Дървената етаж в частна къща със собствените си ръце как да се направи дюшеме

Как да дървени подове в къщата

Днес, естествени материали са на върха на популярността. Специално място е заето от едно дърво, което е екологично чисти строителни елементи и е идеален за декоративни подове. Много често можете да намерите дюшеме в страната. Въпреки факта, че полагането на пода - ключов момент в изграждането и ремонта на специализирани услуги могат да се премахнат и да направи етаж в частна къща със собствените си ръце. Но за това е необходимо да се максимални усилия и внимание. Сексът е трябвало да бъде надежден, силен и издръжлив, така че си струва да се вземат на сериозно изучаване на паркет технология.правила за сглобяване

Как да дървени подове в къщата
Торта на дървени подови греди. Подчертава: пара и хидроизолация, изолация и вентилация междина

Обикновено това на специални изисквания за подови, като тази част на стаята, в частен дом е изложен на най-голямото изпитание. Механичен стрес, излагане на химикали и висока абразия - причини, които водят до спазват редица правила:

 1. Определено ниво на влажност. Тя трябва да бъде около 12%. От тази цифра ще зависи от продължителността на дървения под. Чрез спазване на нормите за влажност може да се избегне деформация на дърво.
 2. Липсата на външни дефекти. Преди да си купите материал за дюшеме внимателно да го инспектира. Не трябва да има пукнатини, чипс и други дефекти. В противен случай, рано или късно трябва да се ремонтира или да промени изцяло дефектните дъските.
 3. Задължително лечение на консерванти за дърво и забавители на горенето. Това ще удължи живота на дървени материали и увеличаване на тяхната устойчивост на огън.
 4. Високо качество на дървесината. Да не се скъпя за дървени подове в частния дом и най-доброто, за да изберете твърд иглолистна дървесина, като бор, ела, кедър, лиственица и др. Въпреки, че най-силният се считат за пепел и дъб.

Ако говорим за най-подходящото време за монтаж на дървен под, това е края на отоплителния сезон. През този период, може да се наблюдава оптимална влажност и вероятност на абсорбция на голямо количество дървесина влага е минимална. Но ако дюшемето все още трябва да бъдат инсталирани през лятото, че си струва да podgadat когато на улицата е сухо и слънчево в продължение на поне две седмици.

Как да дървени подове в къщата
Изграждане на дървения под

За декориране етажа в къщата, можете да използвате следните материали:

 • Дъски ненарязващи;
 • Plate единица (шперплат, частици и др ..);
 • Бюлетин на лепило дървен материал;
 • Намачкани борда.

Първите два варианта са идеални за грубия дървен под. В този случай има допълнително осигурен етаж довършителни манто. Но дърветата лепило и сгънати борда може да се използва като завърши строителството. Довършителни настилка обикновено впоследствие лакирани или боядисани. В идеалния случай, ако на борда е твърда по ширината на стаята.

Подготвителната работа преди полагане

Тъй като няма конкретни указания на съответните характеристики на помещенията и полагане методи работи най-добре, когато най-добрият вариант, който е подходящ за всякакви условия, дори и на места с висока влажност.В този ден, най-печеливша опция е дървен под в частна къща на пясъчно-циментов или циментов под. Такава етаж може да действа като твърда основа или хидроизолация. Но основната точка все още ще бъде на земята план. За да може да се регулира потокът на строителни материали, почва и набива. И на уплътнена почва да попълните пясъка или повече 20 мм. Пясък е поставен на върха на хидроизолация, в който може да действа като целофан или покривни усеща.

Как да дървени подове в къщата
Шофиране устройство съгласно дървени подови греди на земята (с вдигане почви)

Методи за полагане на дюшеме

Монтирането на дюшеме може да започне само след като трупът на колоните на устройството и гредите ще бъде напълно готов. В бара подредени слой от покривен материал, който осигурява добра хидроизолация. На снимачната площадка на хидроизолационния слой лъч, както и за допълнителна здравина на греди фиксиран периода. Е, когато ширината на стаята на дължината на лага, но ако трябва да се свържете на греди, по-добре е да поставите стави са били прави на опорните стълбове, и те се държат заедно с помощта на винтове.

дюшеме Устройството е едновременно единични и двойни. Единична настилка не е много издръжлив, и обикновено се поставя в летни вили. Такава етаж трансфери лоши метеорологични колебания и не е предназначен за целогодишна експлоатация. За зимата може да се чувстват комфортно, се препоръчва да се изгради едно двойно изолиран етажа. За това отнема много време и от желания продукт. Но допълнителните усилия, си струва, тъй като те се увеличи силата и надеждността. За този списък работи, извършвани в последователност:

 1. Задаване на трупи;
 2. Поставете помежду водоустойчив шперплат, и определя на върха на нагревателя;
 3. Поставете трупите на груб етаж база.
Как да дървени подове в къщата
Pie двойна дъска етаж

За да се създаде подходяща борда долен под ниски степени на дебелина 15-50 мм. Тези съвети са внимателно обработени, се коригират, един до друг. След това готовата дъските на винтовете са прикрепени към гредите.

Табла са подредени в 15-20 мм от стената. Това улеснява вентилация и предотвратяване на пода от подуване по време на сезонната деформация дърво. Хидроизолация, като се използва филм от 200 микрона дебелина полиетилен, и допълнителна изолация - полиетиленова пяна. Филмът е поставен припокриващи ръбове са залепени заедно с тиксо. На стената е необходимо да се направи припокриването на 20 см и остана на лента. След това се поберат на довършителни етаж и горното покритие.

За завършен етаж обшивки прилага шперплат листове или масив. Шперплат се поставя на върха на изолационния слой и фиксиран към винтовете.

Massive борда има привлекателен външен вид, че е подходящо да стека, а освен това, той е лесен за работа. Предимството на покритие на масива се крие във факта, че лак етаж или боята може да се прилага и по този начин да се освободи от допълнителните разходи за довършителни материали. Massive борда се произвежда в две версии: стандартна и украса. Разликата между метода на монтаж. Украса инсталира много по-лесно. Въпреки това, преди да го инсталирате трябва да се намира в стаята в продължение на три дни.

Как се поставя редица свои ръце?

Как да дървени подове в къщата
Massive борда поставен върху шперплат листа. Основата може да служи като бетонен под и дървен под лъча
 • Необходимо е да се измери 15 мм от стената, за да се създаде вентилация празнина за случая на сезонни щам.
 • Завършени подови дъски трябва да се определят така, че да се поставя над пода на дъски. Първият ред на трън сложи на стената и закрепени с винтове. Необходимо е да затегнете винтовете, за да са близо до стената бяха затворени цокъл. От втората винтовете завинтени в ъгъла на страничния канал 45 °.
 • Разликата между борда и стената е поставена дървена подложка. Ако големината на помещението повече от дължината на платки, на стела "vrazbezhku". Това ще направи на пода по-трайни.
 • На втория и следващите редове на дъски подредени трън в жлеба на предходния ред, запечатан с помощта на чук на винтовете и закрепване на другата страна на жлеба. Ако искате дървени подове сервират толкова дълго, колкото е възможно, е необходимо да се подредят на борда, така че годишните пръстени са поставени един срещу друг.

Паркет дъска "vrazbezhku". Както готовия под може да се използва масивен паркет борда. В действителност тя е една и съща от масивно дърво украса, само по-кратък. инсталация му е малко по-различно:

 1. Тя може да бъде фиксирана на винтовете само от острието.
 2. Монтаж само "vrazbezhku".
 3. Ако основата е направена от шперплат, първата плочка за подова настилка по-добре лепило и след това допълнително се фиксира с винтове.
 4. Ако сложите на борда по диагонала, стаята ще бъде визуално изглежда по-голям.

Допълнително съдържание:

Изборът на подови дъски - дебелина, дървесни видове и как да се