Японски грижи камелия у дома, отзиви, снимки - популярен върху здравето

Много луксозни цветя растат във всички краища на света, успешно култивирани любителски и професионални производители на первазите на българските апартамента. В действителност, с правилното желание може да нарасне дори доста капризно растение, което изисква специални условия на растеж. Точно навреме за такива култури включва камелия - прекрасна цвете, като роза. Нека да видим, какво японската камелия малко по-подробно, за домашна грижа тя се нуждае, дай реални признания производителите на такива машини, съоръжения и цвете снимка.Camellias цъфтят през зимата, както и техните прекрасни цветове привличат окото. Но такова растение да нарасне с Няма лесен начин. Въпреки, притежаващи тайни на неговото отглеждане, че е възможно да се постигне отличен растеж и развитие, както и годишна цъфтежа. Главната особеност на камелия - необходимостта от по-студена зима. Тези култури са в състояние да живеят в условия на висока температура нагрява пространство.

На снимката японската камелия


Характеристики на камелия грижи у дома

изисквания за осветление

Камелия - това е много лек обичащи култура. В недостиг на светлина, те не могат да растат нормално и разцвет, и много да губи в украсата. Японски камелия е от решаващо значение pritenyat от пряка лъчи на слънцето, че листата им не са засегнати от изгаряния.

температура функции

Както казахме, в отопляваните помещения у дома японската камелия растат просто не могат. Тези домашни любимци виреят върху остъклени и изолирани балкона, където температурата през зимата не се повишава над дванадесет градуса. Изключително важно е, че параметрите на термометъра не е намален под десет градуса.

Що се отнася до съдържанието на такъв домашен любимец през лятото, а след това на този етап от живота са активно камелия цветни пъпки. По това време на годината, те са най-добре се съхранява при температура от двадесет - двадесет и пет градуса, а по време на зреенето на пъпки - в рамките на петнадесет градуса.

Читателите "популярно за здраве", които живеят в дома си, растат камелии ще бъде малко по-лесно. Тези растения могат да растат добре в саксии, поставени в градината или двора. в студените зимни месеци, те трябва да се поставят само в прохладната зимна градина, можете да поставите едно цвете в оранжерия или на остъклена веранда.Camellias виреят в райони с доста влажен въздух. За подобряване на такъв индекс може да се използва овлажнител - достъпно уред. Тези растения също ще бъдат полезни и за пръскане, но по време на периода на цъфтеж, за да ги държи, не е необходимо, тъй като водата може да навреди на цветята.

Изисквания към поливане

В горещия сезон цвете Care включва изобилие поливане. Когато се охлади зимата хидратацията да бъдат по-рядко. Тя трябва да се съсредоточи върху почвените характеристики. Тя не трябва да изсъхне или да стане прекалено влажна. Ако изберете правилния субстрат за отглеждане на своята отпуснатост да се избегне ненужно забавяне на вода в тенджера. По време на поливане не е необходимо да се приложи вар вода, камелия изключително подходящ мека вода при стайна температура. Отличен избор ще бъде дъжд или стопи вода, или вода, която се застъпва за три дни.

Камелия не е много подобен на другите растения къща - тя не трябва да бъдат трансплантирани през пролетта, тъй като по това време тя се свива много активен период на растеж. Най-добрият период за обработка на домашни любимци в малко по-голям капацитет - зима. В този случай, трябва да се пресаждат цъфтят. Тези процедури се извършват доста рядко - веднъж на няколко години. Наложително е, че по време на разсаждане кореновата шийка е на същото ниво със земята.

Що се отнася до почвата, оптимална за камелии, а след това трябва да бъде сравнително хлабав с киселинността на индекс 4,5-5,5rN (за това как и азалии). Земеделските производители могат да закупят микс за азалии или да подготвят почвата за своя чрез свързване на двете части на лист и иглолистни почвата, перлит и торф и една част пясък. Също така в тази смес може да се добави малко кора от иглолистни дървета.

В този случай, ако много от камелия формира пъпки трябва да се остави на върха на всеки стреля не повече от един или два от най-силните пъпки. Останалото е да бъдат премахнати. Цветя в този случай ще бъдат много по-големи. И с много пъпки в растенията може просто няма достатъчно сили върху развитието на всички от тях, тъй като на това, което пъпките просто падат, и цъфтежа не се случват.

С развитието на пъпки е много важно да се поддържа достатъчен камелия влажността на почвата - почвата трябва да е нито прекалено суха, нито става влажна.

Преглед на цветове

Много български граждани успешно отглеждат у дома цветя и камелия са готови да споделят опита си с други по-малко сложни производители. Така че, Наталия Семенова Москва притежава няколко такива прекрасни храсти. Въпреки това, тя е изправена пред проблема за появата на черни листа на камелии. Оказа се, че това явление - резултат от твърдата вода за напояване. Той й помогна да се справи с поливане само преварена вода и защитава.

Олга от района на Нижни Новгород придоби камелия на етапа на цъфтежа, но растението бързо изхвърлени неотворени пъпки. С течение на времето, много цветни пъпки формира отново, и те не се отварят до следващата пролет. Но подходящи грижи и премахването на пъпките цъфнали камелия помогна да направи истинско луксозно. Така че прочетете ревютата на японската камелия полезно, тъй като може да се научи много.

Катрин за популярно за здравето (www.rasteniya-lecarstvennie.ru)