8 съвета за да отрежете ноктите на котката

Ноктите на котката да растат през целия си живот и се актуализират непрекъснато. За да се ускори и улесни процеса на котки трябва да се изострят си нокти надраскване не винаги са подходящи за темата. И по време на игра, много често нараняват техните собственици котки остри нокти. Възможно ли е да се намалят ноктите на коте? Отговорът е - да. В тази статия ще научите как да отрежете котката нокти.


Как да отрежете ноктите на котката?

Отрязаното нокти при котките

Опитайте възможно най-скоро да се обучават коте до такава неясна за него, тъй като процедурата обрязване нокти (пирони). Само не забравяйте да се обучават коте да котенцата и да го направят свои ръце.

Натискането му на краката, постепенно преминаване към подложките леко натиснете подложката докато ноктите. Тези прости упражнения трябва да се правят толкова често, колкото можете и след това си домашни любимци нокти ще бъдат доста често срещано явление.

Е, ако по време на процедурата котето ще бъде сънливи, или най-малко почивка.

Не се опитвайте да го хване по време на игра и да започне да Полски обрязване.

Няма нужда да се принуди "Изстискайте" котето и силата да се опитате да получите по пътя си. Вярно е, че има случаи, че въпреки всички усилия не могат да свикнат с процедурите на хигиена.

Тогава аз съветвам непременно възпирам Âðåäíóëÿ не нараните нито себе си, нито едно коте по време на подстригването нокти.

8 съвета за това как да отрежете ноктите на котката

 1. Измийте си ръцете и лечение на алкохол Нокторезачка
 2. Вземете котката в ръцете му. Ход него, говори с него нежно и тихо
 3. Foot трябва да се проведе внимателно, но твърдо, така че да не се промъкнат в неподходящ момент
 4. Натиснете леко върху подложка център на нокът разкри
 5. Погледнете нокът в светлината, обикновено е много видимо свободен ръб, който може да се реже и след това розовата тъкан във вътрешността на нокът - това е нервни окончания и кръвоносни съдове, което е нежелателно щети, така че бъдете внимателни и точни
 6. Нарежете на свободния край на нокътя, оставяйки няколко милиметра до розова тъкан. Ако е необходимо, можете леко да дребен ръб на нокътя, така че той не се придържат
 7. Повторете процедурата с останалите нокти
 8. Слава и инсулт котката, дори и ако той не се държи много послушно. Можете да дадете на всеки деликатес или Vitaminki


Ако това се случи, че подстригва нокът повече, отколкото е необходимо и той започва да кърви - не се паникьосвайте! Тиха и котенца нокът лечение на увредени от водороден пероксид. Нокът може да кървят за известно време, но обикновено спира кръвта достатъчно бързо.

Ако нямате време за постоянно подстригване нокти, тогава обърнете внимание на antitsarapki за котки.

Като първа процедура, за да се подготви

На първо място, може би, за първи път, не предполагам, прав инструмент. Но тъй като на котката 18 пръстите на краката (10 на предните лапи и четири на задния панел), а след това ще имате възможност да изберете инструмента експериментално, че най-добре отговаря и безболезнени за котката.

 • обикновени ножици;
 • нокторезачки;
 • Нокторезачки;
 • Специална ножица котка - блистер;
 • Gilonny машинка за подстригване.

В допълнение към режещия инструмент ще бъде от полза:

 • Clipper (ако го използвате пръстите си между котката расте много вълна);
 • Вълна или памук подложки;
 • Кръвоспиращи средства (водороден прекис, хемостатично гъба, танини и др.;
 • Маникюр пила за нокти или шмиргел бар.

Инструменти за рязане на ноктите на котките

Инструменти, които можете да косят ноктите си себе си, в общи линии, както споменахме по-горе, могат да се обърнат и котката си, но това е по-добре, ако pitomitsy ще има свой собствен "маникюр комплект".

В магазините за домашни любимци можете да си купите човекоподобна ножици нокти на котка. Този инструмент армиран ръбове на лопатките и лопатките се са оформени като женски нокът.

Но популярен сред собствениците на домашни любимци са два основни вида - kogterezok сърп и ножици. Първо, предназначени за тези животни, които имат нокти различават специална издръжливост. Най-често това не е котките (въпреки че има изключения).

Gilonny лехи по-удобно и напреднали устройство, което също прави разреза по-добър и "по-чист".

При избора на инструмент, за да се даде предимство, която е направена от неръждаема стомана. А тежък аргумент в полза на избор и ще бъде гумени дръжки за дръжките на инструмента. Те няма да позволи на ръката си, за да се измъкне, и отрежете ноктите на процедурата ще бъде по-бързо.

Колко често да отрежете ноктите на котката

нокти за котки се изрязват, тъй като те Прераждане и, както многовековния опит, по-добре е да го направиш веднъж на всеки две седмици. Може да срещнете на мнение, че ноктите на задните крака не могат да режат. Можете да проверите това твърдение на цената на мебелите си, но по-добре да бъдат безопасни.

Обичайната схема на маникюр може да бъде счупен, ако котката ще участва в изложбата или свързването.

Преди тези събития нокти остригана необходимо.

Какво да не правим

Вие не трябва да бъде мързелив и да пропуснете "маникюр деня", че не е необходимо да отрежете ноктите, ако котката е нервен и извади (за да можете да я нарани, изкълчи крайник или намали повече от приемливо).

И дори не мисля за това как да се "Soft крак". Защо? Това можете да прочетете в този материал.