Изборът на цветове за фасадата на къщата

Как да изберете цвят за дома

За да се направи къща блясък и зарадва окото, което води до възхищението това, вие трябва да използвате няколко правила, в какъв цвят е най-добре да се боя от външната страна на къщата.Какво да се вземат предвид при избора на цвета на фасадата

На първо място, че избрахте какъв цвят да рисува къщата отвън, трябва да се обърне внимание на околната среда. Например, в планинските райони предпочитание се дава на светлокафяво и бежови нюанси, те могат да бъдат комбинирани с тъмните архитектурни елементи на светъл фон. Ако къщата е погребан в зелените площи и цветове, а след това се прилага ярки и наситени цветове. Важно е, че къщата е в хармония с околната среда, но не го дублира. Тя трябва да бъде изразителен и не се изгуби в общия фон (така, например, не е препоръчително да нарисува къща зелено, ако той е заобиколен от иглолистни гори).

Как да изберете цвят за дома

Изборът на цветове за боядисване къща

Стилен решение при избора на почти всеки цвят - основите могат да станат орнаменти по външната украса на къщи, те ще дадат особен чар, местен вкус и оригиналност на структурата.

Особено ефективно ще изглежда контрастен цвят избор на отделните декоративни елементи по фасадата. Те включват стрехи, прозорци и софити, врати, улуци, покриви. Къщата никога няма да бъде скучен, скучен и безинтересен, ако тя не е оцветен и монотонно. Често това е в детайлите се крие очарованието и усъвършенстване на структурата.

В продължение на много архитектурни стилове, използвани в конструкцията на къщата, има цветове, които традиционно се използват за техните фасади. Например, ако структурата е построен във викториански стил, докато избирате какъв цвят да рисува къщата отвън, по-добри снимки при гледане с проби от такъв посока. Тук веднага привлече вниманието на сочни екстериорни цвята, шарени плочки и първоначално изолирани бели детайли около прозорците и вратите.

Естетични ограничения за регистрация се отнасят до сградите, разположени в историческия център и стария квартал на града, това може да се види от това, боядисване на стените на къщата извън снимката. В този случай, на външния вид на фасадата трябва да отговаря другата страна на улицата и да се интегрират хармонично в цялостния екстериор, подчертават местния вкус и традиции.

Задължително комбинация от "стена фасада - на покрива"

Цветни решения могат да бъдат много, но човек никога не трябва да забравяме, че цветът за боядисване на външните стени на мазилка трябва да бъде в хармония с покрива. Избрани цветове да се допълват взаимно благоприятно, като набляга изразителен задачи.

Как да изберете цвят за дома

Съчетанието на цветовете у дома с околния терен

Сред положителните комбинации включват:

 • мек жълто - ярко червено;
 • канарче - сочен сиво;
 • крем или бледожълто "студен" гама - наситен тъмносин.


Най-популярните екстериорни цветове

Въпреки широката гама от екстериорни бои, водещи тонове, не са толкова много. Сред безспорен лидер говори жълта гама, неговите представители, произведени огромно количество, например: пясък, сметана, ванилия, лимон, канарче. На втора позиция е заета от бели и нюанси: слонова кост, blanshevy, платина, мляко.

Как да изберете цвят за дома

Популярни цвят живопис у дома

Изборът на други цветове в зависимост от собствения си вкус и стил на къщата, ако тя не се отнася до прякото прилагане на материала (естествено дърво, червена тухла), което е добре в естествената си форма.

Изборът на подходящ състав багрило

След като по цветовата схема, е необходимо да се обърне внимание на един важен съвет за избора на боя. Тя казва, че в допълнение към съответния цвят, независимо от това дали имате нужда от него за покриване на мазилката или лигавицата, боя за външна употреба трябва да се закупи само с спецификация, "фронт". Съставът включва компоненти, които го правят устойчив на температура, утаяване, слънчева светлина. Тя не избледняват, не се отмива и дълго запазва външния вид.

Как да изберете цвят за дома

Изборът на боя за фасадата на къщата

Най-популярни са акрилни композиции, те са подходящи за всякакви повърхности (те са взети и когато необходимостта от пяна боя за външна употреба, но не забравяйте, чийто капак е с тънък слой мазилка). Акрил, силикон и вар също в цената, те са различни и разнообразни палитра от ярки, отлични качествени имоти. обичайните маслени бои за външно дърво все още се прилагат, но те са активно променя силиконови състави, характеризиращи се с хидрофобен (не абсорбира вода и в резултат на това протича по повърхността). При условие, за силикат фасада, поликристален силиций и др.

Ще се интересуват от статията:

Как да изберете цвят за дома
Как да монтирате на стената и боята на външната блок къщата
Как да изберете цвят за дома
Как може в ножницата дома от бар навън - вариант с дъга
Как да изберете цвят за дома
Какво друго може ножницата къщата отвън с изключение на сайдинг
Как да изберете цвят за дома
Какво боя и какъв цвят да рисува от външната страна на дървена къща
Как да изберете цвят за дома
Какво е най-добрата боя за боядисване на дървена къща от външната страна
Как да изберете цвят за дома
Най-добрият обшивка дървена къща извън - мнения и опции

 • Как да изберете цвят за дома

Блажна боя върху дърво - един кв. М на потреблението, как се рисува, колко сухо

 • Как да изберете цвят за дома

  Как да се инсталира в баня пластмасови панели

 • Как да изберете цвят за дома

  обшивка на процесите вътре в банята - практически съвети и мнения

 • Как да изберете цвят за дома

  Довършителни баня в собствените си ръце, цени, коментари, съвети

 • Как да изберете цвят за дома

  Стенно покритие от фурнир стенни панели - препоръки