Computerra 9-добрите безплатни шутър от първо лице

1. Team Fortress 2

Започваме, разбира се, с хит. Cross-платформа стрелецът Team Fortress 2 е на разположение за Windows, OS X и Linux. Благодарение макар и не много перфектни, но изключително красиви графики и балансиран geypley, MMOFPS Fortress 2 Team след седем години (!) След публикуването все още обичат и екстремните геймъри и фенове на "стреля." Тази игра все още има една от най-големите бази данни на играчи на Steam.Каква е шутър от първо лице

По жанр Team Fortress 2 - хибрид на високоскоростни виртуални битки и интензивна стратегия, които демонстрират всички техни характерни силни и слаби страни на всички девет нива на игра. В този случай, поднесени с много специфичен чувство за хумор, типично за крепост на отбора.

Каква е шутър от първо лице

Игра задача е много непретенциозен: като правило, същността е в остро съперничество между двата отбора, всеки от които се опитват, например, да се движи камион, събира точките, или крадат куфарче. Както в повечето игри с мултиплейър, за собствената си защита в Team Fortress 2 играч трябва да използва слабо място на врага. Въпреки това, за да се разбере защо Team Fortress 2 в продължение на толкова много години все още е хит, само веднъж е достатъчно, за да играе в него.

Каква е шутър от първо лице

2. Planetside 2

Играта Planetside 2 (не са налични в магазина с настройките за RF) се изчислява само върху платформата Windows. Това е римейк на мултиплейър шутър преди десет години, където има и три-фракция сили, борещи се за територия в целия Auraksis планета. Въпреки огромния брой бойци във фракциите на резултатите от играта се отрази на действията на всеки един от тях - от унищожаването на враговете и улавяне контролно-пропускателни пунктове, за да транспортира покупки.

Каква е шутър от първо лице

Planetside 2 - е разнообразна техника битки, много нива на обучение и убедителен анимация. Танк Битки бързо заменени авиационни нападения и атентати, а ясно усети Значимостта на това.

Каква е шутър от първо лице

Същността на играта е да спечелим и задръжте територия, но всеки играч има много начини за самоусъвършенстване - от смилане битка умения за придобиване на нови оръжия, така че няма да се чувствам като винтче в гигантска военна машина.

Каква е шутър от първо лице

3. Америка армия

Първоначално армия игра Америка е създаден като инструмент за отношенията на американската армия публични и въвеждане в него на военните, но тя бързо печели популярност в резултат се превръща в поредица, която е на разположение в продължение на няколко години.

Последната част, наречена Америка армия: Доказването Основания за Windows всички така привлича комбинация от реализъм и забавен геймплей. Играчите са разделени на малки групи и огън, оборудвани с най-модерните оръжия. За разлика от други подобни игри, Америка армия, можете да се ограничават до тактическите задачи, които трябва да изпълняват специфични команди.

Каква е шутър от първо лице

Играта предоставя функцията на обучение да се използват различни видове оръжия, а дори и за обучение, които ще помогнат по-нататък в първа помощ. Въпреки многото грешки, играта ще оцени първоначалните мисии и възможно най-реалистично.

Каква е шутър от първо лице

4. Tribes: Ascend

Tribes: Ascend - е мултиплейър шутър от първо лице за Windows, построен върху модифициран Unreal 3 двигателя.Играта света - планини, склонове и хълмове, така че се характеризира със специфични средства за пътуване - ски и Jetpack. Всички герои са с Jetpack, т.е. ракетни двигатели, предназначени да се вдигне във въздуха. В играта има девет класа на три знака, на класа може да се променя директно в играта. Съществува система от класове за напреднали, набор от опит и оръжия.

За разлика от други подобни игри, Tribes: Ascend е по-фокусиран, отколкото на земя битки, както и въздушни битки и експлозии. Играта перфектно разписани всички характеристики на героите, които могат да бъдат споделени (до 32 играчи на отбора), за да се изпълняват множество задачи - от заснемането на знамето (основен начин на играта), за да се бият команда.

Каква е шутър от първо лице

5. Wolfenstein: Enemy Territory

Каква е шутър от първо лице

Играта се провежда по време на Втората световна война, които вземат участие в боевете ос за Третия райх и съюзниците извършват тук под флага на САЩ. Играчите могат да се присъединят към екип от до 32 души, които се състоят от пет класа - от войника на стрелеца. Възможно е да се подобри класовете.

Каква е шутър от първо лице

В играта има шест карти на базата на реални кампании на Втората световна война, с представителства в Европа и Северна Африка. Забележителна черта на Wolfenstein: Enemy Territory е, че екипът, съставен от играчи от различни класове в същото време да си ръце на оръжия за различни видове, като се гарантира успех при изпълнението на мисията.

Каква е шутър от първо лице

6. Blacklight: Retribution

Действие игра Blacklight: Retribution (не са налични в магазина с настройките за Руската федерация) се провежда в измислен футуристичен свят и предлага само мултиплейър режима на девет карти в седем различни мисии игра - от заснемането на знамето да елиминира враговете.

Каква е шутър от първо лице

Обхватът на този MMOFPS - възможности за подобряване на оръжия и боеприпаси, възстановяване на здравето и закупуването на тежка артилерия и подкрепени от хиляди комбинации от оръжия.

Каква е шутър от първо лице

"Chips» Blacklight: Retribution - хипервайзорна Hyper Reality Visor (HRV), което позволява на играча за кратък период от време, да виждат през стени или други препятствия. Тази функция ви позволява да намерите не само преки врагове и мините, складовете на оръжия и военни машини Hardsuit.

Каква е шутър от първо лице

7. Готъм Сити измамници

Каква е шутър от първо лице

В играта има четири режима, всеки от които ще намерите на теглото на различни видове оръжия, маски, костюми, прически, повече от сто (!) Нива подобряване играч и "изпомпване" на оръжие. И всичко това се прави с голямо внимание към детайла и неописуемо чувство за хумор.

Каква е шутър от първо лице

Каква е шутър от първо лице

8. Warface

Warface - е онлайн мултиплейър шутър, разработена от немски, Южна Корея и украински студио Crytek. И тъй като основният разработчик на играта беше украински Crytek Киев, не е изненадващо, че тя има напълно Russified версия на Windows, която е на разположение на Mail.ru сървъри.

Каква е шутър от първо лице

Парцелът, действието се пренася в близко бъдеще, а именно през 2023 г., се основава на борба група "свят добро» Warface срещу терористичната организация Blackwood. Играчите могат лесно да пълзи и да се изкачите отвесни повърхности, както и графика може да се счита почти перфектен.

Каква е шутър от първо лице

Освен традиционните режими на игра един срещу друг с конвенционални мисии като улавяне и битка команда в Warface има и команда преминаване в режим на мисия с три нива на трудност и пет мисии: сафарита, арена, конвоят, убивайки шефа и ликвидация. В играта има четири класа бойци с възможност за съвършенство.

Каква е шутър от първо лице

Следвайки принципа на "колкото повече, толкова по-добре" в самозалепващи се игри за мултиплейър шутър Hawken на Windows, където играчът контролира гигантски робот ходене кожа (мех).

Каква е шутър от първо лице

Hawken действие се развива в измислен футуристичен вселена да колонизират планетата засегнати от някои катаклизъм. На разположение на козината на пистолет, не се нуждаят от боеприпаси, но склонен към прегряване. Има три класа на кожи, предвидени при избора на оръжия и възможността за "изпомпване" на вашия робот.

В Hawken използва freeemium идеология, според който можете да си купите директно пакети с различни добавки, или самостоятелно извършва всички подобрения в играта.

Каква е шутър от първо лице