Декоративни камъни в кухнята дизайн съвети и трикове (снимки и видео)

Декоративни камъни в кухнята се смята за много популярен и широко разпространена в модерен дизайн. Този елемент в интериора на модерна кухня се появи преди доста време.Кухненски дизайн с камък

Декоративни камъни - практическо покритие за стените на кухнята, тя е лесна за почистване и не се страхува да температурните промени.

Откакто дните на древния свят и Средновековието най-известния и популярен материал за изграждане на замъци и други монументални сгради е обикновен камък.

От тогава почти нищо не се е променило, освен, че поради високата цена на камъка тя често се замени с много подобен на естествен или синтетичен декоративен камък по-икономичен.

Обхват синтетичен камък

Синтетичен камък във вътрешността на кухнята и в други области е съставен строителен материал в състава си добавя цимент вмъкване включвания пясъчен часовник и багрила визуално имитират структурата, текстурата и цветовете на естествен камък.

Кухненски дизайн с камък

Видове декоративни камъни.

Декоративни камъни, както и естествената му версия, има широк спектър от приложения в различни архитектурни сфери и области на строителството, включително и в интериора на домовете.

Този материал се продава в няколко форми:

Тя е създадена от глина и фелдшпат компоненти с прибавяне на минерални пигменти и пълнители, всички съставки се смесват и се подлагат на натиснете под огромно налягане, след което се случва стрелба.

Предимства на керамичен гранит - надеждност и почти пълна неуязвимост към термоклина, както нагоре и надолу. Основният недостатък - керамичен гранит са много чувствителни към неблагоприятните ефекти на много химични съединения.

Агломератите са направени от синтетична смола, мрамор отпадъци остатъци гранит и други допълнителни съставки.

Кухненски дизайн с камък

Правилното изграждане на декоративен камък.

 1. A разнообразие от материи и цветове.
 2. Визуални съвпадение на фактури агломерат структура на естествен камък.
 3. Този материал е много силна.
 4. Надеждност, доказан опит.
 5. Имунната на температурни промени.

Недостатъците на този тип продукти:

 1. Най-уязвими към последиците от токсични химикали.
 2. Нестабилността на пряка слънчева светлина за украса на кухнята.
 3. Материал силно изтрита.
 • камък на цветни бетон.

Структурата му са включени Портланд цимент, пясък и различни паста добавки, които имат по-голямо влияние върху надеждността и други свойства. Този вид декоративен камък, използван в повечето случаи само в интериорна декорация.

Предимства на синтетични и декоративен камък

Те включват:

Кухненски дизайн с камък

Схема нанасяне на декоративни камъни.

 • ниска цена;
 • богатство на цвят и структурни характеристики;
 • добър външен вид;
 • силна структура;
 • Изберете почистваща се повърхност;
 • много разновидности;
 • ниско тегло (в сравнение с естествен камък, синтетичен аналог лесно почти половината);
 • вероятност растеж и подобряване на характерните черти на структурата, в случаите, когато има довършителни кухня камък;
 • продължителна употреба.

Използването на синтетични камъни с дизайна на кухнята

Декоративни камък се използва в кухнята на множество сайтове, в резултат на собствената си икономика и удобство.

Това довършителни материали може да се работи при пълно обзавеждане кухня престилка бар, врати и прозорци. Кухни от камък са много популярни.

Обичайната ситуация се дължи на облицовката на този компонент на украса да се превърне в истинска мечта кухня-в, ако въпрос дизайн правилно.Кухненски дизайн с камък

Stone престилка е подходящ за селски стил кухня интериор.

Кухненски престилки е работен кът в кухнята, която трябва да е спретнато и чисто. синтетичен камък обикновено се извършва само в такива места.

И това е напълно разбираемо - постоянна влажност, прах, мазнини сгъстиха капки, топлината от печката, и точен завършващ дефекти са често срещани в работната площ на кухнята, наречен на перона.

Всеки един от тези проблеми не може да уплаши синтетичен камък, защото е лесно и просто да се почисти, чиста и никога не се развали, ако поподредим в съответствие с инструкциите.

