3 начина да се научат как да се помни, мечти, vitaportal - Здравеопазване и медицина

Как да помним сънищата

Dreams - е ключът към нашето подсъзнание, нашите желания и тревоги. Понякога мечтите ви помогне да се разбере, понякога за решаване на приложни проблеми. Но какво да кажем за тези, които не си спомня мечтите си? Оказва се, че паметта на съня могат да бъдат обучени.Всеки от нас от време на време се събудим през нощта и в няколко секунди след като се събуди може да си спомни съня си. Заслужава да заспи - и мечта избледнява от паметта.

Повечето хора си спомнят последната мечта, която преди това бяха видели през нощта те са били събудени от будилник. Но това може да се забрави, ако не е време да се напише или каже.

Учени от Лион неврологично изследователски център са установили, че хората, които често помнят сънищата си, са по-склонни да се събудя през нощта и по-лесно да се отговори на слухови стимули по време на сън. Наистина, мозъкът на спане не е в състояние да си спомня. Нещо, което да се помни, включително сън, човек трябва да се събуди. И това е логично, че тези, които често се събужда, по-лесно да се помни, мечти.

Въпреки това, учените са отишли ​​по-далеч и са решили да се установят разликите в мозъчната дейност на хора, които са лесни за запомняне сънища, и тези, които не могат. Експериментът се 41 души участваха. 21 от тях заявяват, че са добри в запомнянето на сънищата и не забравяйте, средните 5 мечтите на седмица. Други 20 души рядко помнят сънищата си - не повече от две мечти в един месец.Използването на позитронна емисионна томография, учените са установили, че доброволците от първата група са по-активни кора площ междинния префронтален отговорен за емоциите и поведението, както и на кръстовището temporoparietal отговаря за осъзнаване на себе си, своите действия, за обработка на постъпващата информация на мозъка и паметта , Очевидно е, че е temporoparietal кръстовище е връзка между по-отзивчиви реакция на стимули и способността да се помни, мечти.

Както при всяка друга област на мозъка, мозъчната кора се поддават на обучение. Ако искате най-доброто, за да се помни мечтите си, ще трябва да се прибегне до техниките на треньор тези области.

Трениране памет 1. Метод

Погледни през прозореца и в рамките на 5 минути, за да се разгледа на снимката, която виждате пред себе си, до най-малките подробности: къщата, хората, коли, животни. Концентрирайте се върху който носеше какво, каква марка на машина, какво порода куче, какво насекомо или птица, което виждате.

После седна и да напиша в тетрадка всичко, което се помнят. След няколко седмици на обучението малките нюанси ще се измъкне от паметта.

Благодарение на тази процедура, мозъкът е обучен да се помни най-малките подробности от това, което вижда. Това ще помогне за заключване в паметта и мечти.

Метод 2: Естественото пробуждане

Service ни изважда от сън, внезапно звукови причини стрес и изтрива от паметта на съня. Ако искате да си спомня сънищата, събуди се леко, естествено, в процеса на събуждане, опитайте се да се фиксира в паметта на това, което съм виждал в сън, сън, за да преминете от началото до края.

3. Метод на сънуването дневник

Сложете възглавница до една тетрадка и химикалка и пише в нея всичко, не забравяйте, всеки път, когато се събуди, дори и ако се събудите през нощта. Можете да запишете всички подробности за сън или само ключовите точки.

На сутринта, гледайки записи, опитайте се да си спомните какво сте сънували. С течение на времето, ще забележите, че мечтата стана по-ярка, и не забравяйте да ги става по-лесно.