Други често срещани въпроси - отговори на често задавани въпроси - denwer

1. Общи въпроси

1.1. Какво е това всичко е на път?

Това е - един комплекс, проектиран за лесно отстраняване на грешки скриптове без да излизате от Интернет. Денвър включва някои от най-популярните сървъри на трети страни, работещи на Windows. Можете да разработване и тестване на обекти в Windows, а след това "минимално кръв", за да ги прехвърли на недвижими хостинг в Unix. Подробности тук.1.2. Защо "Денвър", наречен дизайн?

пълнозърнести намаления на въпроса. "Набор Джентълмен на Web-разработчик", отсечен до първите букви, прилича на "D.n.w.r.". Един бегъл прочит да се получи желаният града.

1.3. Кой създаде Денвър? Какво е "екип dklab»? Мога ли да се присъединят към него?

Денвър е изобретен и развит от едно лице Дмитрий Koterovym. dklab отбор няма официално съществува. Това е само една малка група от ентусиасти. които обичат да се отпуснете, когато пишете нещо ново и интересно за другите. Този "отбор" можете да се присъедините във всеки един момент. Не е нужно да плащате никакви такси. Просто трябва да помогне за развитието на проекта.

1.5. Има ли версия на Денвър на английски език?

Не, тази версия на Денвър не съществува и все още не се очаква своите планове за развитие. Ако искате да помогне за създаването на версия на Денвър, прочетете няколко теми за обсъждане на въпроси от превод ( "Документация на Денвър на английски?". "Все още може да го продаде?") И напишете своите предложения.

1.6. Има ли версия на Денвър за Unix-подобните операционни системи?

Не, тази версия на Денвър все още не съществува. Обърнете се към. Дебат.

2. Инсталация и настройка

2.1. Имам инсталиран (или инсталирана) на друг сървър (например, Microsoft PWS), а Денвър не иска да работи.

2.2. Изглежда, че не съм работил полезност «во». Денвър Може да се инсталира на един обикновен, без виртуален диск?

2.3. Аз не създадете пряк път на работния плот (работи WinXP). Защо?

2.4. Как да премахнете ръчно виртуален диск, създаден от Денвър?

"Start" - "Run» - «во Z: / г». Вместо «Z», въведете буквата на вашето устройство.

2.5. Къде е конфигурационния файл на Денвър?

2.5.1. В папката с my.cnf файла MySQL не прави! Има някои, аз открих MY без разширение, и не се отваря.

2.6. Къде е файла на хоста?

2.7. Искам да направи сайта видим от локалната мрежа.

2.9. Как да деинсталирате Денвър?

  1. Stop Денвър
  2. Ако виртуалния диск по подразбиране се създава в Start -> Run изпълнете следната команда (евентуално смяна Z на вашия виртуален диск писмо): зам Z: / D
  3. Премахване на инсталационната папка Денвър (по подразбиране е C: \ уеб сървъри)
  4. Премахване, ако е необходимо, по-пряк път от стартиране
  5. Премахване на етикетите старт / стоп Комплекс

3. Технически въпроси

3.1. Свалих свободен скрипт, но тя не се изпълнява в Денвър.

И това, което искате. Оперативната съвместимост между Unix и Windows е далеч от приключване. Така че, ако създателите сценария не разчитат на Windows, най-вероятно той няма да бъде там, за да работят. Денвър - не е панацея за "секретарите и на работниците и служителите", това е просто един инструмент за разработване и отстраняване на грешки сайтове.

3.2. Как да се сложи Денвър разрешения (атрибути) на формата "775" за файла?

Денвър работи на Windows-базирана платформа (за * никс версия Денвър не съществува). В Windows, няма такива понятия на права за достъп в Unix-подобните операционни системи. По този начин, работи върху Windows-базирана платформа в Денвър (и във всеки друг сървър на Win-платформа) не е необходимо да се изложи на разрешенията за скриптове. Чувствайте се свободни да пропуснете параграфи с инструкции, които издават разрешения в инструкциите за инсталация скрипт.3.4. Въведете "httr: //127.0.0.1" и "httr: // Localhost», в което се намираме на различни сайтове. Така че това трябва да бъде?

3.5. Аз няма да бъде изпълнена в PHP-код файлове с разширение «.html». Така че това трябва да бъде?

Да, по подразбиране в Денвър PHP код във файлове с разширение «.html» не се изпълнява. Въпреки това, можете да конфигурирате Apache в Денвър, така че файлове с разширение «.html» на обработени от PHP на преводач. Отваряне на файл «\ ЮЕсАр \ Local \ Apache \ конф \ httpd.conf». Намери го в линията като се започне от "молба AddType / х-уеб--PHP». Добавяне към края на своя «.html» (с място в предната част). поставете «RemoveHandler .html» пред тази линия. След това се уверете, че «AddHandler сървъра разбор» директивата (търсим този ред) няма разширение «.html» (ако има - да я премахнете). Рестартирайте Денвър. Имайте предвид, че след тази операция, файлове с разширение «.html» на престава да бъде обработена SSI.