В синтетичен камък е друг плюс - тя се използва във всеки дизайн. Плочка не разполага с такива предимства. Можете да зададете няколко основни схеми, при които един камък се използва най-често:

 • държавата и нейните ILK стилове;
 • Провансалски стил;
 • селски стил;
 • Елинистическата и модернистичен стил.

Във всеки един от тези стилове наличието на такъв материал ще бъде изключително плюс.

Кухненски дизайн с камък

Изкуствен камък и със зелени и свежи цветя.

избран вътрешността на изображението е длъжен да бъде безопасна и консумиран, така че използвайте декоративен камък е позволено не само когато става дума за района около печката.

Тези декоративни елементи перфектни за формиране на стените, в кухнята не се изисква да има таван на повече от 2 метра височина.

По този начин е възможно да се образуват комфортна обстановка, където е достатъчно привлекателно, за да събере цялото семейство. Позволено да използват прост фокус - проправи декоративна каменна стена не е стръмен начин и в хоризонтално положение. Така че можете да увеличите визуално помещението.

Да направим абсолютно всички каменни стени само не е задължително, то може да бъде покрита само с фрагменти от този материал, както и всички други повърхност поставили тапети или боя. Моделите на стените на кухнята изглеждат интересни, светли и верни.

подреден

Секция бленда в случай на камък декоративни облицовки напълно да промени външния му вид и роля, независимо от неговата форма - правоъгълна или полукръгла. Наличието на кремък на входа ще предостави възможност за визуално подчертае общата вратата.

Такова преминаване привлече по-голям интерес, отколкото при конвенционалния рипсено кадифе вратата на кухнята с декоративен камък. Тази техника работи добре в случай на прозоречните отвори. Windows ще изглежда така, сякаш жителите на апартамента и гостите се намират в рицарски замък. А просто завеса образуват удобна и мека атмосфера. Да бъдеш в такава стая е много уютно и удобно. Termoventilyatsionny кутия, наречена нещо интересно в интериора е напълно невъзможно.

Но също така и да се премахне това не успя. Остава само да добавите към него представител външен вид и интериор в съответствие с цялостната концепция на вътрешна украса. Обработка termoventilyatsionnogo боксира синтетичен камък много облагороди вътрешния дизайн на кухнята. Но да не забравяме, че се прекалява с употребата на камък не е необходимо, не притежават, за да продължи, така че да не засенчи цялостната картина на храната с изкуствен камък, упоритост и лош вкус.

Съвети и трикове

Кухненски дизайн с камък

Възможности за нанасяне на декоративни камъни.

Да не глупак с идеи за декориране, трябва да използвате следните препоръки за декориране ястия синтетичен камък:

 1. Приложете изкуствено камък нужда в стила на декорация, което той наистина изглежда добре - страна, селските райони и ферма.
 2. Няма нужда да инсталирате ярко осветление, камък повърхност изглежда по-добре визуално по-леко приглушен топла светлина.
 3. Стоун и зелено - интересна комбинация и можете да си представите, толкова повече нюанси на зелено. по-забавно и свеж вид кухнята.
 4. В допълнение към зелена, можете да използвате железните рафтове, дръжките, дървени предмети от бита, лъжици, тенджери.
 5. Меко и целия интериор, така ще се само с използването на богат, но топлите цветове в декорацията. На ярките и светли нюанси по-добре да не си спомня, ако дизайнът на кухнята се използва синтетичен декоративен камък.

загубил Декоративни синтетичен камък накратко популярност в близкото минало, но сега той се завръща в дизайнерски върхове, въпреки различията в съвременен дизайн чл.

Високотехнологичните, мод опция и Арт Деко са класически състезанието, така че трябва да се реши какво е по-важно в кухнята на - и комфорт условия или нови тенденции и следните тенденциите на развитие.

Трябва да се помни, че камъкът има фантастична възможност да се върне на обитателите на къщата през Средновековието и престрелки да забравите за проблемите и да се потопите в света на мистерия и романтика.

Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък
Кухненски дизайн с камък