Цезарово сечение плюсове и минуси за бебето, така и за майката - е-популярните върху здравето

Ежедневно роден в болници хиляди бебета там. И всеки раждането на едно бебе - това е чудо за цялото семейство. Но много майки се чувстват съвсем нормално вариант като деца, родени само по естествен начин, като се чудеше как може да искате да се избегне такава доставка и употреба цезарово сечение. В действителност, лекарите не бързат да се извърши такава намеса по искане на бременни жени. Въпреки, че има индикации, че е належащо за сигурност. И все пак се говори, че може да даде цезарово сечение, плюсовете и минусите за бебето, така и майка обсъдят малко по-подробно.Веднага трябва да се каже, че цезарово сечение е коремна операция. При извършване на такива специалисти смущения изпълнява коремен разрез, както и на матката, чрез който бебето и отстранява. Подобен метод на доставка има редица предимства и недостатъци, както за майката, така и за останките й. Тъй като тази операция, въпросът за 100% се прилага за всички нови майки не може да бъде, тъй като всеки opeartsiya потенциално опасно процедура.

Предимства на работа за мама

Основното и най-важното предимство на цезарово сечение - това е, което операцията действително помага да се удължи живота и раждането, и нейното бебе. То се извършва в случаите, когато вагинално раждане може да причини сериозни вреди. Ето защо, когато има сериозни признаци за раждане с цезарово сечение не е време да се мисли за естествеността, е по-добре да се повери живота си и тези трохи лекари.

Обратно към безспорните предимства на този вид доставка включва скорост. Цезарово сечение отнема един порядък по-малко време, отколкото класическото родово процеса (особено ако жената ражда бебе за първи път). В крайна сметка, толкова дълго, колкото ще пълното отваряне на родовия канал, това ще отнеме време, и всичко това ще бъде изпълнен с борби.

Планова операция цезарово сечение обикновено се предписва по това време, което е най-близо до ПДР (очакваната дата на раждане), а в началото на естествен труда не играе особена роля за лекари.
Съответно, цезарово сечение помага да се избягва продължителното болка и очаквания.

Против за майки раздел Цезарово

Както показва опитът на психотерапевти лекари, следродилна депресия е много по-често в майки, които са преминали през цезарово сечение. Те често се сблъскват с чувство за непълнота и неточност на случващото се, което е налично на подсъзнателно ниво. Тя може също да наруши естествената връзка с детето, което се утежнява, ако операцията се извършва под обща анестезия и майката не видях бебето в първите няколко секунди от живота си, и той не е бил пуснат на гърдите си.Цезарово сечение, за майка си лош факта, че тя е доста по-сериозна намеса. Жените, които са имали тази операция, ние трябва да се грижи за себе си за дълго време за възстановяване на организма успешно. Между другото, на спортистите по време на този период значително по-малко време, защото всичките им мускули са обучени. Всички останали не може да се приема по-дълго от трохите от ръцете му, когато стоят. Тези ограничения са особено важни, ако детето се роди доста голям. Съответно, през първия месец след цезарово сечение без помощта на близките си хора не могат да направят.

Разбира се, след като операцията наскоро направи майката ще трябва да чака дълго време всички видове физически дейности. Тя няма да може да се вдигне тежки предмети, да направи резки движения. Също така трябва да се даде време на и от интимния живот. След операцията, много жени отдавна се оплакват от болки в корема, те могат да бъдат загрижени за чувство обтегнати шевове, които пречат на активен живот.
След заздравяването на рани в корема, във всеки случай, белега остава.

Друг доста очевидно недостатък на цезарово сечение е упойка за майката. В крайна сметка, от пълната упойка е съпроводено с редица неприятно усещане и след една жена се сблъсква с болка в оперативната рана.

Ползи за бебето

Може би единственият плюс цезарово сечение за едно дете - това е една възможност да се роди живо и без сериозни здравословни проблеми. Но този положителен аспект е от значение само в случая за провеждане на операции има реален медицинско състояние.

Цезарово сечение - последствията за детето

Много психолози смятат, че естественото раждане - е стресиращо за детето. И майки погрешно смятат, че цезарово сечение, за да достави на децата от стрес, болка и страх, когато се преминава през родилния канал. Въпреки това, в действителност - естествено раждане са важна част от процеса на раждане, те допринасят за адаптирането на дихателната и кръвоносната системи, оставя се да свикне с последиците от новата температурата и околната среда.

По време на цезарово сечение се роди дете, твърде скоро, тя може да бъде изпълнено с голям шок. В резултат на това понякога до значително понижаване на имунитета и намаляване на съпротивление агресивните фактори на организма с околната среда.

Дори в рамките на естествения облик на светлината, докато преминава през родилния канал на гръдния кош бебето буквално изцеден остатък на околоплодната течност. Това, разбира се, не се извършва по време на цезарово сечение. В съответствие с това вероятността от асфиксия и пневмония при новородени слабо се повишава. Така че цезарово сечение за детето не е 100% положителен начин за раждане.

Говорихме за този метод на раждане като цезарово сечение, минуси за детето и майката и предимствата донесе. Не е необходимо да се повярва, че този метод на доставка е сто процента удобно, бързо, безболезнено и безопасно функциониране. Както при всяка операция, тя може да доведе до тежка загуба на кръв, на дълъг период за възстановяване и дори проблеми с упойката. Затова при избора на този метод на доставка може да разчита само на наличието на преки доказателства, а не на собствените си желания.