Честота на смяна на масло в превозно средство за автоматично предаване на съвета

Автоматична скоростна кутия е с по-сложни устройства, в сравнение със стандартната CPR и изисква различно ниво на обслужване. Както знаете, в който и да е кутия трябва да е смазка, но това, което е интервалите за смяна на масло в автоматична знаят не са много.Производителите на "машини" изискват собствениците на автомобили да се извърши тази процедура веднъж на всеки 70000 км при стандартни условия. В някои случаи, подмяна на маслото в автоматичната скоростна кутия е необходимо в рамките на 25 THS. Км.

В тази статия ние просто ще продължи, когато за смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия. Своевременното провеждане на тази операция ще попречи на скъпи ремонти елементи машина кутия, която е много по-скъпо в сравнение с конвенционалните ремонт механика.

Как да се определи дали смазката трябва да се смени?

Как да смените маслото в машината

Автоматична по аналогия с двигателя има специална сонда, с която може да се определи нивото на смазката вътре в устройството. Той може да бъде визуален начин за оценка на състоянието на маслото, както и дали той трябва да бъде заменен.

За да направите това, избършете пръчката с чиста бяла кърпа. По този начин, може да се определи дали примеси в смазката. Необходимо е също така да се обърне внимание на цвета на маслото. Тя не трябва да бъде облачно и има миризма на изгоряло. При наличие на тези симптоми, а след спешна нужда да се свържете с центъра за услуги за помощ на.

Трябва да се отбележи, че проверката на сондата трябва да се извършва, след като е била извлечена, се втрива с кърпа и се вмъква обратно в кутията. Когато прост мито превозно средство върху него може да се образува плака, която лесно може да се приема като примес.

Тъй като условията, действащи отразяват на времето за смяна на греста в "Машината"

Фактът, на която тече до смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия да се преценява на базата на различни фактори и условия, при които се експлоатират на превозното средство. Във всяка инструкция за употреба на возилото, посочен пробег на, когато на пътя, през които задължително трябва да се промени на греста в кутията. Заслужава да се отбележи, че в книгата също се споменават два вида работни условия, които ще бъдат посочени по-долу.

обичайните условия

Те включват стандартни показателите на околната температура, влажност, валежи и др. D. Също така, за "машина" е много важно режим на движение (постоянни задръствания влияят неблагоприятно неговото изпълнение). Производителите на автоматична скоростна кутия непрекъснато обновяват своите модели и увеличаване на междуведомствена план.Смяна на маслото интервал в автоматични трансмисии при стандартни условия, както следва:

Тежките условия на работа

При тези условия е необходимо да се смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия понякога само след 25 000 км. По-долу ще опишем всички фактори, които изискват по-честа смяна на смазката:

  • Повишена динамика по време на ускоряване и забавяне (агресивен стил на шофиране);
  • Системи за управление на запалването е изключено в "тапа" (старт-стоп);
  • Увеличаването или намаляването на стайна температура;
  • Движението по повърхността с минимална съединител (пясък, сняг и др ...);
  • Товарен, теглещи ремаркета и работа в планински район.

Методи за смазване в автоматична трансмисия

Как да смените маслото в машината

В момента, подмяна на масло в автоматична трансмисия може да бъде направена чрез два изпълнение. И двете от тях позволяват на автомобила да "тече" по-мили, но първия метод е по-повърхностно, тъй като тя е предвидена само за замяна на 40% от смазката. Така че:

  1. "Освежаващ". Смяна на масло в автоматичната скоростна кутия в този случай се дължи на ОСА за източване на отпадъци чрез специален отвор за източване в жилищната единица. Освен това, щепсел дупка е усукана назад и ново масло се излива кутия. В този случай, частично обновяване на смазване, защото определено количество масло остава вътре възел. Процедурата трябва да се повтаря на всеки 100 km;
  2. "Професионален". Тази процедура се извършва в специален сервизен център, където маслото се променя от професионален механик. Експертите използват специално оборудване, което ви позволява напълно да се изчисти полето от отпадъци мазни остатъци, изплакнете всички канали и да попълните нови смазочни масла продукти. Процедурата предвижда също така и за замяната на лигавицата на палет и филтър автоматична трансмисия.

Сменете маслото в "машината" е по-добре остави на професионалистите. Макар на пръв поглед прост, производството на тази процедура е доста трудна задача. Съществува риск, че кутията ще се повреди вследствие на неизправност на замяна.

В момента има голям брой компании, които предоставят тази услуга на най-ниските цени. Също така, авто ремонт даде гаранция за работата си, а често и произвежда масло подмяна безплатно, при условие че го купуват от тях.

Трябва да се обърне внимание и трансмисия CVT. Колко често се нуждае от смяна на маслото? Това НПК не е преобразувател на въртящия момент, мощност на излъчване се извършва чрез колан или верига между ролките, така да се смяна на маслото в вариатора е много проста. Тази процедура изисква много по-малко количество масло и времето на това много по-рядко.

заключение

Тази статия има подробни отговори на въпроси, като например колко често да се смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия, и колко да смяна на маслото в автоматична скоростна кутия на колата си?

Как да смените маслото в машината

Заслужава да се отбележи, че повери тази процедура е винаги по-добре знае кои са. смазката на сервизни центрове се променя по-ефективно и по-нататъшно повреден гаранцията на пробега е даден.

Винаги трябва да се разгледа условията, при които се експлоатират на превозното средство. Трябва също да прочетете внимателно инструкциите на препоръките на производителя на превозното средство и при прилагането на смазочни материали, работещи. Навременната подмяна на смазка значително да удължи живота и автоматична скоростна кутия прави шофирането по-удобно и по-гладко превключване на предавките.