а не чрез устна справка.Що се отнася до уроците на това, означава, че докато студентът не се научите как да решаване на пъзели в бележника си, обяснения не на учителя, как да ги решим, тя няма да ви помогне.

А що се отнася до семейството, това означава, че можем поне от сутрин до вечер, за да говоря с гръмки фрази за уважение, но ако те самите няма да направи това, а след това нашите деца няма да го научат.

Както винаги, само личният пример

Да, оказва се, че сме отново дойде в много отдавна знаем истината: да дават пример, а децата го последваха.

Когато се върне у дома от работа и гневно казва как ни са ощетени, детето го чува и се учи да уважаваме началници.

Ако се излезе от магазина и възмутен, тъй като ние отново бодикит, детето се научава да не се спазват на продавачите.

Ако сме в автобуса и ни избута, когато едно дете нещастен Бърч или кълна се, нашето дете получава още един урок на неуважение.

Ако едно дете се прибира от училище и започва да се оплакват от своя учител, и ние го и се съгласява подкрепят "Да, те са тези учители" - това ли да научим детето да не ги уважават само училище учител, но и себе си.

Ние можем да се научим да прощаваме и уважение

Но вие можете да мисли, да чувства и да говори по съвсем различен начин. Можете свои думи показва, че ние прощаваме на другите техните грешки или недостатъци, като по този начин демонстрира уважение към тях.

Излязох в подножието - усмихва и да кажа в отговор: "Да, това е добре! В такава тълпа, че е трудно да не дойде! "

Масаж комплекти в магазина, и сте забелязали - с усмивка и без превъзходство нежно казват: "О, съжалявам, със старите тежести трябва да работят! В крайна сметка, никой не може да помогне на някой и да даде кратко тегло. "

И за учителя обясните на детето: "Защо, нали знаеш как е трудно да бъдат контролирани с всички вас! Тя вече е направено, че се е съгласил да работи с вас. Ако аз бях на нейно място за дълго време, за да ви, мокасини, избягали! "

Какво е уважение към родителите


"Смятате ли, ме уважават?"

И за последен. Ако искаме да бъдем абсолютно откровен, всеки един от нас с чиста съвест да кажа, че никога не прави неща, без да каже и дума, която показа неуважение за нашите деца?

"Ти си винаги, мързелив (тъпак, кръшкач, klutz) всички разпръснати (счупен, увреждане), и след това да отида Отнемете (го оправя, купуват нов) вас!" "Да, когато е само на ръцете си растат?" "Е, да, където Ами с ума си, за да получите добри оценки? "

Така че ние се бумеранг, който бе хвърлен във въздуха. Нашата липса на уважение към децата - тяхната липса на уважение към нас.

Мисля, че много от нас имат какво да си помисля и какво се е променило в отношенията си с децата си, с другите, дори и в неговото отношение към този свят. Тогава децата ще ни и други възрастни да спазват.

Да, търпението е добродетел, която е почти prlopala в един голям град.
Необходимо е да бъдете търпеливи, толерантни и дори по-добре, а след това да се научим да уважаваме и ние ще трябва за това отношение. И за образованието на децата, уважение, тези лоши думи, които казват - аз знам един човек, който по устните, за цигара, за да обгори майка му, когато е бил непълнолетен свети Така че той е голям човек, и ако майка ми все още не се пуши и лети по първата покана към него. И няма да позволя някой да каже лоша дума за него.

Спомних си за тази тема история-притча. Кой го намерих:

Защо, когато хората се карат, те викат?

След като учител попита студентите си:
- Защо, когато хората се карат, те викат?
- Защото губи хладнокръвие, - каза един.
- Но защо викаш, когато другият човек е близо до вас - uchitel.- не може да бъде помолен да говори с него спокойно? Защо плачеш, когато сте ядосани?
Учениците, предлагани отговорите им, но никой от тях не приемат учителя. В крайна сметка, той обясни:
Когато хората са недоволни един от друг и се карат, сърцата им се отдалечават. С цел да се покрие разстоянието и чуят един друг, те трябва да викат. Колкото по-силно те се сърди, вика по-силен.
- И какво се случва, когато хората се влюбват? Те не плача, а напротив, да говори тихо. Тъй като сърцата им са много близо, а разстоянието между тях е много малък. И когато се влюби в още по случващото се - продължи uchitel.- не говори, но само шепнешком и да стане още по-близо в тяхната любов.
В крайна сметка става още шепне те не се нуждаят. Те просто се споглеждат и да разберат всичко, без думи.
Това се случва, когато следващите две любящи хора.
Така че, когато един спор, не позволявайте вашите сърца се разделят в, не казвам думи, които допълнително увеличава разстоянието между вас. Тъй като това може да дойде ден, когато разстоянието става толкова голяма, че няма да намерите пътя обратно.

Да, това е вярно ... Мъжът със света в сърцето му няма да бъде толкова остро реагира на някой друг думи. Но, за съжаление, като не е достатъчно. Както пише в темата "Живей бавно" - ние сме в бързаме, всички дърпането е достатъчно, нервен. Това разбива на другите.