Jaga - Jaga смисъл на думата в речника на българския език

(. SK) вещество; името на "сестрата на света", определянето на силите, които пострадаха Кришна и брат му Баларама в утробата на Деваки, майка им. Едно от имената на Сарасвати и Дурга.(SK). В утробата на света; пространство.

(Санскрит владетел на света.) - в индуистката митология, един от най-imenKrishny, местното божество на Бенгалия.

(Sk.). Литература "Властелинът на света", заглавието на Вишну. Голяма снимка на колесницата си, често се произнася и лимец Dzhagernath. Това идол на Вишну-Кришна. Пури, в близост до град Куттак в Ориса, е основен център на поклонение към него и два пъти в годината безброй поклонници участват в празненствата Shnana Yatra и Рат Yatra. По време на първото изображение се измива, а през втората - пуснати на колесница между идолите на Баларама, брат му, и Subhadra, сестра на Кришна, и тази огромна колесница извади поддръжници като щастието да бъде премазан до смърт от него.Георги (1925 стр.) - български писател. Драма "" И утре budetden "" (1962) "," прокурор "" (1965) "," Little тази земя "(1974) posvyaschenykritike социалната атмосфера на епохата на култа към личността, sovremennymnravstvennym конфликти. Поезия.

(Чагатай) (- 1242) - най-монголски хан, вторият син на Чингис Хан, член на повечето от неговите кампании.

наследствен времето на рода mongolskihhanov Jagatai. Той се изправи от монголската империя през 1224 и vklyuchalsredneaziatskie земя (Maverannahr, Semirechye) и Каши. До средата. 14 v.raspalsya редица вещи.

Можете да публикувате линк към тази страница в своя блог: