Детето анална фисура причини и лечение

В малки деца, на храносмилателната система не е зрял, и следователно грешки в системата се случват много по-често, отколкото при възрастни. Най-чревната лигавица страда, ако детето има диария или запек. В повечето случаи, появата на анални фисури при деца е свързана с диария. Помислете за причините и лечението на анални фисури в детето.Причини за възникване на анална фисура в детето

В случай на запек, причинени от дебели изпражнения сълзи ануса и ректума по-ниска. Възникване на запек при деца на възраст от една година, допринася за нездравословен начин на хранене, или появата на чувство за срам, свързани с акта на дефекация. Стрес и срам може да се подобри в резултат на болезнени и трудни отделяне на гъста фекална запек, и следователно, ако в началото на развитието на запек са допринесли за неправилно хранене, а след това за кратко време в неговото развитие може да се добави един психологически компонент, когато едно дете умишлено потиска желанието да се действа на дефекация и закъснения кал. Поради умишлено забавяне стол в ректума натрупаната обемна маса гъста консистенция, която се простираше на чревната стена. Веднага след като се протегна ректума, детето губи чувствителност, така че след известно време след началото на запек детето не се прииска да се пречиствам, което води до безсъзнание задържане на изпражненията. Голямо закъснение на изпражнения проблем само ще се влоши, защото столчето става по-обемна и плътна, и те все по-често ранени черво дете, което доведе до пукнатини на ректума, а в някои случаи има хемороиди.

Ако едно дете на фона на запек значително разтегнете мускулите на ректума, това може да доведе до загуба на способността червата на бебето да държи плътно затворен и изпражненията. В резултат на това детето може да се развие фекална инконтиненция, поради което детето ще се опита да забави изпражненията, и неговите черва, защото ще загубят възможност на нормалното функциониране. Когато диария е възможно лигавица оток, при което става по-уязвими, и може да бъде предизвикана от наличието на анални фисури.В допълнение към запек и диария, причината за анална фисура в едно дете може да бъде паразити. чревно увреждане може да бъде причинено хелминти инвазия, като стените му са подложени на продължително възпаление. В тази ситуация, водещо място принадлежи острици, функция от които е, че в хода на жизнения цикъл на женската снася яйца върху гънките около ануса, отколкото да причини сърбеж, детето сресване района и да го боли.

Симптомите на анална фисура в детето

Симптомите на наличието на анална фисура в едно дете включват факта, че той започва да плаче, става неспокоен, когато се опитват да се изсера. В края на дефекация може да бъде освободен няколко капки кръв, са ярко червено. За началото на заболяването се характеризира с появата на повърхностни пукнатини, които са забележими само когато лицеви аналните гънки и инспектират ануса внимателно. Както пукнатините стават по-ярки тежко заболяване, подобно на малка рана, възпаление като ръб. Такова увреждане често се намират на задния полукръг ануса.

Лечение на ануса на пукнатините на детето

За лечение на анални фисури в детето трябва да отидеш на педиатър и детска хирургия. Преди назначаването на лечение, дадено от изследване за наличието на червеи. се установи дали има неизправности в храносмилателната система, а в случай на откриване, лечението трябва да започне с премахването на тези заболявания.

Необходимостта да се регулира диета, която зависи от вида на нарушения на дефекацията. За лечение на анални фисури дете прилага топла баня, в която се добавят билки инфузии на противовъзпалително (например, невен, лайка, и други подобни), слаб разтвор на калиев перманганат. Калиев перманганат първо е необходимо да се разбърква в отделен буркан, след това се добавя в банята, в противен случай съществува опасност от изгаряне на кожата на детето, ако кристалите на калиев перманганат разтвор не е до края. С топла баня облекчава мускулни спазми на ануса, в допълнение, те се характеризират с притежава противовъзпалителен ефект.

Един лекар може да бъде назначен от свещите, които съдържат бензокаин, Methyluracilum. Крак третира със сребърен нитрат от 10%, след това намазва с мехлем benzokainovovy 33%.

В случай на дълго epitelizirovaniya не пукнатина и няма ефект от консервативната терапия при условие провеждането специална инжекция, което става под кожата в пукнатината. Тази манипулация се извършва детски хирург. Обикновено тяхната продължителност на лечението от 1-2 инжекции.

Видове стоматит детето и техните характеристики
Развитието на определен тип стоматит при дете на определена характеристика на неговата възраст. Видове стоматит детето и техните характеристики. Симптомите на стоматит при деца.

Лечение на диария при дете
Как за лечение на диария, без странични ефекти.

Запушен нос при бебета
В статията "с запушен нос при бебето" описва причините за запушване на носа при деца. Препоръките за това какво да правите, ако детето ви не диша нос, начина на извършване на лечение се счита за изплакване носа кърменето на бебето.