Абсцес смоли причини, симптомите и лечението

Появата на болка по време на хранене, вкус на гной в устата и наличието на тумори закръглена форма на повърхността на венците показва патологичен процес като дъвка абсцес. Когато има възпаление, пациентът се оплаква от болка в мястото на локализация на кипене.Какво е абсцес на венците

Фактори, провокиращи абсцес

Абсцес смола се влияе от патогени, които проникват в периодонтално джоба или гингивална тъкан засяга по друг начин. Тялото започва да се борят с проблема. Възпалената областта натрупват остатъци на мъртва тъкан, гноен форма вещество се смесва с левкоцити и кръвния серум. Като цяло - това е гной. Заболяването още няма възрастови ограничения, така че това може да се диагностицира като зъби на детето с мляко, и по-възрастни.

Предшестващо състояние на появата на болестта може да бъде тези причини:

Какво е абсцес на венците

  1. Зъбните заболявания на устната кухина: пародонтоза, гингивит, периодонтит и други.
  2. Неспазването на правилата за туширане и асептика през стоматологично лечение. Неспазване или лоша лична хигиена на устната кухина.
  3. Травма на зъба или лигавицата на устната кухина. Увреждане може да бъде механично, термично или химично.
  4. Хронично възпаление на сливиците.
  5. Неправилното пълнене или протеза.
  6. Чуждо тяло. Жлебът или тъкан смола ще бъде изложено (стик) хранителни частици, фрагменти или отцепилата уплътнение чипове зъб, стъклени влакна или нишки от четка за зъби.

В абсцеси са склонни да хора с тежки заболявания като диабет или онкология. Хората, подложени на химиотерапия, са особено податливи на това явление, тъй като имунната им система ще се облека. Това отслабва лечение на основното заболяване.

признаци на абсцес

В началния етап на развитие на абсцес симптомите се проявяват под формата на възникване на тумори на венците. Дискомфорт скоро се превръща в ярко изразена пароксизмална болка, която ще се изпълнява пулсиращ характер. Процесът на дъвкане придружено с болка, която често е причина за отказа на детето да яде храната. Зъби, които са около гноен център, започват да се разхлабят, венците да кървят, което води до появата на лош дъх.Какво е абсцес на венците
Освен образува гноен торбичка наблюдава венците подуване. Нейната интензивност (оток) може да бъде силно изразена и се разпространи в бузата. В медицината, тя е била многократно документирани случаи, когато абсцеса се разпространява към костите. С тази болест, не само подута буза, но всички се сблъскваме.

Възпалителният процес в смола е в състояние да повлияе на цервикални лимфни възли. Те растат и са ясно видими. Когато се прилага натиск до възпалена гингива част, могат да бъдат освободени гнойни маси.

Въпреки че има възпалителен процес, гной упойващо действие върху тялото, което може да доведе до тежка интоксикация. Пациентът се наблюдава влошаване на здравето, загуба на апетит, главоболие, повишена телесна температура, и така нататък.

Възможно е, че когато абсцес на смола всички тези симптоми могат да отсъства, с изключение на подуване на лигавицата на засегнатата област.

Опитите на самостоятелно неприемливо, особено в едно дете. Рецепти на традиционната медицина в тази ситуация, също е неприемливо.

Диагностика и лечение процес

Какво е абсцес на венците
Първото нещо, което да направите, за който и да е заболяване на устната кухина - да се прилагат към кабинета, за подробни диагностика.

По време на стоматологичен преглед, лекарят е в състояние лесно да идентифицират наличието на абсцес и да се определи степента на тежест. След диагноза и идентифициране на причините, които провокират развитието на патология, избрана подходящо лечение. Определен с рентгенови лъчи и кръвен тест като допълнителен изпит.

Стоматологично лечение включва отварянето на гной, следван от дренаж. Други причини за отстраняването се извършва работа, която е причинила абсцес.

Спонтанно дисекция на гнойна торбичка носи облекчение на пациента, но без професионална обработка на проблема може да бъде изострен от хронична форма, което е изпълнено с некротична процес на горната челюст. Когато гной се отстранява на пациента се предписва курс на антибактериални лекарства за премахване на инфекцията напълно.

Всички манипулации се извършват с помощта на местна упойка.

Лечение на деца и възрастни може да бъде малко по-различен. Ако детето ви има абсцес, образувана в млечните зъби, почистването се извършва гной, а самата зъба е премахнат. Отстраняването се извършва, за да се предотврати повреда на кътник на зародиш.

За да се избегнат усложнения, се препоръчва да се извърши всички препоръките на лекаря и подобряване на имунитета.

Рутинна стоматологична устен изпит се препоръчва да се направи на 2 пъти в годината. Това ще позволи на време, за да се идентифицира наличието на аномалии и се обработва по-ранен етап.