10 Застрашени породи кучета, свежо - най-доброто от деня, в който някога ще се нуждаете!

Куче - най-добрият приятел на човека, а това не е просто банални фрази. Всъщност, като преданост и любов към господаря си, не изпитва всяко животно. Този приятел и домашен любимец, охрана, незаменим водач, спасител, Hunter, а дори и да помогне в разкриването на наказателни дела.Те са най-различни - различни герои, различни външни белези. Въпреки това, генома (комплекта на наследствен материал) при кучета от всички породи идентичен с 99.85%. Що се отнася до останалите 0.15%, тогава тази част е различен за всички породи. Нека видим, какви са най-редките порода в света и е на ръба на изчезване.

Wild породи кучета

Sanmigelskaya Шепърд

Породата се появи на Азорските острови при около 1439, веднага след като те в момента са свързани с 80 лица. Той е отличен пазач и пастир, е малка, масивна куче, височина при холката - 60 см, тегло - 35 кг.

Wild породи кучета

норвежки елкхунд

Породата е разработена в Норвегия през 1877. Кучетата от тази порода често участват в лов за лосове, откъдето идва и името - в превод от норвежки elghund означава "лос куче." На лов, те са незаменими, защото те имат тактика уникални караха плячка, те не го и избягват атаки докосне, лай, докато не бъде подходящ ловец. Също така, тези кучета са били предприети за лов и големи животни (рис, вълк, мечка) и дребен дивеч. Сега лов в Норвегия не са толкова чести и необходимостта от такива кучета изчезна, така че броят на кучетата от тази порода е около 4000.

Wild породи кучета

В началото на ХIХ век в холандската провинция Friesland развъждани куче с добър обучени данни, която има прекрасен аромат, и се справя добре с отговорностите на гробаря. Смята се, че stabihon е създаден чрез кръстосване drentskoy kurapatochnoy куче с шпаньол, внесени в Холандия от испанците в XVI - XVII век. Известно е, че размерът на тази порода е не повече от 3500 лица.

Wild породи кучета

тайландски риджбек

Не е известно точно колко години е разработена тази порода, но се смята, че произхода на резултатите от древни времена, в ерата на опитомяването на кучетата от човека. По това време кучето опитомен преди това прие строг подбор въз основа на тяхната способност да ловува и да се защитават. главно кучетата са били използвани за лов тапири, диви свини, елени, белки, язовци, мангустите и други животни, както и за защита на домовете от змии. Малко по-късно Ridgebacks са не само за защита на дома, но също така и множество по пътя. Сега, заедно с други качества Ridgebacks са повече и незаменими другари, те могат лесно да се справят с всякакви "куче дейност" в компанията на собственика. Някои райони в Тайланд са изолирани от останалата част, която е защо тази порода кучета съхранява до оригиналния си вид. Но възпроизвеждане не се влияе неблагоприятно от: броя на индивидите не е точно определена, но не надхвърля няколко хиляди.Wild породи кучета

норвежки лундехунд

Тази порода куче е като островите на Вара и растежа в северната част на Норвегия. Стотици години в изолация, тази порода е била използвана само за лов Тъпоклюна Кайра - птици, които сега са лов е забранен. Естеството на тези кучета тихи и нежни, но те са недоверчиви към непознати, така че охраната също са добри. Броят на породи в света - 2000 вида, от които голяма част от които живеят в Норвегия.

Wild породи кучета

Herding куче, родом от Унгария. Той има смел и енергичен характер, лесно се управлява с големи стада. От тях отлични другари и охрана, както и някои хора се използват за търсене на забранени вещества услуги. Но броят им е значително и бързо намалява, сега те не са повече от 2000.

Wild породи кучета

Otterhound

Това голямо куче, което има много твърда коса и големи, благородно лице. Първоначално тази порода е била развъждани специално за лов, и поради големия си размер и тегло между 36 и 54 кг и може да извършва тежката работа. Тези кучета имат отлична обоняние, така че да вземат добра пътека. Характерът е много приятелски. Дори и в ерата на най-популярните ловни видри Otterhound бяха няколко. Сега те са едни от най-редките, застрашени породи кучета.

Wild породи кучета

Каролина куче

Тази порода е като от Югоизточна Съединените щати и е роднина на динго. Въпреки това, точни данни за произхода на породата е неизвестен - възможно ли е, че това куче е див или диви отново. Но тези диви кучета не са агресивни и с интерес се отнася до човек. Тя е по-слаба и по-бавно от много породи кучета, но е по-гъвкав и пъргав. Броят не надхвърля няколкостотин.

Wild породи кучета

Американската без козина териер

През 1972 г., като тора от рат териер първия роден американец без козина териер. Тези кученца са родени с покриваща късата си коса, но в първите дни на целия капак изчезва. Грижа за куче, което се нуждае от специално: подслон от пряка слънчева светлина, да се носят и обувки, когато студове. Днес има по-малко от 70 кучета от тази порода.

Wild породи кучета

Американската без козина териер

През 1972 г., като тора от рат териер първия роден американец без козина териер. Тези кученца са родени с покриваща късата си коса, но в първите дни на целия капак изчезва. Грижа за куче, което се нуждае от специално: подслон от пряка слънчева светлина, да се носят и обувки, когато студове. Днес има по-малко от 70 кучета от тази порода.

Е, майната куче - за които това нямаше да умре текущата грижи Шо за и часовника?
Куче се отвеждат хората извън, така че ако някой порода е много необходимо - дори и отглеждане и повторно ангажирани дисплеи Шо нещо подобно или активно чифта Представители умират порода.

Най-умните кучета - един мелез, толкова по-разредените кръвта, издръжливи породата оказва, и същото важи и за хората.
И всички чистокръвен perechpokannoe брат setsroy -kuzenom, chetveroyurodnym - дегенерати и мутира в HZ Шо.

Тайландски риджбек - е нещо необичайно. А къде е нашата порода куче - ALAN? Тази порода от моите предци.