3.6. Къде мога да намеря Sendmail за Windows?

3.7. Как да създадете нова база данни?

3.8. В началната страница PhpMyAdmin показва съобщението "Вашият конфигурационен файл съдържа настройки (корен потребител без парола). ". Какво да се прави?

Решете в 99% от случаите не е необходимо, тъй като MySQL в Денвър плътно свързан с Localhost, и няма да позволи на никого отвън. Игнорирайте това съобщение, освен ако не са с цел не е позволен достъп до MySQL от мрежата.

3.9. След като инсталирате пакета с Apache 2.0, като кликнете върху тавата за писалка в отворилия се прозорец, виждам съобщението "Предупреждение: DocumentRoot [/ Начало / несъществуващ-домакин] не съществува". Какво да се прави?

Не обръщайте внимание.

3.10. След като инсталирате пакета с PHP 5 на всички мои форуми (PHPBB и vBulleting) вместо на българските букви, въпросителни, промяна кодиране не помага. Моята версия на SQL: 5.0.18 Какво трябва да направя?

4. Съвместимост

4.1. Проблемът с кодиране MySQL 4.1: извличат от базата данни "въпросителен знак" вместо на българските букви


Както можете да видите, кодирането е неправилен: character_set_client = latin1. Това се дължи на факта, че е бил свързан с базата данни при корена. Ако сега сте свързани от потребител, различен от корен - всичко ще се оправи.

4.2. Имам Windows XP SP2. Силите не работят с IP, различна от 127.0.0.1.

4.4. Имам инсталирана програма на трета страна, която също използва MySQL. Възможно ли е да споделят програмата и Денвър?

Има различни случаи.

  1. програма на трета страна (по-нататък - на програмата) си поставя MySQL до C: \ MySQL. Няма какво да се направи - не се опитвайте да я накара да работи с Denverovskim MySQL, или обратното заместник - да убеди Денвър да работи с копие MySQL трета страна (която може да бъде конфигуриран изкривена или не е зададена на всички).
  2. Програмата поставя вашия MySQL в директория (например C: \ Program Files \ Thesoft \ MySQL) След това можете да проверите дали MySQL конфигурационния файл се появи (my.ini / my.cnf) в папката на Windows, и ако е така - да я преместите ( съгласно примера в C: \ Program Files \ Thesoft \ MySQL). Сега, на теория, те трябва да спечелят поотделно (т.е. тичане или Денвър, или програма). За 2 версии на MySQL да работят в същото време, трябва да имаш един от тях, за да промените порта от стандарта за свободно (и, да речем, на PHP-скрипт, за да получите главоболие със задължителното указване на пристанището, когато е свързан). Как да го направя, това е записано в документацията за MySQL.

4.5. При инсталиране на PEAR отбор зелена круша .bat на - грешка # 147; Невалидна контролна сума за файл. # 148;

Това обикновено се случва, ако файловата система, на която PHP, - FAT32. За да изтриете папка ЮЕсАр \ Local \ PHP \ PEAR \ отиде-крушовидна пакет Getopt.php файлове. PEAR.php и Tar.php. Когато започнете зелена pear.bat те автоматично ще бъдат изтеглени от сървъра, и грешката изчезва.

4.6. Apache и по-стари версии на Windows

Всички тези манипулации, насочени към получаването wldap32.dll версия на библиотеката е не по-ниска от 5.0.2168.1. Ако библиотеката имате и се намира в Windows \ System32 - всичко е наред.

5.2. Възможно ли е да инсталирате Денвър да Flash-карта и пакет, който да работи с него?

5.3. Възможно ли е да зададете лазер Денвър CD-ROM?

Теоретично е възможно. На практика - ще изисква много големи усилия, или използването на софтуерни продукти на трети страни. В общи линии, докато този "гол" Денвър не може да бъде създадена на компактдиска. Вижте също: "Работата с Денвър с лазерен диск." "Денвър на диска."

5.4. Възможно ли е да тече на ASP-скриптове от Денвър?

Не, това е невъзможно. Денвър и ASP - нещата не несъвместимост в природата. Ако имате нужда да тече ASP скриптове. инсталирате IIS сървър от Microsoft (включени в стандартните дистрибуции Windows) и работи с него.

5.5. DNSearch не иска да погледне в архивите.

5.6. Как да деинсталирате всяка добавка (разширение), като FireBird?

Спрете Денвър. Преименуване съответната папка в / ЮЕсАр / местни / (например, Firebird в _firebird). Започнете Денвър - Ако пуснете нормално и всичко работи - така че папката може да бъде изтрита. Това със сигурност не е пълна деинсталация, но доста приемливо.