Грижа камелия у дома, трансплантация, болести

Японски камелия в домашни условия
Сред многото стайни растения камелия са необичайно декоративни и елегантни цветове. А освен това, тя изглежда цвете в интериора е много впечатляващо, не е капризна и не дребнав. Достатъчно, за да се осигури растат в дома камелия минимални грижи, и тя ще ви зарадва със своите прекрасни цъфтеж.Описание на завод

Японски камелия в домашни условия
Camellia, представител на семейство чай, е вечнозелен храст с ярки цветове. Отличителна черта на това се счита за плътна зеленина, с лъскава повърхност.

За дълго време, камелия, дойде при нас от Япония, той е един от най-популярните стайни растения. Camellia правилно да се разглежда като модел на съвършенство, тъй като тя е с елегантен форма на цветя, боядисани в много нюанси, които хармонично се допълва тучни зелени листа, което може да се види на снимката. Не е изненадващо, че второто име на цвете - японски рози

За да растат в дома на такъв храст може да достигне височина от около 1,5-2 метра. И това по всяко време на годината, това растение се зарадва с красивите си цъфтеж, трябва да се създаде най-удобните условия за това.

Как да се грижим за отглеждане в дома камелия?

Има някои основни изисквания, които се препоръчват да се извърши, за да расте в къща, апартамент или на верандата на Камелия е добре развита, процъфтява, и това не е податлив на болести. И започнете да търсите след това цвете е необходимо за правилното избор на място в къщата при отглеждането му.

Местоположение и светлината

Японски камелия в домашни условия
Великолепната камелия се отнася за леки обичащ растенията. Съдържа цвете на перваза на прозореца се препоръчва източните и западните прозорци, където много разпръснати и отблясъци. Но през лятото, както и от пряка слънчева светлина, храст трябва да pritenyat.

За да се увенчае формация у дома се извършва равномерно, цвете трябва периодично да се завърта около оста. Въпреки това, да се извърши, са необходими такива процедури само в периода на почивка. Ако наруши камелия в етапа на образуване на пъпки, тя не може да цъфти изобщо, хвърляне всички пъпки.

Японски камелия в домашни условия
Японска роза, камелия, обича редовно поливане с равномерно разпределение на влага в основата. Overhumidification цвете носи лош, така че излишната вода от шахтата по-добре се налива вода и растението - най-малко най-горния слой на почвата изсъхне. За поливане на растенията е по-добре да се използва мека вода.През лятото (тя съвпада с етапа на полагане на цветни пъпки) поливането е по-добре да се ограничи. В този случай, добавете спрей два пъти дневно, също така с помощта на мека вода. трябва да се осигури компетентна грижа по отношение на поливане камелия през зимата. Японска роза трябва да се полива по-рядко, отколкото обикновено, за да се избегне загниване на корените.

температурни условия

Японски камелия в домашни условия
Не по-малко важен момент, който трябва да включва грижи, е създаването на оптимална температура. Още повече, че това цвете не е топлина, любов растения. И това се препоръчва да се създаде индивидуално регулиране на температурата за всеки сезон:

  • През лятото трябва да се четат от 20 до + 25 градуса;
  • (Етап образуване пъпка) пружина - A + 13- + 17 градуса;
  • зимата - най-добрия ще бъде термометъра на + 5 + 8 ° С

В есенния период, като правило, глоба камея "зимува". И това с идването на пролетта, че е в състояние да даде нови издънки, е необходимо да се поддържа в помещенията, където расте едно цвете, температура около + 15 + 16 градуса. И също така не забравяйте да се ограничи поливане, както вече споменахме.

Camellia трябва превръзка само в периода на активен растеж. Използването на такъв тор в японската роза дома органични и минерални торове.

Както беше отбелязано от някои производители, цвете се повлиява добре от торове под формата на тор пиле в ниски концентрации. трябва да спре преди началото на образуването фаза на подхранване пъпки.

Как и кога да се пресаждат цветя

Японски камелия в домашни условия
Грижа камелия расте по отношение на вътрешни помещения, заобикаля и процеса на пренос. Особено сложна трансплантация е различен, но има някои нюанси.

Трансплантации ще трябва да се подготви нов кораб и подходящ терен.

Като субстрат подходящ разреден окислява почвата хумус а. Тя се излива в тенджерата след дъното на дренажен слой се полага. Подходящ за отглеждане на камелии в дома се смята за един обикновен почва за засаждане азалии.

При пресаждането твърде дълбоко в земята, за да запечата на завода не е необходимо. Достатъчно е да се поставят на кореновата система на цвете на едно ниво със земята (вж. Снимка). Трансплантации необходимо камелия, ако растението е нараснал значително и текущата пота е значително по-малък. Ако почвата с висока киселинност, не е подходящ за отглеждане в нейните камелии, и като резултат - цвете листа започва да пожълтяват и окапват дори. В такива случаи се препоръчва също да трансплантация.

Как да се разпространяват на цвете култура?

Японски камелия в домашни условия
Размножава камелия един от начините:

При първия метод на размножаване цъфтежа етап може да се очаква не по-рано от 5-6 години. И в същото време, грижи трябва да бъдат по-внимателни. Ето защо, този метод е по-малко популярна за разлика от второто.

Възможни проблеми при отглеждане на

Японски камелия в домашни условия
Camellia, което расте в дома може да бъде изложено на различни заболявания. Често причините за заболяването става неадекватен грижи.

Други заболявания, които могат да навредят на завода включват:

Но си струва да припомним, че Камелия се отнася до отровни растения. Ето защо, всички процедури за грижа, трансплантации и резитба камелия в домашни условия трябва да се извършва с помощта на ръкавици.

Сподели с приятели: