Begonia отглеждане на грудки, засяване технология, снимка, изберете

Как да расте бегония

Begonia - може би най-често срещаното цвете стаята.

Предимство тубероза бегония в непрекъснат и изобилен цъфтеж. Сред членовете на рода има растения с двойни цветя, като божури, карамфили или рози.Но как да се грижите правилно за грудкови бегония в дома?

Засаждане бегония клубени

Как да расте бегония

Снимки бегонията грудки, готови за засаждане

Порасна бегония клубени от дома не е трудно, но в състава на почвата трябва да се вземат на сериозно. Begonia расте добре в насипно субстрата с ниска киселинност. Освен това, за по-добър цъфтеж тя се нуждае от доста питателна почва. Трябва да се вземат под внимание при приготвянето на Торф смес.

Ако почвата не е доволен от покупката, на бегония с удоволствие ще расте в субстрат:

- Първи лист - част 3;

- Торф - част 1;

- Хумус - част 1;

- Пясък - 1 част.

Почва попълнено саксия 2/3, тъй като долната част трябва да бъде изцяло ангажиран дренаж. За засаждане на грудки бегония да избере да не е прекалено стегнат пот. Оптималният размер се счита, когато грудка от пота ръба на фланеца 4 см.

Придържайки се към правилата на засаждане на клубените, които са представени по-долу, само за да растат бегония.

1. клубените се почистват от стари корени.

2. обеззаразяване разтвор на калиев перманганат в около 30 минути.

3. почвата да вдлъбнатина и грудка на бъбреците състава.

4. Леко поръсете спорна субстрат, опитвайки се да не заспя бъбреците.

В бъдеще грижите на грудкови бегонии в дома е да се създадат благоприятни условия за кълняемост.

Температурата се поддържа на 15-20 C. Тъй като клубените покълнат за дълго време, само две седмици по-късно на стъблата растат обратно от 5 см. След това тенджерата запълване на земята, покривайки напълно клубена. Младите растения произтичат листа 2-3, останалата част от дреболии.

Как да расте бегония

Трансплантация на младото растение може да бъде само след храста е напълно оформени. пот обем се увеличава с 15 см. По време на трансплантация клубен може да бъде изцяло потопен в земята.

Как за лечение на тубероза бегония

На първо място, трябва да имате саксия с правилно позиционирани. Тя засяга техния растеж и цъфтеж.

Begonia обича ярка светлина, но от пряка слънчева светлина трябва да се pritenyat. Най-добре е да поставите саксията в стая близо до прозореца или на перваза на прозореца източна ориентация. На южните прозорци цветни листа да прегорят.Begonia обича да често променящи се условия на отглеждане, така че саксията с растението веднъж на постоянно място. Чрез промяна на ориентацията на светлинните листа и пъпки падне.

Begonia обича топлина, така че температурата по време на целия вегетационен период, се поддържа при 20-23 ° С

През зимата температурата се намалява чрез премахване на саксията на хладно място.

Begonia предпочита висока влажност, но не могат да понасят пръскане. За да се увеличи влажността около централата, сложи на перваза на прозореца и водни чинии. Тя ще се изпари, той ще бъде напълно достатъчно. Можете да поставите саксията в тенджера с вода и разширени глина, но се уверете, че дъното не докосва водата, в противен случай гние грудкови.

Освен да се грижи за грудкови бегонии в дома, не забравяйте да се проветри помещението, в противен случай централата ще хвърлят листата. Begonia не толерира застоял въздух, но това е противопоказано чернови.

Цветето не понася суша и изобилие поливане. Най-добре е, ако между поливките земя ще бъде достатъчно, за да изсъхне.

Поливането се извършва защитава вода със стайна температура, като се внимава да не падне върху листата. Твърде студена вода бегония не се полива.

За изобилен цъфтеж бегония редовно подава комплекс тор за цъфтящи стайни растения. По време на вегетация прекарват хранене 2 пъти на месец.

Грижа тубероза зимата бегония у дома

Бегония цъфти дълго време, от ранна пролет до късна есен. На леторастите се появяват редовно ярки цветове. С идването на есента подготовката завод за периода на покой, цъфтежа спре. Какво да правим с Begonia в този период?

На първо място се спре торене и намаляване на режим поливане. Заводът постепенно хвърли листата му, както и неговите въздушни част холката. След това можете да копаят до съхранението на грудка.

Преди грудки съхранение се промиват с разтвор на калиев перманганат и се суши във вентилирано помещение. Дръжте засаждане на материали, необходими, за да се охлади на долния рафт на хладилника или в предградията мазе. Преди съхранение на клубените се поставят в кутия или чанта с дупки, изсипете дървени стърготини. От време на време стърготините намокрена с вода, за да грудки бегонии не е суха.

Как да пропагандира бегония къща

Begonia Размножава се чрез семена, резници или разделяне на клубена.

размножаването на посадъчен материал е - един много неприятен задача, затова прибягват до него често. Например, ако искате да получите нещо като проблем във вашия район.

Филизи бегонии - най-доброто възпроизвеждане опция. Spring изстрелва бегонии нарязани на резници и повтаряне на влажна основа. За да се ускори процеса на изграждане teplichku резници. Това ще ви помогне да осигурите необходимата влага, но не забравяйте, че трябва да се проветри teplichku. Пристрастията може да се счита за успешно, ако в най-горното издънки появили листа. След като резниците ще стават по-силни, те са трансплантирани постоянно отглеждане пот.

Как да расте бегония

Разделяне на клубена се размножава само за възрастни растение, чиято възраст е повече от 2 години. През пролетта преди засаждането на растението, неговата грудка е разделена на няколко части, така че всеки е развил бъбрек. Поставете филийки непременно поръсени с въглен на прах, за да се избегне гниене формира. Освен това, за бегония обичайните грижи.

Как да расте бегония

Трудности при отглеждане на грудкови бегонии

начинаещите често в закрит градинарството не е възможно да растат бегония без загуби. Често, растението не цъфти, капки листа или избледняване. Каква е причината?

1. Begonia не цъфти, защото е нарушил условията на задържане. На цъфтежа силно повлияна от влажност, режим на напояване и местоположението на централата.

2. цветето избледнява, защото гърнето е на слънчево място, почвата е прекалено влажна или вода по време на поливането се качи на листата.

3. Предприятието капки листа, дължащи се на неправилна грижа. Ако бегония растат без период на почивка, цветето ще изглежда скучен, сгънете листата.

Както можете да видите, че е лесно да растат тубероза бегония, но все пак е необходимо усилията.